Diy Τροφη
Μετα απο 4 αποτυχιες με την ζελατινη να δεσει ολα τα υλικα της ζυμης,και το κοστος της ζελατινης να ξεπερνα των γαριδων,τα παρατησα μεν αλλα παντα το ειχα στο μυαλο μου,γιατι θελω να τρωνε γαριδες ,μυδια σκορδα τα ψαρακια μου.Τωρα που τα πεταω ολοκληρα,τρωνε μονο οι μεγαλοι μουργοι.Στα μικροτερα δεν μενει τιποτα.
Χθες η μεγαιρα γυναικαμου http://www.aquazone.gr/forums/public...be_net-148.gif ,εκανε γλυκο με μαρεγγα.και οπως το ανακατευε,της πιτσιλισε λιγο στην ακρη του αναμενου ματιου στον φουρνο,η μαρεγγα εγινε <παξιμαδι>. Μου λεει βρηκα την λυση,αντι να βαζεις ζελατινη,να βαζεις ασπραδι αυγου,και να το ζεστενεις σε ταψι στον φουρνο. Κατασκευαστικα το βρηκα σωστο,αλλα το ασπραδι του αυγου κανει να το τρωνε τα ψαρια? Καλαπαιδακια,μην αρχιζετε το δουλεμα,το θεμα ειναι σοβαρο,θελω να γινω ο Μαμαλακης των ψαριων :D |
Ρε Βασίλη τι gourmet κατάσταση παίζει εδώ;;;
Καλό μου φαίνεται αλλά θέλει να το συνοδεψεις με λίγο ανανα κ Γαλλικό κρασί!! |
Παράθεση:
Τι κανει το ζευγαρακι σου?δεν εχουμε νεα |
Δε λέμε για σένα,για τα ψάρια σου λέμε :rolleyes:
Εβαλα χθες καινούργιες φωτό...μάλλον δε το προσεξες. Αυγά δεν έχει κατεβάσει ακόμα. Κατα αλλά μια χαρά πανε... (Σου χαλαω κ το θέμα) |
Το έχω ξανακούσει το ασπράδι αβγού για να δέσει DIY ψαροτροφή. Κάτι άλλο που κάνουν μερικοί, είναι αλείφουν πέτρες με ασπράδι (σε υγρή μορφή), μετά πασπαλίζουν με flakes ή spirulina κλπ, και τις αφήνουν να στεγνώσουν. Μετά τις βάζουν στο ενυδρείο και τις αναλαμβάνουν οι πλέκος :D
|
Παράθεση:
έχω τροφή για ψάρια με αυγό, οπότε όλα καλά!!! απλά έχει πολύ πρωτείνη... αν τους είναι πρόβλημα αυτό, δεν ξέρω... στείλε συνταγές πάντως να ξέρουμε, ή γράψε τις στο νέο σου βιβλίο!!!:lol: |
Εχω και καλα αλλα και κακα νεα.
Καλα νεα ειναι το απραδι δενει πολυ καλα ολο το μειγμα της τροφης.Δεν γιενετε βεβαια σαν την μαρεγκα ξερη (παξιμαδι),αλλα λογο υγρων γινετε πολυ ελαστικη. Στα 200 γρ.μειγμα εβαλα ενα ασπραδι,πιστευω οτι η αναλογια ειναι καλη. Το κακο ειναι οτι αν την κοψεις σε κομματακια δεν βουλιαζει,αλλα και εαν την τριψεις διαλυετε πολυ και σου κανει το ενυδρειο μανταρα. Πρεπει να ψαξω τον τροπο παρασκευης καλυτερα.Παντος πρεπει να απλωθει σε πολυ λεπτο παχος το μειγμα οταν το βαζουμε στον φουρνο. Φιλε g81grΟταν εκανα σωστα ολα οπως το γραφει στα φακελακια,στην αρχη πραγματι το μειγμα γινετε αρκετα κολλωδες,αλλα μετα οταν η γαριδα αφηνει τα υγρα της,δεν μπορει να τα κρατα σταθερα η ζελατινη. Παντος ρωτα τον φιλο σου ,και εαν μπορει να μας πει αναλυτικα τι εκανε και πετυχε με την ζελατινη.Και εαν το γραψεις εδω ,θα χαρουμε πολυ. |
Βρε παιδιά να κάνω και εγώ μια χαζή ερώτηση, η ζελατίνη ξέρουμε καλά πως παράγεται από κόκαλα αγελάδων, (μου αρέσει πως λένε πως το φρουί ζελέ είναι νηστίσιμο) άρα είναι ζωικό, το αυγό και αυτό ζωικό, αν βάλουμε λίγο αλευράκι που είναι φυτικό , που είναι το κακό ; όχι βέβαια να φτιάξουμε ψωμί, λίγο, τόσο όσο να δέσουν με το ψήσιμο στο φούρνο.
|
Παράθεση:
Οσο για το αλευρι,παλι μεσα στο νερο δα διαλυθει αν δεν ψηθει,για να ψηθει ομως θελει το μισαωροτου,οποτε πανε η γαριδες. βαβαια τα δικαμου ψαρια ειναι σρκοφαγα,οποτε δεν εχω τετοια προβληματα.Αλλα πιστευω οτι το αλευρη δεν ειναι καλο για το πεπτικο συτημα των ψαριων,αλλα ας μας πει καποιος που ξερει καλυτερα τα πραγματα. |
Ζελατίνη υπάρχει φυτική και από ψάρια (και εναλλακτικά υπάρχει και το αγαρ-αγαρ) http://delicieuses.forumotion.net/t1801-topic
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 18:41. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board