Άσπρο κέλυφος σε ramshorn
Καλημέρα φίλοι μου
Έχω παρατηρήσει ότι στο μικρό ενυδρείο που έχω ramshorn snails και red cherry. Άρχισε το κέλυφος στα σαλιγκάρια να γίνεται άσπρο.. Τι λείπει από το νερό? Και πώς να το χορηγήσω? |
Προφανως εχεις μαλακο νερο στο ενυδρειο. Τι παραμετρους εχεις ph, gh, kh?
|
Να ξανά κάνω τι απόγευμα και να σου πω σίγουρα γιατί χτες άλλαξα νερό...
Αβ είναι μαλακό τι κάνω? |
Δες για αρχη τι μετρησεις εχεις, για να μιλαμε με καποια βαση.
Περα απο red cherries, εχει αλλους κατοικους το ενυδρειο? |
Όχι φίλε μου μόνο ramshorn και red cherry
|
Φίλε έχω
Ph 8 Kh 7 No2 0 |
Φίλε μου είσαι εκεί? Τελικά τι να κάνω?
|
GH πόσο έχεις ;
αλλαγες κάθε ποτε κάνεις ; αν βάζεις νερό βρύσης λόγικα δεν πρέπει να κανεις τίποτα, εκτος και αν είναι υπερβολικα μαλακο, κάνε μετρηση GH να δουμε ποσο σκληρο ή μαλακο είναι το νερό σου |
Η μετρηση του gh ειναι πολυ βασικη, οπως λεει και ο Τακης.
Αν και μαλλον δεν εχεις μαλακο νερο, το συνηθες προβλημα οταν εμφανιζονται σαλιγκαρια με μαλακο κελυφος, ειναι η ελλειψη ασβεστιου στο νερο. Οπως γραφω και παραπανω, νομιζω η προσθηκη μερικων ασβεστολιθικων πετρων θα ηταν καλη παρεμβαση για αρχη. Δεν θα επηρεαζε και τις γαριδες σου. |
Ειμαστε σιγουροι οτι προκειται για καποιο προβλημμα?
Θελω να πω οτι το κελυφος δυαλιεται κτλ. γιατι και τα δικα μου ramshorn στο ενα ενυδρειο τρωνε πρασινη αλγη και κυανο και εχουν γινει γινει πιο ανοιχτοχρωμα απο τοτε που τα εβαλα.Εσωτερικα αρχισε να φαινεται η πρασινιλα που καταναλωνουν και μετα απο λιγο καιρο φαινονται σαν λευκο-μπλε (αυτα που καποιοι τα πουλανε σαν αλλο ειδος). Εγω ειμαι πεπεισμενος οτι το χρωμα εξαρταται απο την τροφη τους αλλα δεν εχω καταλαβει αν του φιλου εχουν προβλημμα στο κελυφος ή απλα ανοιγει το χρωμα τους. Αν μπορεις βαλε καμια φωτογραφια να τα δουμε. |
5 Συνημμένο(α)
Λοιπών έκανα ξανά μετρήσεις αυτή την φορά με το api test strips
Και πήρα τα πιο κάτω Gh 120 ppm(mg/l) Kh 120 ppm(mg/l) Ph 8 No2 0 No3 20 Αυτό δεν κατάλαβα τι είναι ppm(mg/l) και βγαίνει το ίδιο Gh και Kh και στα δύο μου ενυδρεία.. Βάζω και φωτογραφίες από τα ραμσχορν.. |
Εγω δεν βλέπω πρόβλημα, και τα δικά μου τα μπλε όταν μεγαλώσουν αυτο το χρώμα έχουν, δεν νομιζω πως συμβαινει κάτι
|
Εγώ ανησυχώ για τις άσπρες γραμμές που άρχισαν να σχηματίζονται σε ολα τα ραμσχορν
|
Μια χαρα ειναι τα σαλιγκαρια,τρωνε πολυ πρασινη αλγη και γι'αυτο ειναι μπλε.Οι ασπρες γραμμες δεν ειναι προβλημμα,φαντασου οτι και εμεις οταν μεγαλωνουμε κανουμε ριτιδες,δεν ειναι ολα αψογα για παντα,αυτο ομως δεν σημαινει οτι ενας ηλικιωμενος εχει προβλημμα υγειας.
|
Αυτό δεν το ξερα νόμιζα ότι κάτι έχει το κέλυφος τους
|
Και τα δικά μου εχουν τις ίδιες γραμμές.Δεν ειναι πρόβλημα αυτο.Απλα εγω εχω μικρότερο πληθυσμο(αν αυτο παίζει καποιο ρόλο)
|
Μια χαρά είναι ;)
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Οκ παιδιά ευχαριστώ
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 16:34. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board