πρόβλημα σε αντλία
Καλημέρα! Έχω σε μια λιμνούλα μια αντλία RS-5100 και ξαφνικά σήμερα είδα ότι δεν έστελνε νερό στον καταρράκτη. Σπρώχνει με πολύ λίγη δύναμη το νερό. Κανονικά αντλεί 3000λίτρα/ώρα. Μιλάμε όμως για πτώση στην άντληση 95%! Την άνοιξα, την καθάρισα τέλεια αλλά τίποτα. Βασικά δεν ήταν βρώμικη. Τι λέτε να φταίει; Η φτερωτή γυρνάει, δεν είναι κολλημένη ή στουμπωμένη, αλλά δεν έχει δύναμη.
Υπάρχει περίπτωση να έχει πάθει κάτι ο μαγνήτης; Να πω ότι λειτουργεί 2 μήνες περίπου. Επίσης τη δοκίμασα χωρίς τις σωληνώσεις φυσικά. |
Για δοκίμασε κάτι, είπες πως η φτερωτή γυρίζει , μήπως είναι ξεκολλημένη από τον άξονα και όταν υπάρχει νερό βρίσκει αντίσταση και δεν γυρίζει ;
Γιατί έτυχε σε έναν φίλο μου κάτι παρόμοιο, του κόλλησα τη φτερωτή και η αντλία δουλεύει μια χαρά ------------------- Δοκίμασε την ανοιχτή σε ένα κουβά νερό να δεις πως συμπεριφέρεται |
Τάκη αυτό που λες έχει ενδιαφέρον.
Επειδή την περιεργάστηκα πολύ, και αναμμένη αλλά και σβηστή, παρατήρησα ότι η φτερωτή δεν είναι τέρμα κολλημένη στο όλο σύστημα. Δηλαδή για να καταλάβεις είναι σαν να "πατινάρει".Ειδικά όταν τη δοκίμασα χωρίς το καπάκι που υπάρχει πριν τη φτερωτή, δεν τραβούσε ούτε 1%. Θα δοκιμάσω να το κολλήσω εκεί. Δεν έχω τίποτα να χάσω... έτσι όπως είναι μου είναι άχρηστη. |
Με αυτά που είπες μου θύμισε το πρόβλημα που είχε ο φίλος με τη δικιά του. Και για να μη ψάχνεις κόλλες και τέτοια, βάλε λίγη σιλικόνη με θερμοπίστολο αν έχεις, σε 5 λεπτά τη βάζεις να δουλέψει
|
Παράθεση:
Ωραία, γιατί είχα αρχίσει να ψάχνω για νέα αντλία. Καλά ας μην παίρνω θάρρος, μπορεί να μην πετύχει. |
Σταύρο εμένα σε μία ίδια αντλία μου έχει τύχει αυτό που λές απο 1 κόκκο άμμου :rolleyes: για πές αν τα καταφέρεις ....
|
Το "πατιναρισμα" ειναι φυσιολογικο (αν μιλατε για το μικρο μποσικο που εχει η φτερωτη).
Ετσι πρεπει να ειναι. Μην προσπαθησεις να την κολλησεις. Κοιταξε για αμμο μεσα. Οχι μονο στο θαλαμο της φτερωτης. Και αν εχει τα λαστιχακια/βασεις στις ακρες του αξονα της φτερωτης. (αν ειναι ετσι η αντλια σου, δεν ξερουμε και ποια ειναι) Γενικοτερα κοιταξε αν λειπει κανενα εξαρτημα, συγκρινοντας με μια καινουρια (απο φωτο, μανιουαλ κλπ στο ιντερνετ) Δοκιμασε και την κλασικη μεθοδο επσκευης (φαπα) |
Ναι βέβαια, θα το δοκιμάσω αύριο που θα πάω στο σχολείο και θα σας πω. Ήταν και σταματημένη η αντλία για 2 εβδομάδες λόγω κατεβασμένου γενικού από την καθαρίστρια zw zw zw και ίσως με την εκκίνηση κάτι πήγε στραβά. Αν και την είδα όταν δούλεψε και ήταν τούρμπο.
|
Με μπερδεψες τωρα.
Δουλεψε κανονικα η αντλια? Μηπως απλα βγαζοντας και βαζοντας παλι στην πριζα μηπως? |
Στην αντλία που επισκεύασα με αυτό το τρόπο, η φτερωτή με το μαγνήτη ήταν ανεξάρτητα, υπήρχε ένα δόντι , μια προεξοχή που κούμπωνε ο μαγνήτης με τη φτερωτή και έτσι γύριζε. Για κάποιο λόγο το δόντι αυτό φαγώθηκε, ίσως στην αρχή λίγο , μετά άρχισε να πατινάρει και στο τέλος φαγώθηκε το δόντι τελείως με αποτέλεσμα να γυρίζει ο μαγνήτης αλλά όχι η φτερωτή, εκεί έσταξα λίγη σιλικόνη με θερμοπίστολο, σφήνωσαν , και τώρα δουλεύει μια χαρά
|
μια απο τα ιδια Τακη..οταν φαγωθει το δοντακι γυρναει τρελα.εγω την κολλησα με bisson πολυουρεθανικη και δεν με ξαναενοχλησε ποτε!
|
Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
------------------------- UPDATE: Το πρόβλημα λύθηκε! Το κόλλησα και δουλεύει τέλεια. Ευχαριστώ πολύ παιδιά!!! |
Τι έγινε τελικά ; Τι έφταιγε ;
|
Αυτό που είπες ήταν! είχε φαγωθεί το δοντάκι.
|
Θερμοπίστολο :)
|
Παράθεση:
|
1-2 σταγόνες το πολύ θέλει, να γεμίσει το κενό με το δόντι, τίποτα άλλο
|
Ωραία , όλα καλά :D Δεν είναι τζάμπα bob ο μαστορας ;)
|
Παράθεση:
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 17:32. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board