Περιττώματα στην άμμο
Καλημέρα!
Έχω χαλαζιακή άμμο για υπόστρωμα. Κάνω σκούπα 1 φορά τον μήνα και αλλαγές 1 φορά την βδομάδα. Αν και η σκούπα μου τραβάει τα περισσότερα περιττώματα, μένουν πάνω στην άμμο σχεδόν τα μισά με αποτέλεσμα να δείχνει λερωμένη... Υπάρχει λύση ή θα πρέπει να περιμένω να λιώσουν? Αλήθεια, λιώνουν ή μένουν έτσι? |
Κυκλοφορια νερου προφανως χρειαζεσαι παραπανω.
Ποσα λιτρα ειναι το ενυδρειο και ποιο φιλτρο εχεις? Υπαρχει καποιος επιπλεον κυκλοφορητης? |
Τι ψάρια και τι άλλα είδη έχεις στο ενυδρείο ;
Γενικά όμως, όσο ωριμάζει ο βυθός τόσο πιο εύκολα βιοδιασπώνται αυτού του είδους οι ρύποι, αν έχεις και καμια γαρίδα ή κανα σαλιγκάρι Melanoides , κάνουν τον βυθό να λάμπει, αυτο τουλάχιστον συμβαίνει στο δικό μου το φυτεμένο, και όλα αυτά είναι 1ης τάξεως λίπασμα και θρεπτικά συστατικά για τα φυτά |
Παράθεση:
Παράθεση:
Έχω puntius denisonii κι ένα pleco ancistrus. Σκεφτόμουν να βάλω 3-4 κόρυ (άκουσα πως κάνουν δουλειά) και κανένα σαλιγκάρι Clea helena (Assassin Snail)... |
Για τα κόρυ δεν ξέρω γιατί δεν είχα ποτέ μου. Γενικά όμως ότι κινείται στο βυθό τον ανακατεύει ελαφρώς και αναγκάζει τα περιττώματα και τους λοιπούς ρύπους ή να διαλύονται ή να ανασηκώνονται και να τους τραβανε τα φίλτρα.
|
Τα κoρυ ειναι μανα γι αυτη τη δoυλεια
Μην ξεχασεις να τoυς κoλησεις και κανενα ενσιμo (βαρεα εεεε) |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 00:55. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board