Βοήθεια για diy co2
Καλησπερα σε όλους.
Διάβασα!!!!!.....είδα βίντεο!!!! εκανα 3 απόπειρες για παρασκευή co2 οι δυο με ίδιες αναλογίες στο μίγμα ζάχαρη-μαγιά,..(2 κούπες ζάχαρη και της πρώτες 2 φορές 1κ.γ μαγιά ενω την τρίτη φορά 1/4 κ.γ μαγιά)..τίποτα, καμία αντίδραση στα μπουκάλια και εννοείται καμία φυσαλίδα στηνεξοδο.Η θερμοκρασία στο δωμάτιό είναι 22°c.Τί δε κάνω καλα; |
Εχεις βεβαιωθει οτι δεν εχει καποια διαρροη η κατασκευη? Δοκιμασε να βαλεις το μπουκαλι σε ενα κουβα με νερο για να σιγουρευτεις. Ποση ωρα περιμενες και τις δυο φορες? Θελει καποιες ωρες μεχρι να αρχισει η παραγωγη CO2.
|
Έχω βάλει κάνναβη στα πάσα του καπακιού καιεχω τριπλοελεγχξει όλη την κατασκευή και με αέρα και με νερό, καμια διαρροή. Της πρώτες 2 φορές το άφησα 6 ώρες και την τριτη φορά 9
|
To νερο που βαλεις ειναι σχετικα χλυαρο?
|
Μηπως ειναι ζεστο το νερο και χανει την ιδιοτητα η μαγια?
Περιεγραψε ακριβως την διαδικασια που κανεις! |
Εμένα τώρα το χειμώνα σε πολλές περιπτώσεις είδα φυσαλίδες το επόμενο 24ωρο.Η αναλογία η δικιά μου σε δίλιτρο μπουκάλι είναι 3 κούπες ζάχαρη και ένα κουταλάκι του γλυκού μαγιά.¨Ολα αυτά διαλυμένα σε νερό θερμοκρασίας περίπου 28 βαθμούς
|
Σε φιάλη ενάμιση λίτρου βάζω χλιαρό νέρο μέχρι λίγο πιο κάτω απο το σημείο που αρχίζει να στενευει στο λαιμό. Ρίχνω δύο κούπες(αυτές της κόκκινες του νεςκαφε) ζάχαρη και ανακινω πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί τελείως. Σε μπωλ διαλυω την μαγιά και την αδειζω στη φιάλη και ανακινω ελαφρώς. Ε μετα βιδωνω το καπάκι και βασταω τσιλιες μήπως και πιασει:smt108
------------------------- Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Δεν παραγει co2 κατευθειαν. Υπομονη:smt009 |
Παράθεση:
Σίγουρα δεν είμαι ο πρώτος που το σκέφτεται αλλά ψαχτηκαμε ποτέ για κάποιο βελτιωτικό του μίγματος ώστε να γίνετε πιο γρήγορα;πλήν της μαγειρικής σόδας |
Παράθεση:
Κατι για να συντομευει τον χρονο ζυμωσης δεν γνωριζω.... |
την μαγιά την διαλύεις σε ζεστό νερο???..
εγω πλέον βαζω φρεσκια μαγιά απο σουπερμαρκετ |
Παράθεση:
|
ανεπιστροφη βάζεις?..μηπως την βάζεις αναποδα?....
ειμαι σίγουρος οτι ή κατι σου ξεφευγει και δεν το εχεις διαπιστώσει...ή δεν περιμενεις αρκετα |
Παράθεση:
Να περιμένω αλλα βλέπω το υγρό μεσα στο μπουκάλι τελειως αδρανες και μου θυμίζει σούπα |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
ρε φιλε με 21 βαθμους νερο τι μαγια περιμενεις να ενεργοποιήσεις :D :D :D :D
|
Παράθεση:
|
πρεπει να ειναι αρκετα ζεστό αλλα οχι τσουρουφλιστό...!!!! μεχρι 28 βαθμους κρυο το λες :D :D
|
Παράθεση:
|
ποση ωρα θα σου παρει να εχεις ρίξει με ενα χωνί τη ζαχαρη σε ενα μπουκαλι κοκακολας,να ριξεις 1+λιτρο ζεστό νερο,να βιδώσεις καπακι,να ανακινησεις μεχρι να διαλυθει πληρως η ζαχαρη,να ξεβιδώσεις,να ρίξεις τη μαγια σε μισο φλυτζάνια χλιαρό νερο να την ανακατέψεις με ενα κουταλάκι και να την αδειασεις με το χωνι και αυτη μεσα?>>
οταν θα ακουμπας το μπουκάλι θα πρεπει να ειναι ισα ισα ζεστό...στα σταδια που κρυώνει,;) |
Παράθεση:
|
βρε....τετοια θερμοκρασία θελει το μιγμα για να ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ να δουλευει...για να ''ξυπνησεις'' τη μαγια,και να ξεκινησει η αντιδραση με τη ζαχαρη........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
δεν ειπε κανεις οτι ολη μερα θα το εχεις στους 30 βαθμους το νερο :S αν θες να το κρατας ζεστό το μπουκάλι,καντο μπεν μαρι,σε εναν κουβα με νερο και ενα θερμοστατη στους 25-,να κραταει ζεστό το νερο,και να ειναι στην ιδια θερμοκρασία ολη μερα και το μπουκαλι |
Παράθεση:
|
Αυριο θα κάνω μια ακόμη προσπαθεια και θα είναι και η τελευταία:(...στον μασουτη με ρώτησε η ταμίας"τι γλυκο φτιαχνει η γυναίκα σου?"+-14
|
Παράθεση:
Θα το πετύχεις, μην απογοητεύεσαι! |
Υπομονη και ολα θα γινουν. Μεχρι να γινει η αρχη ειναι, μετα θα το κανεις με κλειστα ματια. Παντως, ελεγξε αλλη μια φορα την κατασκευη για απωλειες, ετσι για να αποκλειστει εντελως αυτη η περιπτωση. Αν ειναι ολα καλα, επικεντρωνεις στη θερμοκρασια του μιγματος και αν παλι ολα καλα, στη θερμοκρασια του χωρου.
|
Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 11:56. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board