janger 300
καλησπερες...παιδια εχω ενα 150 αρι ενυδριο κ το δουλευω με ενα janger 300 θερμαντηρα..την πρωτη φωρα που το πειρα να το χρησημοποιησω σαν αρχαριως δεν η3ερα πως ρυθμιζη κ γυρισα κ το κοκκινο βελακι κ το μπλε που εχει με τα νουμερα επανω..το ενυδριο ειναι ανοιχτο απο επανω της πολυ κρυες μερες τον ειχα στο 29 κ μετρουσα με το θερμομετρο 24,5..τωρα εκλεισα το ενυδριο απο πανω κ τον εχω στο 28 κ εχω 28 κ στο νερο...παιζει λογο κρυου παρολο που το ειχα στο 29 κ εδειχνε 24?επειδη το ενυδριο ηταν ανοιχτω?κ κατι αλλο παρολο που ειναι σταθερα 28 δεν τον εχω δει να σβεινη καθολου τωρα!
|
δοκιμασε να τον καλιμπραρεις μηπως χανει .Αλλιως αν δεν χανει εχεις πολυ κρυο στο χωρο που ειναι το ενυδρειο σου. Θερμοκρασια να μετρας στην αντιθετη πλευρα του ενυδρειου απο εκει που ειναι ο θερμοστατης για να ειναι πιο σωστη η μετρηση.
|
πως καλιμπραρο?ρυθμυζουμε απο το βελακι η απ το μπλε?ποιο γυρμαμε?γτ εγω τα πειραξα κ τα δυο!ααχχαχα!
|
Βασίλη μήπως γυρισες τα βελάκια όπου να ναι και πλέον δεν ξέρεις που τον έχεις ρυθμίσει?
Η θερμοκρασία των 24 βαθμων, δεν ειναι τοσο υψηλη για να ζορίζεται ενας 300αρης σε 150αρι ενυδρειο |
σακηη μαλλον αυτο επαθα απορισα κ εγω 300 αρις κ να μην σβηνη σε 150 λιτρα?
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
ποσο κοστιζει?τωρα τι κανω?τα βελακια πως πρεπει νανε?
|
Πρέπει να γράψεις ποίο μοντέλο έχεις ή να βάλεις κάποια φωτογραφία του ή κάποιο link... για να σε βοηθήσεις κάποιος.
Εγώ υποθέτω... ότι μιλάς για αυτόν... https://www.eheim.com/en_GB/products...uarium-heaters Αν έχεις κρατήσεις τις οδηγίες του... ΔΕΝ είναι και τόσο δύσκολο (αν και η περιγραφή στα Ελληνικά είναι κάπως "στον αέρα"... καλύτερα να διαβάσεις τα Αγγλικά). Στο link που σου έβαλα θα βρεις για να "κατεβάσεις" και τις οδηγίες του (στο Downloads).- ΥΓ. Ρίξε μια ματιά και σε αυτό το video... ΙΣΩΣ σε βοηθήσει.- http://www.youtube.com/watch?v=VaksiN76Frc |
ναι αυτος ειναι diskoys fan... ευχαριστω τωρα περιμενο το ετερον ημιση που ιδικεθεται στα αγγλικα!
|
αν τον έχεις στους 28 και μετράς 28 δεν χρειάζεσαι καλιμπράρισμα , αν δεν έχεις καπάκι λογικό μου φαίνεται να μην πιάνει τους 28 . υπάρχει το manual στην μαμά εταιρία για το καλιμπράρισμα αλλα δεν δείχνει να χρειάζεται από την στιγμή που συμβαδίζουν
|
τωρα που εβαλα καπακι των εχω στους 28 κ τοσο εχει κ το ενυδριο...αλλα επειχηρισα να τον κατεβασω κ δν παει το βελακι ποιο κατω γτ κοντραρει στο μπλε εμποδιο που εχει δλδ το κοκκινο απ το βελακι κ δν παει ποιο κατω!τωρα τον εβαλα στους 27 να δω θα πεσει!
|
Το μπλε γυρνάς... ΌΧΙ το κόκκινο... το κόκκινο είναι για να καλιμπράρεις (κάνει 4 κλίκ δεξιά και άλλα τόσα αριστερά... ΑΝ ΔΕΝ κάνω λάθος).
ΑΝ το θερμόμετρο συμβαδίζει με τον θερμαντήρα... ΔΕΝ έχεις λόγο για καλιμπράρισμα.- |
Σελίδα 19-20 στο συνημμένο
|
Καλα να μην φτανει δεν υπαρχει περιπτωση, εδω εγω στο 450αρι ζεσταινω το νερω με 200w θερμαντηρα με stc1000 και αναβει νορμαλ ωρα για να κρατησει 24.
|
jager
Λοιπον ειχα πριν 2 μηνες κ εγω το jager 150w σε diy ενυδρειο 120 λιτρων, χωρις καπακι με κρεμαστο φως, λογο οτι το σπιτι μου δεν εχει καθολου μονωση τις κρυες μερες του χειμωνα η θερμοκρασια ειχε ως εξης : ο θερμοστατης ηταν καλιμπραρισμενος και η δισφορα του ενυδρειου ηταν σχεδον 4 ολοκληρους βαθμους - ... επισης 2 σημαντικα αρνητικα στην υποθεση ο θερμοστατης ΔΕΝ ΕΚΛΕΙΝΕ που σημαινει καταναλωση ρευματος, και δευτερον λογο διαρκη λειτουργιας του μετα απο 3.4 μηνες καηκε (και πολυ αντεξε..)
Πηρα τα μετρα μου , εφτιαξα καπακι και αγορασα τον jager 200w , τωρα με κλειστο καπακι δεν υπαρχει καμια απολυτος απωλεια. Και το σημαντικοτερο δεν αναβει σχεδον καθολου γρηγορα. Το μονο προβλημα που εχω ειναι οτι επρεπε να παρω τον 150w και οχι τον 200ρη γιατι εχω προβλημα με το καπακι του ενυδρειου (ειναι πολυ ψηλος) (Και μια που το εφερε η κουβεντα οποιος εχει τον 150 και θελει 200ρη εδω ειμαι εγω τον δινω χωρις καμια διαφορα :) ) |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 07:05. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board