γαριδες και εγωωωω...
Γεια σας παιδια.φιαχνω ενα ενυδρειο,θα το εχω σε 10 μερες,που θα φιλοξενισει neocaridina yellow η πορτοκαλι..θα ειναι 80 λιτρα κυβος με φιλτρο πλατης.θα ηθελα να ρωτησω να βαλω φλουριτη ακανταμα η κατι αλλο?τελος επειδη μου το φιαχνουν το ενυδρειο θα εχει 2 εισαγωγες νερου μια πανω μια κατω,να τους πω να βαλουν ψιλη σητα να μην περνανε οι γαριδες?στην εξαγωγη να βαλουν σπρει μπαρ?
|
Και εσύ ?????? :D:D:D:D Να τις χαρείς Γιάννη :D:D
Εγω τα ξέρεις .... Φλουρίτη έχω στις γαρίδες για τα άλλα , να βάλουν σίτα πολύ ψιλή ανοξείδωτη στην είσοδο έξοδο γιατι θα περάσουν τα ακριδάκια ;) Για το σπρέι μπάρ νομίζω καλό ειναι για τα φυτά , για τις γαρίδες δεν ξέρω τι είναι το καλύτερο :) |
Η όποια σίτα μπει στην εισαγωγή του φίτρου σου, θα πρέπει να ειναι τόσο πυκνή ώστε να μην περνανε τα γαριδακια. Πράγμα που αυτόματα θα σου δημιουργήσει ένα άλλο πρόβλημα..θα "μπουκώνει" συνεχώς απο τις βρωμιές που θα μαζεύει. Οτιδήποτε βάλεις στην εισαγωγή του φίλτρου σου θα πρέπει να μπορεί να βγαίνει και να πλένεται...
Το σφουγγάρι (πυκνό πάντα) νομίζω ειναι μια καλή λύση. |
παντως ειναι μονοδρομος η σιτα ετσι?
|
όχι, δεν είναι μονόδρομος. Πιο πολύ θα σε βολέψει ένα σφουγγάρι π.χ. ενυδρειακό σφουγγάρι 30PPI που θα μπαινοβγαίνει παρά μια σίτα.
|
α οκ...για το υποστρωμα φλουριτη ετσι?
|
.
Μια αλλη λυση ειναι το τουλι που επισης ειναι πολυ πυκνο.Εγω τουλι εχω βαλει στην εισοδο και δεν εχω δει να περασει γαριδακι οσες φορες ανοιξα το φιλτρο.Κανω ομως με την αλλαγη νερου κι ενα καθαρισμα γυρω γυρω με τη σκουπα βυθου απ τα υπολλειματα φυτων που μαζευει..Κι η ροη δεν πεφτει καθολου:)
|
μηπως να του πω να κανει μονο πανω εισαγωγη νερου?
|
Για neocaridina δεν θες akadama... πιο απλό και οικονομικότερο π.χ. ουδέτερο, pH 7 άμμο κλπ κάνει μια χαρά. Νομίζω θα πας με βάση το τι θέλουν τα φυτά που θα βάλεις.
Φλουριτη ποιό υλικό λες εσύ :confused: Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Με το καλο Γιαννη!!!:p
|
Παράθεση:
|
1 Συνημμένο(α)
Δεν ξέρω αν λέμε το ίδιο πάντως εγω με αυτο είμαι υπερευχαριστημένη , αν πλυθεί σωστά, όπως λένε οι οδηγίες είναι κορυφή ;)
|
Μέχρι χθες έλεγες ΘΑ κάνεις γαρίδαδικο ενώ έχεις παραγγείλει είδη ενυδρείο?
φτου δεν ντρέπεσε χαχαχαχαχαχαχα αντε βάλε και εσύ να έχω πιο πολες επιλογές να διαλεξω από που θα πάρω χαχαχαχααχ |
Παράθεση:
|
Άρα Γιώργο δεν έχουμε το ίδιο ;) αυτό είναι μεγαλύτερης κοκομετρίας .
|
Παράθεση:
Αρτεμις χαχαχαχα θα με καψεις..ποιο να παρω ρε παιδιαααα?γραφτε το ακριβως αν μπορειτε:p GN_AZ με εσωσες... ευχαριστω ευχαριστω Γιαννη... ------------------------- εγινα και senior member τρομαρα να μου ρθει.. |
1 Συνημμένο(α)
Παράθεση:
To απλό blakc εχει μεγεθος οπως ο φλουριτης.. Δες μια εικονα να καταλαβεις το μεγεθος. |
ευχαριστω Νικο .πρεπει να λαβω υπ οψιν και το ακουασκειπ αφου θελω να κανω ενα λοφο το black μου αρεσει απλα δεν ξερω αν βολευει στο ακουασκειπ
|
το Seachem Flourite Sand δεν νομίζω ότι μπορεί να σταθεί μόνο του στον βυθό. θα χρειαστείς κ κάτι για να το καλύψεις που σημαίνει κ άλλα έξοδα. εγώ έβαλα άμμο 0,8-1,2.
το Seachem Flourite (χωρίς sand :D) το έχω δει σε αρκετά γαριδάδικα ψάξε λίγο κ για το Fluval Stratum. το χαρακτηρίζουν ιδανικό για γαρίδες |
Εαν θες να πειραματιστεις βαλε πρωτα κατω τυρφη και πηλο και απο πανω στρωσε το flourite black sand. Ετσι εχω στησει τον κυβο μου με τις γαριδες.
|
Bρε Γιάννη :D που έγινες και senior ;) Μίλησα εγω για sand ?????? Ευτυχώς έχω και ντοκουμέντα :p
|
Παράθεση:
Στεφανε ευχαριστω αλλα λεω να βαλω ενα μονο υποστρωμα πιο ευκολο ασε μη κανω λαθος με τις τυρφες θα το κοιταξω και το fluval ευχαριστω |
για τον λοφο που λες, οτι και να βαλεις θα γινει ισωμα αν δεν χρησιμοποιησεις διχτακι η καλσον η πετρες κλπ,εχε το υποψιν.:)
|
Γιάννη βάλε κανένα βίντεο να δούμε πώς γίνεται αυτό ;)
|
θα βαλω ενα ξυλο και απο πισω απο το ξυλο θα μπει ο λοφος θα το κραταει το ξυλο και λεω να βαλω αυτα τα πλαστικα που βαζει ο finley απο το green machine
|
Κοιτα μην τις τυφλωσεις κι αυτες στο φως και τις στουμπωσεις στα λιπασματα.. :D:D
|
https://www.youtube.com/watch?v=iBGLqki6egU
εδω με πετρες ενα απο τα αγαπημενα μου. https://www.youtube.com/watch?v=DfnIaprvmtE και εδω με καλσον. |
Παράθεση:
ωραιο αυτο με το καλσον δεν το ειχα δει Γιαννη!ευχαριστω |
Θα βάλεις λιπασματακια ???? θα σου κόψουν την Καλημέρα οι γαρίδες, που λέει και ο φίλος μου ο Σάββας ;)
Στάλθηκε από το SM-G800F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 08:49. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board