Σύνδεση PVC σωλήνων
Γειά και χαρά. Ξέρει κάποιος πως κολλάμε pvc σωλήνες για χρήση αυτών σε ενυδρείο? Χρειάζεται κάποιο ειδικό υλικό ή μήπως πρέπει να πάω σε βιδωτά και ποιος έχει τέτοια πράγματα (βιδωτά)?? Η χρήση τους θα γίνει στο Sump για όποιον αναρωτηθεί. Ευχαριστώ.
|
PVC βιδωτα δεν εχω δει στην οικοδομη που τα χρησιμοποιουμε τα βαζουμε με κολλα..... Φυσικα τα χρησιμοποιουμε για ομβρια και αποχετευσεις και δεν ξερω αν η κολλα θα ειναι βλαβερη για τα ψαρια. Μπορεις να χρησιμοποιησεις τουμποραμα το οποιο παιρνει μουφες και αλλα εξαρτηματα ή καλυτερα ακομα θερμοκολλητικες σωληνες πρασινες που ειναι και οι καλυτερες απο καθε αποψη. Απλα θα χρειαστεις το ειδικο μηχανημα της θερμοκολλησης ή ενα φιλο υδραυλικο που να στο ετοιμασει.....Αν θες πες μου τι ακριβως θελεις να κανεις μηπως σου βρω και πιο καταλληλα υλικα......
|
Παράθεση:
|
Το έχεις μελετήσει καλά το θέμα της υπερχείλισης?
Στο λέω γιατί κρύβει αρκετούς κινδύνους (που με σωστό σχεδιασμό εκμηδενίζονται), από θόρυβος (σαν να τρέχει καζανάκι) ως πλημμύρες…. Τις PVCσωλήνες πάντως τις κολλάμε μόνο με κόλλα PVC. Την παίρνεις από εκεί που πήρες τις σωλήνες (μαγαζιά με υδραυλικά είδη). |
Για σωληνα τετοια μπορεις να βρεις και εξαρτηματα στα ειδη κηπου..... ΚΑλο ειναι να αποφυγεις καθετες γωνιες για θεμα μειωσης ροης αλλα και θορυβου... Στα κηπουρικα θα βρεις συνδεσμο σε μορφη Υ και μαλιστα αν ψαξεις θα βρεις και με βανακια για να μπορεις να απομονωνεις οποια γραμμη θελεις .
|
Παράθεση:
Υ.Γ. Όσο αναφορά για την υπερχείληση έχω επενδύση στον καλύτερο του είδους. Δεν θα έχω ούτε φασαρία ούτε πρόβλημα διακοπής της ροής του νερού απο διακοπή ρεύματος ή οποιδήποτε άλλο παράγοντα. |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
λοιπον, υπαρχει μουφα πιβισι, που με ενα ρακορ ανα πλευρα-φυσικα βιδωτα- σου επιμηκυνει τον σωληνα.
ειναι 100% σιγουρο αφου το χρησιμοποιω χρονια. υπαρχει επισης βανα σε ιδια μορφη. τωρα το 2 σε ενα δε ξερω κατα ποσον υπαρχει. .σε περιπτωση που δε βρεις ομως, τραβας 2 σωληνες για το σαμπ, η αν θες, ριχνεις και τους 2, να χυνονται σε μια διπλασιας διαμετρου σωληνα, αν δηλαδη εχεις 2 3,5αρες, τις χωνεις μεσα σε μια 7αρα η 8αρα, τουλαχιστιν 10-15 εκατοστα μεσα, και κανεις δουλεια σου. αν κανεις το δευτερο, οι 2 μικροτερες σωληνες πρεπει να ζεσταθουν και συμπιεστουν στα τελευταια 10-15 εκ, με τροπο ωστε να γινουν πλακε, για να μπουν καλυτερα στη μεγαλη. |
Παράθεση:
Για την δεύτερη περίπτωση ο προβληματισμός μου είναι ο εξής : εφόσον εισχωρήσουν οι δυο σωλήνες μέσα σε αυτόν τον σωλήνα με την μεγαλύτερη διάμετρο δεν θα αντιμετωπίσω πρόβλημα μελλοντικά με τον καθαρισμό των δυο μικρότερον σωλήνων? Υπάρχει κάποιος που να ξέρει με σιγουριά εάν υπάρχει κατάστημα εδώ στην Αθήνα με τέτοια είδη ή τελικά εάν υπάρχει κάτι στο Internet γιατί ούτε και εκεί μπορώ να βρώ κάτι. Ευχαριστώ. |
Παράθεση:
Κάνε το εξής πείραμα. Πάρε ενα κανονικο μαλακο σφουγγάρι μπάνιου και βάλτο κάτω απο την ανοιχτή βρύση, και δες με ποιον τροπο κατανέμεται το νερό στο πέσιμο......θα εκπλαγείς. Και μετά παίξε με την ποσότητα ροής του νερού. ;-) |
Χ.Σταματιου
Κηφισου 109 210 3467912 Για PVC εχει απλα τα παντα. |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 19:35. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board