βαση για ενυδρειο
Μετα απο καιρο επιστρεφω και ειμαι ετοιμη να ξαναφτιαξω το ενυδρειο μου. Εχω ενα cayman με διαστασεις 61 χ 33 (μονο το γυαλι). Κατω στην βαση εχει αυτο το προστατευτικο που ειναι πλαστικο 62.5 χ 34.5.
Θελω να αγορασω μια βαση η οποια ειναι 60 χ 30 . Σε ενα αλλο φορουμ που ρωτησα μου ειπαν να βαλω κοντρα πλακε στις διαστασεις του ενυδρειου ωστε να καλυψω αυτα τα εκατοστα που θα ειναι στον αερα. Για πειτε μου γνωμες!!! Η βαση θα αντεξει το βαρος;; |
ναι αντεχει γιατι ειναι κ λιγα τα λιτρα,απλα μην βαλεις τπτ πετρες στις γωνιες για σιγουρια
|
H βαση που θα παρεις να κοιταξεις να εχει και πλατη απο πίσω για να μην πηγαινη δεξια αριστερα.
|
Η βαση ειναι αυτη
https://eikona.info/upload/big/2015/...51a38468f4.jpg |
φιλε ειμαι λιγο αντιθετως στο να "εξέχει" το ενυδρείο απο την βάση ουτε για ενα χιλιοστο...
λογοι πολλοι.. να σου πω απλα εναν , χτυπημα στη γωνια του ενυδρειου... μην πω αλλες... η βαση ειναι καλη κ αν δεν βρισκεις μεγαλύτερη τότε κάνε την εσυ... παρε την βάση σου κ βίδωσε εσυ ενα πλακάζ ασπρο με διαστασεις τουλαχιστον 1-2 ποντους μεγαλυτερους απο το γυαλί σου... επίσης εγώ θα έβαλα κ καπάκι στην πλάτη.. δεν θα εμπιστευομουν δυο πλακες να κρατανε την σταθερότητα του επιπλου ενω μια πλατη στο πανω τμημα (ασε το κατω για φίλτο εξωτερικό αν χωράει) κ βιδωμένη+κολλημένη θα το κανει ΚΟΚΑΛΟ !!! κ μιας κ θα πας σε μαγαζι με ξυλεία , δες μηπως δεις κομματια ετοιμα κ το κανεις μονος σου (θα σε βοηθησουμε σε οδηγιες ιδεες κ τεχνικές λεπτομέριες κ με το παραπανω πιστεύω) κ σου βγει κ πιο καλο κ πιο στιβαρο!!! προσεχε να μην ειναι απο τιποτα τσιπ μποαρντ το επιπλο γιατι μπορει να μοιαζει ομορφο αλλα θα σου βγει ξινο... ρωτα τι ξυλο ειναι κ τα λεμε |
Η βαση πρεπει να εχει τουλαχιστον τις διαστασεις του
ενυδρειου για να παταει το ενυδρειο ακριβως στην βαση. Η ιδεα της επιπλεον βασης ειναι σωστη. |
Παράθεση:
Οπως και δήποτε :D |
τα λιτρα ειναι λιγα.. εγω θα εβαζα ενα κοντρα πλακε στις διαστασεις του ενυδρειου πανω στην βαση.
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
http://www.econews.gr/wp-content/thumbnails/41973.jpg |
Σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας. Θα βαλω ενα 15 πλακε για αρχη. Την βαση θα την παραγγειλω απο το ιντερνετ οποτε δεν μπορω να την δω απο κοντα.
|
αν την παραγγείλεις απο ιντερνετ , μπορείς να στείλεις ενα μαιλ κ να μάθεις το τι ξύλο είναι...
αυτά που σου λέμε , κ ας φαινόμαστε υπερβολικοί , είναι για την αποφυγή δυσάρεστων γεγονότων που δεν θες να τα ζήσεις ΠΟΤΕ! άλλωστε η διαφορά ενός πιο λεπτού ξύλου με πιο χοντρό σε αυτές τις διαστάσεις θα είναι ουτε 4 ευρώ... ακόμη κ την πλάτη αν κάνεις , μονο καλό θα κάνεις.. οι παλιοί λέγανε , κάλιο γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε... κάτι θα ξέρανε... επίσης το θέμα δεν είναι μονο αν το ενυδρείο είναι πολλά λίτρα αλλά ειναι το σύνολο , ενυδρείο , λίτρα νερού , βυθός , πέτρες κλπ αξεσουάρ , όλα αυτά σε μια πιθανότητα είτε σεισμού , είτε κάποιος πέρναγε δίπλα και "σκουντούφλισε" πάνω του... επειδή όλα αυτά τα κουφά συμβαίνουν συνήθως όταν πάμε να γλυτώσουμε 5 ευρώ κ τελικά το πληρώνουμε ακριβά.... είναι κανόνας απαραβίαστος δυστυχώς με το καλό να έρθει. δεν μας είπες αν θα είναι έτοιμη ή θα την συναρμολογήσεις εσυ... σε μια τέτοια περίπτωση θα πρότεινα πέρα απο βίδωμα κ σφίξιμο που λέει ο κατασκευαστής , βάλε κ κόλλα ξύλου καλή κ συναρμολόγησε το στο σημείο που θα το βάλεις για να πάρει αμέσως την μορφή βάση του πατώματος. καλές επιτυχίες |
Το αν θα ειναι συναρμολογημενη ουτε καν το ειχα σκεφτει... Το θεωρουσα δεδομενο. Θα παρω την Δευτερα τηλ στο πετ σοπ να ρωτησω. Η μαρκα της ειναι bermudes 60. Δεν ξερω αν ειναι γνωστη.
Επειδη σαν γυναικα με τις κατασκευες δεν εχω καμια σχεση - γνωση λετε οτι ειναι καλυτερα περα απο το κοντρα πλακε που θα βαλω για να παταει ολο το ενυδρειο να βαλω και ενα ακομα ξυλο σαν πλατη στην βαση. |
Παράθεση:
|
νομίζω ότι δεν θα είναι στημένο για καθαρά λόγους στα μεταφορικά
(όγκος , κίνδυνος ζημιάς στο έπιπλο..) πάρε το εσύ με το καλό κ θα σε καθοδηγήσουμε εμείς βήμα βήμα.. |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 22:16. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board