mopani
Που θα βρω μοπανι ριζες στην αθηνα 60 - 70 cm?
|
Re: mopani
Παράθεση:
Μπορείς όμως να περάσεις μια βόλτα απο την Λαμπρινή πoυ εχει ενα υπέροχο τεραστιο κομματι καλύτερο απο μοπάνι. ;) ΥΓ. Και δώστης χαιρετίσματα απο τον Γιάννη |
Τι κοματι ειναι αυτο Γιαννη? Ριζα Mangroove μηπως???
|
Παράθεση:
Τετραγωνισμένο Ο ;) |
Γιαννη με κάθε επιφύλαξη εφόσον δεν το έχω δει δεν νομίζω να είναι mangrove έψαχνα αρκετό καιρό για το υφάλμυρο μου και από ότι πληροφοριθικα δεν φέρνουν Ελλαδα.Κατι κούτσουρα που τα βαφτίζουν mangrove έχω δει αλλά σίγουρα δεν ήταν.Το λεω με συγουρια μιας και είδα mangrove live στην Γαλλία.
|
Αν και δεν αμφισβητω αυτο που ειδες στη γαλλια που μπορει οντως να ηταν διαφορετικο (ας μην ξεχναμε οτι μιλαμε για ξυλα ποταμισια και τα ποταμια διαφερουν..) το βρισκω λιγο δυσκολο να μην το φερνουν στην ελλαδα.
Δεν ειναι και κανενα δυσκολο προιον.. Δεν χαλαει δεν ειναι ακριβο ουτε και δυσκολο να βρεθει στη φυση. Δλδ γιατι να φερνουν mopani και οχι mangrove. Περα απο αυτο, εχω δυο μεγαλα σχετικα κομματια mangrove να κολυμπανε τους τελευταιους εξι μηνες, και ουτε σαπισαν, παραμενουν ******, τα φυτα εχουν ριζωσει πανω τους... και οι plecos τρελαινονται να το ρουφανε. Τωρα αν αυτα δεν ειναι Mangrove αλλα "κουτσουρα" δεν με πειραζει και πολυ.... Για mangrove τα πηρα παντως.. |
Θαναση μπες λιγο στο www.aquarist.gr και δες το μεγαλο ξύλο που εχω βαλει. (1.3μ) Το εχω 1.5 χρονια δεν εχω σαπισει και μου το πουλησαν για mangroove και μαλιστα ειχε και ταμπελακι γνησιοτητας(οχι οτι λεει τιποτα αυτό). Τωρα αν ειναι καυσοξυλο............ :? :? :? :? :? :?
|
|
Αν δεν ειναι mangroove, ειναι πολύ καλη replica :P :P :P :P :P
|
Παράθεση:
Παράθεση:
Netblues μην βιαζεσαι να υποθεσεις οτι ειναι ευκολο και ερχεται. Μακαρι να πηγαινε ετσι αλλα δεν παει. Μην ξεχνας οτι οι εισαγωγεις δεν ειναι χομπιστες αλλα εμποροι και κοιτανε να μην περνουν ρισκα και τους μηνουν στο ραφι. Εμποριο γαρ. :? Ισως μια φωτο να ηταν η καλυτερη λυση. :idea: |
Για να πάρουμε μια γεύση τι εστι mangrove ιδού.
|
Δεν λέω ότι υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που δεν φέρνουν συχνά και αυτo είναι ένα από τα ερωτήματα μου σε αρκετά μαγαζια..Το petcity της γλυφάδας συγκεκριμένα αυτή την στιγμή έχει κάποια κομμάτια που μόνο mangrove δεν είναι.Στην Γερμανία και Γαλλία που σίγουρα ξέρω γιατί τα είδα και ρώτησα το κιλό κόστιζε περίπου 20+ ευρω.Τα παραπάνω τα λέω γιατί με απασχολούσε αρκετά το ζήτημα...
Παράθεση:
Ένα άλω ζήτημα είναι ότι προσθήκη mangrove σε ενυδρείο που δεν είναι υφάλμυρο η Θαλασσινό επηρεάζει την σκληρότητα εστιτα προς τα πάνω… |
Μια καλυτερη φωτο εδω..
http://www.earthisland.org/map/Images/SeaCanoe046.jpg Τωρα αν δεν ειναι ουτε αυτο που γραφει το aquaristik (και το πουλαει ως τετοιο στην απαιτητικη γερμανικη αγορα) τοτε ολα ειναι πιθανα. Σιγουρα αυτο που κυκλοφορει ως mangroven (και με ετικετακι γνησιοτητος) δεν πολυμoιαζει με τις φωτογραφιες. Το mopani εχει πιο ανοιχτα χρωματα. Τωρα αν οποιδηποτε αλλο driftwood το ονομαζουν mangroven ειναι αλλο θεμα. Παντως mangroven σαν ονομα υπαρχει στα petshop. |
Παράθεση:
Δίνω από 100 ευρώ σε όποιον μου φέρει αυθεντικό μαγκρόβιο ξύλο αγορασμένο από ελλάδα........ Αυτά που κυκλοφορούν είναι κάτι ντρίφτγουντ της 'σειράς' και καμία σχέση δέν έχουν με τα υπέροχα 'δάση' των μαγκρόβιων που υπάρχουν σε δέλτα ποταμών με υφάλμυρες εώς αρλμυρές συνθήκες. Σωτήρη άν έχεις αυτό το είδος ανσίστρους που ζεί σε υφάλμυρο στις παραθαλάσιες περιοχές τηε Βενεζουέλας θα ήθελα πολύ να τον δώ....... :twisted: Επείσης θα ήθελα πολύ να δώ το 'απαιτητικό' ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ κοινό του ακουαρίστικ και όχι τους Χ έλληνες και λοιπούς ευρωπαίους που αγοράζουν από αυτό........ ...no offence.... :smt117 |
Μονο να το δεις? Και γω ελεγα να σου στειλω καμμια δεκαρια να δοσεις και σε κανενα γνωστο..
Οσο για το απαιτητικο κοινο... δεν νομιzω να αμφιβαλει κανεις οτι η γερμανικη αγορα ειναι πολλα χρονια μπροστα σε σχεση με την Ελληνικη. Τωρα αν το συγκεκριμενο ξυλο το εχει για αγοραστες Β κατηγοριας... πασο. Συνηθως ομως τα μαγαζια ειναι στημενα στο επιπεδο των αγοραστων τους.. (δες πχ ελληνικα μαγαζια :P ) Αλλα εσυ ειπες δινεις 100euro για αγοα απο ελλαδα.. :D :D υ.γ. Προτιμω να αφησουμε τα μαγκροβια στη θεση τους στα δελτα και οχι στα σαλονια μας αμα ειναι τοσο δυσκολα και δυσευρετα. |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 18:40. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board