Βοήθεια με diy λίπασμα!
Έπεσα στα χέρια το συγκεκριμένο λίπασμα.
http://www.kipoefodia.gr/flower-500gr-p-646.html Μπορώ να το χρησιμοποιήσω στο ενυδρείο σαν κάλιο η μπορεί να είναι επικίνδυνο?? Με προβληματίζει που δεν γράφει το 100% των συστατικών. Αν ναί τι ποσότητα θα πρέπει να βάλω σε 100ml απιονισμένου νερού για το μείγμα κ μέτα πόσα ml θα ρίχνω στο ενυδρείο?? Το ενυδρείο είναι αυτό και ρίχνω flourish seachem,φωσφορικά(fleet enema)κ νιτρικά με diy μείγμα απο σκόνη σήμφωνα με αυτό |
Αφού ήδη ρίχνεις kno3 και fleet enema νομίζω ειναι περιττό
Καλύτερα να πάρεις ενα θειικο καλιο και ενα power4 για ιχνοστοιχεία και εισαι κομπλέ. |
Παράθεση:
Το power4 γιατί??αφού ρίχνω flourish. Κάλιο κ σίδηρο χρειάζομαι! |
Παράθεση:
Το flourish ειναι γενικό λίπασμα λίγο απ ολα δηλαδή για ιχνοστοιχεία βάζουμε traces +iron Για diy ιχνοστοιχεία και σίδηρο βάζεις power4 |
Παράθεση:
Μπορώ να μειώσω τις δόσεις απο άζωτο κ φώσφορο,δεν είναι πρόβλημα αυτό. Με το power4 δεν θα χρειαστώ έξτρα σίδηρο ε?? |
Να τα πω λίγο πιο αναλυτικά ,τα φυτα μας για λιπανση χρειάζονται
Άζωτο ( kno3 περιέχει και καλιο) nitrogen seachem Φώσφορο (fleet enema po4) flourish phosphorus Ιχνοστοιχεία (power 4 ,περιέχει και μπόλικο σιδηρο)seachem trace +iron Co2 ( μπουκάλα η diy) flourish excel Καλιο (k2so4 κάποιοι προσθέτουν έξτρα αλλα συνήθως καλύπτεται απο το kno3) flourish potassium Σου έγραψα τα diy και τα ανάλογα της seachem ------------------------- Παράθεση:
Αν ολα πανε καλά με το άζωτο και φώσφορο που ρίχνεις ,γιατι να χαλάσεις της ρουτίνες σου; Απλα παρε ενα power 4 και θειικο καλιο μισό κιλό ,ολα μαζι 7-8 τα πλήρωσα πριν κανά μήνα. |
-------------------------
Παράθεση:
Με έπεισες! Θα πάρω ένα power4 κ καθαρό κάλιο κ τέλος. Άρα κ το λίπασμα που έβαλα πιο πάνω,αλλα κ το flourish άχρηστα.. Ευχαριστώ!!! |
Παράθεση:
πολυ δουλεύουν το flourish μονο του και ολα μια χαρά Το άλλο δεν θα το πρότεινα γιατι μιας και δεν ειναι διαδεδομένο δεν ξέρουμε σωστές δοσολογίες μπορείς βέβαια να πειραματιστεις:D Εγω που πειραματιστηκα με ποσότητες και κάποια αλλα υγρά και σκόνες γέμισα άλγες:smt103:smt103 Βέβαια τώρα τα κοντρολαρα τα πράγματα :smt079 |
Παράθεση:
|
Κατι έψαχνα και έπεσα ς αυτο το θεμα :D τι γινεται με τα φυτα; Ολα καλα;
|
Όλα μια χαρά!Πηρα το power4 κ παίζω μόνο με diy λίπασμα ;)
|
Εγώ βάζω χειλικό σίδερο βιολογικής και υδροπονικής χρήσης που περιέχει και κάλιο και άζωτο και έχω το κεφάλι μου ήσυχο.
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 08:29. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board