Neon κάθετα
Τί μπορεί να σημαίνει όταν τα neon κολυμπούν με το κεφάλι προς τα κάτω σαν να προσπαθούν να δείξουν τον πυθμένα;
|
Ωχχχχχχ.......
ΣΩΤΗΡΗΗΗΗΗΗ !!! |
σημαίνει ότι έχουν προσβληθεί από κάποια ασθένια μικροβιακης φύσεως που επηρεάζει την αίσθηση της ισσοροπίας.
δεν είναι καθόλου καλό σημάδι.τα υπολοιπα ψάρια είναι οκ? οι μετρήσεις του νερού πως είναι (ιδιαιτερα σε αμμωνια,νο2) για αρχή μία αλλαγή νερού 50% με νερό ίδιας θερμοκρασίας και αντιχλώριο. και αναμενουμε τις μετρήσεις για την συνέχεια. |
Προς μεγάλη μου ανακούφιση, το neon συνήλθε. Εχθές για κανα δίωρο ήταν με το κεφάλι κάτω, μετά όλα κανονικά. Θαύμα! Θαύμα! Οι μετρήσεις του νερού μου, που έκανα για καλό και για κακό ήταν μια χαρά. Αμμωνία 0, NO2 0, N03 10.
|
μην εφησυχαζεσαι παντως
|
Καθόλου! Πάντως μέχρι τώρα όλα δείχνουν φυσιολογικά!
|
Μυστήριο! Μετά το βραδινό φαγητό, πάλι τα ίδια! Μετά από λίγες ώρες όλα εντάξει. Μήπως έχει να κάνει με την ποσότητα της τροφής τελικά; Δεν ταίζω υπερβολικά, μέσα σε δύο λεπτά δεν έχει μείνει ψίχουλο. Αλλά μήπως θέλει λιγότερο;
|
ενα ψάρι το κάνει ή περισσοτερα? (επειδη χρησιμοποίησες πλυθηντικό).
απίθανο ειναι να φταίει το φαγητό. ουτε στον πάτο καθεται, ούτε στην επιφάνεια όμως έτσι? απλα κολυμπαει με το κεφάλι κάτω? |
Δύο ψάρια το κάνουν. Τα υπόλοιπα όχι. Ούτε στον πάτο όπως λες, ούτε στην επιφάνεια. Κολυμπάνε κάπου στη μέση αλλά χωρίς πολλές μετακινήσεις από δω κι από κει, στέκονται σ' ένα σημείο και κάνουν γρήγορη μετακίνηση πάνω κάτω, πάντα με το κεφάλι κάτω.
|
Επειδή τα neon όπως και τα περισσότερα ψαράκια είναι πολύ λαίμαργα και δεν σταματούν τα τρώνε μέχρι να τελειώσει η τροφή, συμβαίνει πολύ συχνά να πρήζονται από το φαγητό, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να κολυμπήσουν σωστά για κάποιες ώρες.
Μείωσε την ποσότητα και αύξησε τη συχνότητα που τους ρίχνεις. |
Ναι... Αυτό σκεφτόμουν κι εγώ να κάνω και να δω στη συνέχεια, ποια θα είναι η συμπεριφορά τους!
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 21:12. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board