Το χρυσόψαρο παρουσιάζει περίεργη συμπεριφορά
Καλησπερα σε ολους . Αντιμετωπιζω ενα προβλημα με το ψαρακι μου . Αρχικα να πω πως το ενυδρειο μου ειναι 90 λτ εχει φιλτρο (εσωτερικο ) και αεραντλια . Εχω μεσα 2 ψαρακια και το ενα παρουσιαζει ενα θεματακι . Κολυμπαει πολυ ατσαλα σα να μην εχει ισορροπια , καποιες φορες παει και αναποδα .Επισης πολλες φορες καθεται στον πατο του ενυδρειου . Το εψαξα στο ιντερνετ και βρηκα κατι για μια ασθενεια στη νηκτικη κυστη καπως ετσι . Στα αιτια ειδα πως ισως ευθυνεται το οτι τρεφεται απο την επιφανεια του νερου . Πραγματι δεν ηξερα πως πρεπει η τροφη (flakes) να μουλιαζεται . Τελος παντων , το προβλημα το παρουσιασε σημερα το πρωι , δεν το ταισα ,αλλαξα το νερο με βακτηρια και αντιχλωριο κανονικα , εριξα και 2 κουταλιες αλατι (σε νερο ενυδρειου) και ενα φαρμακο για παρασυτα που ειχα παρει πριν λιγο καιρο . Τι αλλο πρεπει να κανω ? Να του ριξω 2 φυλλαρακια μουλιασμενα μηπως τα φαει ?? Ευχαριστω .
|
Καλώς τον!
Συμπλήρωσε πρώτα αυτή τη φόρμα http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=14298 βάλε και καμια φωτο. |
Παράθεση:
2. ΧΡΟΝΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: 4 μηνες 3. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ (ΑΡΡΩΣΤΟΥ) ΨΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ: περιπου 2 βδομαδες 4. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ): 5. ΨΑΡΙΑ (ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ ): χρυσοψαρα , 2 6. ΑΣΠΟΝΔΥΛΑ (ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ):0 7. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ): 8. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ: καθε 20 μερες , 1/4 9. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΝΕΡΟΥ: 3 ωρες πριν 10. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΑΪΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΔΟΣ ΤΡΟΦΗΣ: 2 φορες τη μερα , φυλλαρακια 11. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ 1. ΝΕΡΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: pH: KH: GH: ΝΗ3 (αμμωνια):0 ΝΟ2(νιτρώδη): ΝΟ3(νιτρικά): 2. ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΣΤΑΓΟΝΕΣ: ΣΤΙΚΣ: Ηλεκτρονική: ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ 1. ΨΑΡΙ(Α) ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ: Κολυμπαει πολυ ατσαλα , δεν εχει ισορροπια , καθεται στον πατο . 2. ΔΕΡΜΑ: 3. ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΨΑΡΙΟΥ:κολυμπαει και αναποδα η στραβα καποιες φορες 4. ΠΕΡΙΤΤΩΜΑΤΑ (πχ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ, ΔΙΑΦΑΝΗ, ΧΡΩΜΑ): 5. ΑΝΑΠΝΟΗ (ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ Ή ΑΥΞΗΜΕΝΗ): 6. ΤΡΕΦΕΤΑΙ? ΕΧΕΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΟΡΕΞΗ? : 7. ΠΟΤΕ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ: το πρωι 8. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: ΠΡΟΗΓΗΘΕΙΣΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ 1. ΦΑΡΜΑΚΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ: φαρμακο για παρασυτα 2. ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ: 2 καπακια 3. ΧΡΟΝΟΣ ΧΡΗΣΗΣ:1 φορα 4. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: εδω και τρεις ωρες σχεδον ιδια τα πραγματα 5. ΧΡΗΣΗ ΑΝΘΡΑΚΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ? : 6. ΑΛΛΑΓΕΣ ΝΕΡΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ: 7. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 1. ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ? : οχι 2. ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ? : ναι 3. ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: εκανα μετρησεις πριν 1 μηνα περιπου στο μαγαζι απο οπου αγορασα το ενυδρειο και μου ειπε πως το νερο ηταν πολυ καλο . |
Παράθεση:
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Θα συμφωνήσω και εγω με τον φίλο poltre.
Δες για αυτή την ασθένεια και δες και θεραπείες http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=71611 Σημαντικά : Οι αλλάγες σου είναι μικρές, πρέπει να τις αυξήσεις, μετρήσεις ΝΟ2 & ΝΟ3 είναι απαραίτητες. Εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα χρυσόψαρα http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=74230 |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 13:38. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board