ερωτηση για assasim snail (Clea helena)
Θελω νανρωτησω αν τα Clea helena τρωνε τα Melanoides tuberculata?
Ειχα ranshom και τα φαγανε ολα αλλα αυτα ολο και πληθενουν, δε τα τρωνε η πολλαπλασιαζονται πολυ γρηγορα? |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Εχω παρατηρησει παντως, οτι δεν ειναι τα πιο αγαπημενα τους.
Πολλαπλασιαζονται και πιο γρηγορα. Παιζουν ρολο και οι πληθυσμοι. |
Εχω γεμισει Melanoides tuberculata, πραγματικα ειναι αμετρητα, τι να κανω???
|
Παράθεση:
Ξεκίνα με μια 5άδα, εφόσον είναι τόσα πολλά τα melanoides...και μετά βλέποντας και κάνοντας Βγάλε και μερικά με το χέρι και βάλε αγγελία για χάρισμα Φυσικά καποια στιγμή που θα έχεις μονο helena, θα χρειαστεί να τα ταίζεις |
Παράθεση:
Ειχα 1000δες, μειωσα το φαι και εχω 100δες :) , αλλά κανουν και καλό, εχω ενα βυθο που λάμπει στη κυριολεξία |
1 Συνημμένο(α)
Εχω αρκετα helena γυρω στα 10-15 εδω και καιρο, ολα αυτα τα ασπρακια στο βραχο ειναι Melanoides tuberculata
|
αν δεν ειχες ψαρια θα σου ελεγα να βαλεις ενα clarkie! θα πεσει σκουπα!!!
Chocolate > δεν ειπα για μπλεντερ! ;) γενικα τα σαλιγκάρια είναι ένας μπελάς κ μερικές φορές γίνεται ανεξέλεγκτος. |
Εχω ψαρια...
|
τι ψαρια? αν ειναι να έβαζες καμια παγίδα για τα σαλιγκάρια αρκεί να μην μπουν μέσα τα ψάρια !!!
|
Εχω γκαπυς, ισως βαλω και αλλα assasin, ισως κανε δουλεια, καμια 15 ισως ακομα, ε?
|
είχα βάλει παλαιότερα Botia dario , τα πήρα απο ένα φίλο , κ εξαφάνισαν όλα τα σαλιγκάρια , μαζί με τα γκαμπις μου.....
εχουν ενα θεμα με τις ουρες κ τα αρσενικα ιδίως την έχουν!!! θα πρότεινα να έβλεπες για παγίδα παρά να φορτώνεις hellena... δες κάτι σαν αυτό εδώ |
Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
|
Τα helena τα ειχα πριν βαλω τα melanoi...
|
Παράθεση:
Το καλυτερο για εμενα ειναι μειωση του ταϊσματος και υπομονη. Τα helena δεν θα εξαφανισουν μεγαλους πληθυσμους απο λαθρεπιβατες αμεσα. Θελουν χρονο. |
κανουν καλη δουλεια..
αν δεν τα θελεις ομως,ταιζε μονο τα γκαπυ , ισα -ισα να τρωνε αυτα και να μην μενει κατω τροφη.. τα helena θα στραφουν προς τα m.tuberculata κι αυτα θα αναπαραγονται λιγοτερο.. προφανως ταιζεις πολυ , γι αυτο τα helena δεν τα τρωνε και τα αλλα πληθαινουν |
Εχω και ανκιστρους και cory, και βαζωκαιταμπλετες βυθου, ισως απο εκει τρωνε τα helena
|
Τακη , αν κ ειναι απο τα μικρότερα στο είδος Botia κ απο τα πιο σχετικά ήμερα , παραυτα εχουν μασέλα ατσαλινη τα ατιμα!
τα είχα κοπάδι των 4 κ μόλις τα έβαλα με το σακούλι μέσα , στην κυριολεξία γυάλισε το μάτι τους! (τα είχε κ λιγο νηστικά ο συνάδελφος) , μόλις μπήκαν μέσα κάνανε στην κυριολεξια σαν τρελά!!! μια δεξιά μια αριστερά!!! το δε βραδυ που βγαίναν τα Μαλαισιανά για τσάρκα , έπεφταν στρακα στρούκες!!! η όλη ιστορία κράτησε 4 μέρες... την 5η αρχίσανε να κυνηγάνε τις γκαμπο-ουρές! |
Τρωνε και τα helena?
|
οτι μικρό , εξαφανίζεται... ότι κινείται τρώγεται αρκεί να χωράει στο στόμα !
δεν δίνω εγγυήσεις !!! εγώ είχα Μαλαισιανα μέσα κ δεν έμεινε τίποτα , ακόμη κ τα μεγάλα που δεν μπορούσαν να το φάνε... μόλις σκάγανε μούρη απο το καβούκι... απλά έφευγε η μούρη... σφεντόνες |
Αρα πρεπει να βρω botia, εστω και για δανεισμο, για λιγες μερες μεχρι να τα φανε!
Η τουλαχιστον να μειωσουν τον πληθυσμο, γιατι κανουν και καλο!!! |
δεν ταιριαζουν τα μαλακου νερου κορυς με τα γκαπυ..
για μενα ουτε καν τα ανθεκτικα ancistrus.. αν θελεις να βαλεις αλατι , τι θα κανεις? σιγουρα τρωνε ταμπλετες.. τα κορυς μου τρωνε με τα helena παρεα καθε μερα |
Γιατι να θελω να βαλω αλατι?
|
για καποια θεραπεια, εαν χρειαστει..
τα γκαπυς και γενικοτερα τα ζωοτοκα , με το πρωτο σημαδι ασθενειας , το πρωτο φαρμακο που θα μπει ειναι το αλατι. Γενικοτερα στα ζωοτοκα , καλο ειναι να υπαρχει λιγο αλατι στο νερο τους μονιμα για προληψη ασθενειων. |
Το χόμπι θέλει υπομονη
Οχι μονο στα σαλιγκάρια, αλλα γενικότερα ;) Για τα σαλιγκάρια, απομακρυνε όσα περισσοτερα μπορεις με το χερι...και υπομονη μεχρι τα helena να κανουν αυτο που ξερουν Με 15 helena, καποια στιγμη δεν θα εχεις τπτ αλλο απο σαλιγκάρια. Μην ξεχνάς πως τα helena πολλαπλασιάζονται επίσης ευκολα (και τα μικρα ειναι ομοια με τα ενηλικα!!) Ασε τις προσθήκες ψαριών, χημικών κλπ Με 3 helena ξεκίνησα σε ενυδρείο σαν το δικό σου...και τωρα ταίζω τα helena ;) |
Παράθεση:
Τα helena σε εμενα δεν ακουμπανε καθολου τα m.tuberculata .. Αντιθετως ολα τα υπολοιπα σαλιγκαρια τα διαλυουν ειδικα τα ranshom. |
Αν δεν υπαρχουν αλλα, τα τρωνε μια χαρα ;)
|
Παράθεση:
Εμενα επεζησαν ολα τα zebra nerite μαζι τους για χρονια, χωρις να εχει μεινει αλλο σαλιγκαρι στο ενυδρειο. Μερικα μικρα applesnail τα ψιλοτσιμπησαν, τα μεγαλα οχι. |
Παράθεση:
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 12:35. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board