boubouloμικρούλι
6 Συνημμένο(α)
Μετά από αρκετό καιρό αποφάσισα να κάνω παρουσίαση στα ενυδρεία μου ξεκινώντας από το μικρό μου. Αν και δεν είναι η καλύτερη εποχή για παρουσίαση γιατί λόγο της ζέστης τα φυτά δεν είναι και στα καλύτερά τους. Να πω πως τρέχει πάνω από 2 χρόνια. Το ενυδρείο είναι ένα ανακατασκευασμένο RESUN 800 που το μόνο που έχει μείνει από την εργοστασιακή κατασκευή είναι η γυάλα και αυτή έχει μερικές βελτιώσεις. Ποιο συγκεκριμένα φοράει ένα DIY καπάκι από αλουμίνιο όπου αυτό φιλοξενεί όλο τον ηλεκτρικό εξοπλισμό καθώς και την ψύξη. Η βάση είναι και αυτή DIY και είναι κατασκευασμένη από φορμάικα 18 χιλιοστών
Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ): 83 X 43 X46 υψος, αν θυμάμαι καλά Συνολικά Λίτρα: 96 πραγματικά Φυτά:ammannia gracilis • Bacopa caroliniana •bacopa monnieri • ceratophyllum demersum • Cabomba piauhyensis• Cryptocoryne wentii brown •Egeria densa • Heteranthera zosterifolia •hygrophila corymbosa siamensis •hygrophila difformis • Hygrophila polysperma • jawa moss • Lagarosiphon madagascarensis • Limnofila sessiliflora • lobelia cardinalis mini • Ludwigia Repens Rubin • micranthemum micranthemoides Proserpinaca palustris "Cuba" • rotala indica Ψάρια: 7-8 mikrogeophagus ramirezi, 10 cardinal tetra, 5 black neon tetra, 1 SAE, 1 ancistrus sp3, 4 corydoras bronze. Άλλα είδη: apple snails Φόντο: DIY 3d Πέτρες: μερικές από γρανίτη Ξύλα: Δεν θυμάμαι όνομασία Άλλα διακοσμητικά : Υπόστρωμα: Βυθός: Μαυρο ψιλόκοκο χαλίκι με seachem flourite Πηγές φωτισμού: 72 watt συνολικά 2 λάμπες Τ8 865 18 watt και 2 sylvania grolux T8 18 watt Διάρκεια φωτισμού: 8 ώρες Φίλτρανση: Resun 302 και jbl E 900 Θέρμανση/ Ψύξη: Τύπου STC 1000 2 Χ 80 cm pc fan eheim jager 150 watt Λίπανση: DIY Κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, νιτρικά, ιχνοστοιχεία power4 , σίδηρος algoflash Παροχή CO2: 5κιλή μπουκάλα με ηλεκτρομαγνιτική βαλβίδα με εντολή από τον φωτισμό. Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις: Διατροφή: Παράμετροι pH:6,2 - 6,7 Γενική σκληρότητα (GH): Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): 5-6 Αμμωνία (ΝΗ3):0 Νιτρώδη (ΝΟ2):0 Νιτρικά (ΝΟ3):20-30 Φωσφορικά (PΟ4):0,25-0,5 Μέση Θερμοκρασία (°C): 26 Αλλαγές νερού: 50% ανα εβδομάδα. |
πολυ ομορφο!
μπολικα ψαρια κατ΄εμε σε τοσα λιτρα.. απειρα apple, δωσε καμια 50ρια :D γιατι θα εχεις (αν δεν εχεις) θεμα στο νερο σου και στις σκληροτητες. τα κορυντορακια χρειαζονται αμμο, σε χαλικι χανεις ολη την μαγεια:p |
Παράθεση:
Είναι πολλά τα ψαράκια, αλλά θα διορθωθεί με τον καιρό. Τα σαλιγκάρια θέλω να τα δώσω και δεν φεύγουν Όποιος θέλει ας έρθει να πάρει όσα θέλει. |
ωραία είναι τα ενυδρείά σου, μπόλικο κλαδεμα θα πέφτει κάθε βδομάδα φαντάζομαι :) μια παράκληση μόνο, βαλε και φωτογραφίες από τα ενυδρείά σου, τα καπάκιά, τις βάσεις, να δούμε τι έχεις κάνει να πάρουμε μάτι κ εμείς :P
|
5 Συνημμένο(α)
Είχα γέννα από τα black neon tetra που από ότι ξέρω είναι σχεδόν αδύνατον να γίνει σε ενυδρείο. Δυστυχώς δεν το πείρα νωρίτερα χαμπάρι και έχουν επιβιώσει μόνο 2 μικρά
Να και οι φωτογραφίες από την βάση και το καπάκι. |
Συγχαρητηρια! και για τα δυο..
πιο πολυ ομως για την γεννα! :smt023 βαλε κι αλλες φωτο αν μπορεις απο τα μικρα |
Δεν έκανα εγώ κάτι για την γέννα. Φωτο…… μάλλον δύσκολο, δεν κάθονται πουθενά ούτε δευτερόλεπτο ακίνητα .
|
Παράθεση:
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 19:02. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board