STC 1000 Συνδεσμολογια
Καλησπερα παιδια.Αγορασα ενα stc 1000 .Η συνδεσμολογια ειναι το σχεδιο που εχει πανω?Για την ωρα με ενδιαφερει να του περασω μονο τον θερμοστατη.
|
Παράθεση:
|
ευχαριστω!μηπως γνωριζεις ποια ειναι η διαφορα της συνδεσμολογιας που εχει στο κουτι ( 1+2 παροχη 220 συσκευης ,5+6 θερμοστατης) με το σχεδιο του λινκ
(1+2 παροχη συσκευης ,1+6 θερμοστατης ,2+5 γεφυρα) |
ουσιαστικα το stc1000 ειναι ρελε (διακοπτης ) για ψυκτικους θαλαμους. Οποτε το σχημα πανω του εχει σαν τροφοδοσια συσκευης το 1-2 οπου συνδεεις ενα φις για να περνει ρευμα ο stc το 3-4 ειναι το probe και μετα στο 5-6 βαζεις(γεφυρωενεις) τον ουδετερο του θερμοστατη ή της οποιας συσκευης θα ελεγχει αυτη η εξοδος η οποια συσκευη ομως τροφοδοτειται απο αλλη παροχη (αλλο φις) λογω του μεγαλου ρευματος που τραβανε οι ψυκτικες μηχανες κομπρεσερ το ιδιο και στην αλλη εξοδο 7-8 .
Η συνδεσημολογια του λινκ ειναι απλοποιημενη για ενυδρειακη χρηση οπου τα ρευματα δεν ειναι μεγαλα και aρα δεν χριαζεται αλλη παροχη ή μεγαλυτερη διατομη καλωδιου για να αντεχει αλλα μπορουμε να δινουμε ρευμα στις συσκευες μας μεσω του φις που περνει ρευμα και ο stc. Εσυ ακολουθησε αυτο στο λινκ που τα εχει ολα αναλυτικα για να μην κανεις κανενα λαθος .ΕΠΙΣΗΣ μεγαλη ΠΡΟΣΟΧΗ ειδικα αν δεν εχει γνωση ηλεκτρολογικων γιατι η ταση ειναι ταση δυκτιου 220βολτ |
Οκ παιδια!!Ολα καλα!Σας ευχαριστω!
Ευχαριστω και τον delta66 για το πολυ κατατοπιστικο αρθρο του για την συνδεσμολογια κ την ρυθμιση. |
Παράθεση:
δες εδω σε ζωντανο και οσο μπορει να καταλαβει ο καθενας που πιστευω ειναι ευκολο για την συνδεσμολογια http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=85423 Αν εχει επισης στα καλωδια βαλε καλαι... |
Καλημέρα.Ξέρει κάποιος αν γίνεται reset στον κινέζο stc1000;;;;.Άλλαξα αισθητήρα και κάτι μάλλον δεν πάει καλά.Προσπάθησα να τον σεταρω με θερμόμετρο υδραργύρου(αυτό που μετράμε τον πυρετό)στους 40 βαθμούς,και ενώ έδειξε ότι σεταριστηκε,στην πράξη,στους 25,4,ενώ το κοντρολερ συνεχίζει να δίνει ρεύμα για να πιάσει τους 26,ο θερμαντηρας σταματά να λειτουργεί,ενώ έχω πάει την ρύθμιση του στους 32.....Να σημειώσω πως το νερό είναι ζεστό και μάλλον κάτι παραπάνω από 26...
|
Παράθεση:
Κάνε έλεγχο σε αυτες τις 2 ρυθμίσεις και δεν νομιζω να έχεις προβλημα, αρκει βεβαια ο αισθητηρας να λειτουργεί σωστά Εχει αναλυτικα το προγραμματισμό εδώ http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=63223 |
Παράθεση:
------------------------- Τελικά μάλλον έχει πρόβλημα το θερμόμετρο αφού το έβαλα για να το τσεκάρω και μου έβγαλε θερμοκρασία σώματος 35,5.Έπεσα στην περίπτωση....Πάντως,μάλλον, δεν κάνει reset o stc..... |
Αυτό εννοώ βρε Γιάννη, πως με τις ρυθμίσεις που έχει δεν ειναι απαραίτητο το reset και για αυτο δεν έχει. :)
Φοβάμαι πως έχει θέμα και αυτος ο αισθητήρας , γιατι εσωτερικά αυτοί οι κοντρολερ έχουν ένα softaware που μετρά την αντίσταση του αισθητήρα, αν ο αισθητήρας στείλει λάθος μηνυμα , λειτουργει λάθος και ο κοντρολερ. Προσεξε κάτι άλλο, το ενδεικτικο led αναβει ; Αν αναβει αλλά δεν δίνει ρευμα η πρίζα τότε ισως να καηκε ο ρελε που εχει εσωτερικά ο stc. Να ξέρεις πως ένας καλός τρόπος επαλήθευσης είναι με ένα θερμόμετρο πυρετού. Μετρας με αυτο τη θερμοκρασία σωματος σου , και μετα βάζεις στη μασχαλη τον αισθητήρα, και τότε διορθώνεις αν χρειαστεί |
Μηπως εχεις πειραξει το καλιμπραρισμα στο οργανο; Οι ενδειξεις καλιμπραρονται μπες και δες ειναι στο 0? Απ εξω δεν θυμαμαι να σε καθοδηγησω γιατι εγω στη δουλια δουλευω ολα τ αλλα οργανα εκτος απ αυτο, βρες ομως το εγχειριδιο και ψαξε στις παραμετρους για τη συγκεκριμενη ρυθμιση.
|
Φυσικά και το πειραξα,για να το καλιμπραρω.Είναι το F4.Περιμένω την γυναίκα να φέρει καινούριο θερμόμετρο..
|
Παράθεση:
NTC 10kΩ κανονικο, απο eliwell? Μετρα και με ενα βυθιζομενο απλο ενυδρειακο θερμομετρο. |
Ναι Σπύρο,από ΕΨΕΜ.Πηρα και δύο για να έχω καβαντζα...Για την ώρα μάλλον ειμαι εντάξει αφού το σεταρισα και με 2 θερμόμετρο(πυρετού),αλλα ο θερμαντηρας μου,μάλλον ξεκίνησε τα κόλπα αφού αδυνατεί να ανεβάσει την θερμοκρασία,γιατί σβήνει από τον δικό του θερμοστατη ο οποίος είναι τέρμα,στους 32 βαθμούς.....
|
Γιαννη, προσεξε αν σβηνει και αναβει, οι θερμαντηρες δεν αναβουν συνεχεια, για να μη ζεσταθει απότομα το νερο, μηπως νομιζεις πως δεν αναβει, την εχουν πατησει πολύ ετσι
|
τον δικο μου τον εχω ρυθμισει αλλιως.
Ειχα βρει κατι αθρα και παροτρυναν να ρυθμιστει στους 0 βαθμους. Ειχα βαλει σε ενα ποτηρι παγο, εβαλα νερο ισα ισα να καλυφθει ο παγος και τον ρυθμισα να δειξει ακριβως 0 ηταν πολυ μικρη η διαφορα απο την αρχικη ρυθμιση. Εχετε γνωση για αυτο? Ειναι οκ? Γιατι στο ενυδρειο το ειχα τσεκαρει με το κλασικο θερμομετρο του 1€ |
Αν το θερμομετρο ειναι ΟΚ και εχει προβλημα ο θερμαντηρας, μπορει να μην ειναι προβλημα τελικα. Μη τον πεταξεις.
Καποιοι εχουν "ασφαλεια" και σταματανε απο μονοι τους καθε καμποση ωρα, ασχετα αν δεν εφτασε η θερμοκρασια εκει που τον ρυθμισαμε. Πχ οταν βαζουμε σε κρυο νερο (πχ 10C) καποιο θερμαντηρα να το ζεστανει στους 26, δεν σημαινει οτι θα δουλευει σερί μεχρι να φτασει στους 26C. Μπορει να σταματησει στους 15 για λιγη ωρα και μετα να ξαναπαρει μπρος κ.ο.κ μεχρι να φτασει καποια στιγμη στους 26. |
Παράθεση:
*Σπύρο ωραία υπογραφή :D |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Βρε παιδιά,διαβάστε λίγο καλύτερα.Τον σεταρισα,χρησιμοποιώντας θερμόμετρο πυρετού,από φαρμακείο και μάλιστα αγόρασα και 2ο μιας και νόμιζα ότι δεν έδειχνε καλα το πρώτο...Εβρασα νερό στους 40 βαθμούς με βραστηρα που έχει επιλογή θερμοκρασιας και έριξα μέσα στο ποτήρι τον αισθητήρα και το θερμόμετρο.Τελικά ήταν οκ αφού έδειξαν και τα δύο 40.
------------------------- Παράθεση:
Πάντως,όπως και να έχει,θα το παρακολουθώ γιατί δεν είμαι για απώλειες..... Σας ευχαριστώ πολύ όλους.;) |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 00:53. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board