Υποστρωμα
Καλησπερα εχω ερθει αθηνα και θελω να στησω εδω ενυδρειο.Ηθελα να ρωτησω καταρχην εαν γνωριζει καποιος στην δυτικη αττικη που μπορω να βρω λευκη αμμο (προφανως οχι σε πετ αλλα απο καποια μαντρα με οικοδομικα υλικα).επισς για φυτεμενο που θελω πρεπει κατω απο την αμμο να βαλω καποιο υποστρωμα (να βαλω καποιο υποστρωμα εννοω και απο πανω να ριξω αμμο)?θα βοηθησει?Εγω τοσα χρονια που εχω δεν εχω βαλει κατω απο την αμμο κατι,αλλα λεω μοιπως βοηθαει καπου,για εως μετρια φυτα...
|
Παράθεση:
http://www.xomatexniki.gr/ αν βάλεις μέτρια φυτά θεωρώ πως δεν είναι απαραίτητο να βάλεις ενεργό υπόστρωμα, που και αυτό μετα από 6+ μήνες θα χάσει τη δράση του, με καμιά ταμπλέτα θα κάνεις τη δουλειά σου, και στο μέλλον η απλη άμμος μαζεύει πολλά συστατικά για τα φυτά |
κανει η λευκη ψηλη για φυτεμενο?να φανταστω ναι ετσι?
|
Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
πχ τσουκνιδα
|
Παράθεση:
|
1 Συνημμένο(α)
Και πλατάνια :D:D πλακιτσα κάνω :D:D
Φιλε μου γίνεται και με άμμο Φυτεμένο αλλα ανάλογα τι θες να κανεις ,ενα καλο υπόστρωμα χαλίκι θα σε βοηθήσει πολυ. Αν σου αρέσει η αμμος οπτικά μπορείς να κανεις κατι σαν αυτό |
να πω την αληθεια δεν μ αρεσε οπτικα,κατι ακομα το υποστρωμα οπως εγραψε παραπανω ενας συμφορουμιτης θελει αλλαγη περιπου στο 6μηνο,εαν δεν γινει αλλαγη και μεινει μεσα,για παραπανω καιρο θα υπαρξει προβλημα?ασχετο που θα χασει τις ουσιες του θα υπαρξει καποιο προβλημα?
|
Να πω πως η άμμο σε φυτεμένα μπορεί να πετρώσει και τότε μπορεί να δημιουργηθεί υδρόθειο που είναι δηλητηριώδες αέριο, για αυτό βάλε και κανα σαλιγκάρι Melanoides tuberculata
------------------------- Παράθεση:
|
Παράθεση:
Aλλα ακομα μπερδεμενος με το υποστρωμα,επισεις μια ακομα ερωτηση τις πετρες που εχεις στο πρακτικερ ειναι ολες ασβεστολιθικες? |
Παράθεση:
|
ποιο υποστρωμμα θελει αλλαγη καθε 6μηνο ? :confused:
απ΄οτι ξερω το flourite της seachem , δεν εχει τετοια θεματα. |
1 Συνημμένο(α)
Γιατι φυτα πας; Δεν κατάλαβα ακριβώς η αμμος σου αρέσει η το χαλικακι οπτικά ,
Οταν λέω χαλικακι εννοώ κατι τέτοιο |
Παράθεση:
|
φυτα ευκολα εως ισως μετρια με με 40w T8 φωτισμο...Μου αρεσει το λευκο οπτικα και ειπα για αμμο,ειχα την κλασσικη την αμμο (εαν δεν βρω λευκη θα βαλω παλι αυτη) χαλικι δεν εχω βαλει ποτε,δεν ξερω εαν βαλω ας πουμε οπως σκεφτομαι γρασιδι εαν πιανει,θελω να δω ετσι διαφορες φωτογραφιες,θελω να βαλω και πετρες μη ασβεστολιθικες στο μελλον βεβαια θελω και κανενα ξυλο,ξερω ισως ειναι too much ολα αλλα ετσι τα σκεφτομαι και για αυτο συζηταω για γνωμες παλαιοτερων...
|
εχει στο λεροι πετρες μη ασβεστολιθυκες.
Ζητα ξυλοπετρες ή πετρες λαβας. |
Παράθεση:
|
1 Συνημμένο(α)
Παράθεση:
η κλασική αν εννοείς θαλάσσης πετρώνει και λιώνουν οι ρίζες και τα φυτα είμαι παθων:D Γρασιδακι δεν μπορείς να κανεις με 0.4 watt και χωρις co2 Πάντως μπορείς να κανεις κατι ωραίο με ευκολα φυτα Εγω σου προτείνω να βάλεις eco complete στην μια γωνια,πετρες λάβα , Φυτα ξύλα και το υπόλοιπο με άμμο κάπως έτσι |
Παράθεση:
|
Ναι οκ οτι θες εσυ δικό σου ειναι:D
Απλα ιδέες ρίχνω για συνδιασμο υπόστρωμα και άμμο Γίνεται σου είπα και όλο με άμμο (όχι πολυ ψιλή πετρώνει ) Απλα έχω μια προτίμηση στα εξειδικευμένα υποστρώματα γιατι βοηθάνε πολυ. Πατά στο google aquascape low light να πάρεις καμμια ιδεα:D ------------------------- Παράθεση:
Eco complete Jbl manado Seachem fluorite αυτά ειναι κάποια απο τα καλύτερα για φυτα , αλλα και οι τιμές ειναι τσιμπημένες , |
ναι εχω πατησει και για αυτο σου ειπα οτι δεν χρησιμοποιουν αμμο..αλλα ουτε πολυ χοντρο χαλικι,ετσι μεσαιου προς μικρο μεγεθος ..
|
Αυτά που σου έχω γράψει βάζουν ως επι το πλείστον
|
ειπαμε πολλα eco complete σκετο η με κατι αλλο εννοεις?
|
Σκέτο
Η πίσω eco και μπροστά αμμος όπως ς αρέσει :smt067 |
Παιδιά και χωρίς κάποιο ιδιαίτερο υποστρωμα μπορείς να έχεις τρελή ανάπτυξη,
δείτε εδώ με απλο ασπρο χαλικάκι και χωρίς ταμπλέτες http://www.aquatek.gr/vb/showthread....54&page=5/#135 |
ελα ρε takis δωσε και εσυ την βοηθεια σου λιγο,εχω μπερδευτη για αμμο ξεκινησα και σε μικρο χαλικακι με βλεπω καθως τα περισσοτερα εχουν χαλικι απο οτι βλεπω,ριξε τα φωτα σου λιγο κ εσυ..ακουω διαφορες γνωμες...το λεω ψιλο χαλικι γιατι δεν ξερω πως να το βρω,ας πουμε καλη ωρα σαν αυτο που εχεις εσυ http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=74154 ..ισως και σε αλλο χρωμα
|
Παράθεση:
|
1 Συνημμένο(α)
Παράθεση:
απλα έγραψα το ιδανικό εγω έχω jbl manado που ειναι και πιο φτηνό και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος, ιςως με δυσκολεύει λίγο στο κλάδεμα στο γρασίδι γιατι ειναι πολυ ελαφρύ |
ασπρο χαλικι κοκομετριας?επισεις ολα τα φυτα που μεγαλωνουν σε αμμο μπορουν και σε χαλικη?
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 05:45. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board