Απορία για αριθμό φίλτρων σε ενυδρείο
Καλησπέρα σας.
Θα ήθελα να ρωτήσω κατά πόσο η συνύπαρξη πολλών φίλτρων σε ένα ενυδρείο ενδέχεται να δημιουργήσει πρόβλημα τελικά. Αν για παράδειγμα έχουμε 3 ή και 4 φίλτρα σε ένα ενυδρείο υπάρχει κάποιο πρόβλημα? |
σε τι φιλτρα αναφερεσαι εσωτερικα-εξωτερικα και σε τι ενυδρειο,και βεβαια τι ψαρια φιλοξενει;
|
Δεν καταλαβαίνω την ερώτηση, για ποιό λόγο έχει σημασία αν είναι εσωτερικά ή εξωτερικά, (αν εξαιρέσουμε το χώρο που καταλαμβάνουν τα εσωτερικά) και ποιά η σημασία του είδους των ψαριών (αν το λες για την ροή του νερού, ενδεχομένως να έχεις φίλτρα με ρυθμιστή έντασης) εγώ αναφέρομαι στην όλη διαδικασία φίλτρανσης από 3 ή 4 φίλτρα.
(Βγάλε έξω και τη ΔΕΗ και το κόστος συντήρησης ή απόκτησης), Αυτό το σενάριο δημιουργεί προβλήματα ή βοηθάει σημαντικά? |
θεωρητικα μιλωντας αν βαλεις 4 φιλτρα αντι για ενα μεγαλο μπορει να παρατηρησεις μειωση νιτρικων..γενικα εγω εχω 3 φιλτρα και δεν θα με χαλαγε να βαλω και τεταρτο:)
|
Δεν μπορει να απαντηθει αυτο το ερωτημα χωρις τα υπολοιπα δεδομενα,μεγεθος ενυδρειου,ιχθυοφορτιση,ειδος ψαριων ασπονδυλων ,τι θελουμε να επιτυχουμε κλπ.Ειναι σαν να ρωταμε 2λαμπες η 5λαμπες ειναι καλυτερα;
θεωρητικα οσο περρισοτερη κυκλοφορια και βιολογικο υλικο και μηχανικη φιλτρανση εχεις ειναι καλυτερα,αλλα αλλο να εχεις Δισκους,αλλο μονομαχους και αλλο θηρευτες αλλο σε 50-100-700 λιτρα. |
Όχι η συνύπαρξη πολλών δεν δημιουργεί πρόβλημα.
|
Παράθεση:
Πλεονεκτημα σοβαρο οτι αν χαλασει ενα, λειτουργουν τα αλλα. Τα υπολοιπα ειναι μειονεκτηματα του στυλ, συντηρηση πολλων φιλτρων αντι ενος, σωληνες παντου (για εξωτερικα) ή καταναλωση πολυ χωρου μεσα στο ενυδρειο (για εσωτερικα) Κατα τα αλλα η βιολογια που θα αναπτυχθεί θα ειναι ιδια, ειτε βαλεις ενα, ειτε βαλεις δεκα φιλτρα. Μοιραζεται. Η μηχανικη φιλτρανση ωστοσο θα ειναι πολλαπλασια. |
Παράθεση:
πχ.. ενυδρείο 300 λίτρα με κιχλίδες ή ενυδρείο 300 λίτρα με δίσκους ή με ότι ψάρι θέλεις. Από ιχθυοφόρτωση κανονική ή παραπάνω από το κανονικό. Ας κάνουμε όποιο σενάριο θέλεις. Η ερώτηση είναι: Δημιουργεί κάποιο πρόβλημα σε όποιο σενάριο από όλα θέλεις? Βοηθάει ή είναι αδιάφορο ? ------------------------- Παράθεση:
|
Παράθεση:
Παράθεση:
Αυτα κι αλλα πολλα εδω http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=55933 . |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Ουσιαστικά απαντησες στο σρχικό μου ερώτημα. |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 12:39. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board