χαλικι..
καλησπερα.....ειμαι στην φαση ενος στησηματος ενος ριο 180....εχω ευκολα φυτα κ σκευτομαι να βαλω λεπτοκοκο χαλικι χωρις υποστρομα....κοιταω τιμες εκτος της περιοχης μου σε πετ σοπ που συμφερουν αλλα επειδη θα χρειαστο μεγαλι ποσοτητα...κ τα μεταφορικα ανεβενουν απελπιστικα....μπορω να βρω μαυρο λεπτοκοκο χαλικη σε καποια μαντρα με οικοδομικα?που να κανει για το ενυδριο γτ λογο βαρους αμα μου στοιχησουν 20 ευρο μεταφορικα κ τοτε βρασε ρυζιιιιι:D
|
http://xomatexniki.gr/%CF%87%CF%8E%C...E%BB%CE%B1.php
Μαύρη άμμος Ασπρη χαλαζιακή άμμος Ιδανική για ενυδρεία 10€ / 20κιλά Πάρε ένα τηλ να ρωτήσεις αν μπορεί να σου στειλει Με το καλο να το γεμισεις το ενυδρειο!!! |
σωστος ο σακης στο 180 με ενα 20 ακιλο θα με κομλε λογικα ε?
|
Παράθεση:
Το πόσο θα χρειαστεις εξαρταται απ τις διαστασεις (μηκος & πλατος) |
αμα τα στελνει κ με κτελ θανε ακομα ποιο τζετ!!!!
|
Αν κανω λαθος στο σκεπτικο μου, ας με διορθωσει καποιος.
Το rio 180 εχει διαστασεις 100 (μηκος) χ 40 (πλατος) εκατοστα. Οποτε: Αν πουμε οτι θελεις 5 εκατοστα υψος χαλικιου (το υπογραμμισμενο στον κατω τυπο), (1,00 χ 0,40 χ 0,05) χ 1000 = 20 λιτρα Αυτος ειναι ο ογκος που χρειαζεσαι, οποτε θελουμε να βρουμε το βαρος, εφοσον οι συσκευασιες βγαινουν σε κιλα. Τωρα, ολα εξαρτωνται απο το ειδικο βαρος του υποστρωματος που θα βαλεις. Δεν ειμαι ειδικος στο θεμα, αλλα με μια προχειρη αναζητηση στο google, ειδα οτι το ειδικο βαρος αμμου (θαλασσης και ποταμισιας), παιζει περιπου σε 1.6-1.9. Οποτε, θεωρητικα χρειαζεσαι 20 χ (1.6 εως 1.9) -> 32 εως 38 κιλα αμμο, για υψος βυθου 5 εκατοστων. |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Zωοτοκα θα βαλει στο ενυδρειο ο Βασιλης, παντως. Οποτε δεν τον ενδιαφερει αν ειναι ασβεστολιθικη.
|
Παράθεση:
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 21:43. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board