Κοκκινίλα κόρυ
2 Συνημμένο(α)
ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
1. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΓΚΟΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: 60x30 60λ 2. ΧΡΟΝΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ:2 μήνες + 3. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ (ΑΡΡΩΣΤΟΥ) ΨΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ: χθες 14/1 4. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ): 24-25 5. ΨΑΡΙΑ (ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ ): 4 κορυ, 10 cpd 6. ΑΣΠΟΝΔΥΛΑ (ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ): 2 σαλιγκαρακια 7. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ): ιδια πάνω κάτω με χρήση θερμοστατη 8. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ: 1/3 εβδομαδιαιως 9. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΝΕΡΟΥ: Κυριακη 10. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΑΪΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΔΟΣ ΤΡΟΦΗΣ:2 ειδών σπιρουλίνια/flakes ενναλαξ, έχω σκοπό να πάρω καμιά ταμπλέτα για τα cory 11. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ 1. ΝΕΡΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: pH: 7 KH: GH: ΝΗ3 (αμμωνια): 0 ΝΟ2(νιτρώδη): 0 ΝΟ3(νιτρικά): 1-5 2. ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΣΤΑΓΟΝΕΣ: ναι ΣΤΙΚΣ: οχι Ηλεκτρονική: οχι ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ 1. ΨΑΡΙ(Α) ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ: 1 cory 2. ΔΕΡΜΑ: σαν να κοκκινιζει 3. ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΨΑΡΙΟΥ: δραστηριο, κοβει βολτες, σκαβει κτλ 4. ΠΕΡΙΤΤΩΜΑΤΑ (πχ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ, ΔΙΑΦΑΝΗ, ΧΡΩΜΑ): δεν ξερω 5. ΑΝΑΠΝΟΗ (ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ Ή ΑΥΞΗΜΕΝΗ): κανονικη 6. ΤΡΕΦΕΤΑΙ? ΕΧΕΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΟΡΕΞΗ? : ναι 7. ΠΟΤΕ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ: 1 μερα αφου το πηρα το προσεξα 8. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: ΠΡΟΗΓΗΘΕΙΣΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ 1. ΦΑΡΜΑΚΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ: 2. ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ: 3. ΧΡΟΝΟΣ ΧΡΗΣΗΣ: 4. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: 5. ΧΡΗΣΗ ΑΝΘΡΑΚΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ? : 6. ΑΛΛΑΓΕΣ ΝΕΡΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ: 7. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 1. ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ? : 2. ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ? : 3. ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Παιδιά διάβασα ότι κοκκινίλα είναι συνήθως βακτηριδιακή μόλυνση αλλά δεν έχει άλλο σύμπτωμα όπως πρήξιμο ή λευκό χνούδι. Είναι ελαφριά κοκκινίλα στο πλάι και προς την ουρά συν τα λέπια του φαίνονται πορτοκαλί... Χθες το πήρα, να το παώ πίσω στο μαγαζί? |
Αν έχεις καραντίνα, καλύτερα να το μετακινήσεις
Εγώ προσωπικά θα το κρατούσα και θα το παρακολουθούσα |
στην φωτο δεν μπορει καποιος να δει τιποτα...αν δεν εχει καποιο αλλο συμπτωμα πρεπει να περιμενεις και να παρακολουθεις πως θα εξελιχθει αυτη η "κοκκινιλα.."
λεπια???:confused: |
Παράθεση:
Παράθεση:
Τα κάτω πτερύγια λέω που είναι πορτοκαλί, η έτσι είναι το κανονικό τους? Τα cory (έχω και ίδιας ''ράτσας'' έχουν κανονικό χρώμα... Η κοκκινίλα είναι οριακά αισθητή, όντως στις photo δεν πολυφαίνεται απλά επειδή έχω διαβάσει διάφορα είπα να ρωτήσω για να το προλάβω ΑΝ είναι κάτι... |
1ον πάρε ένα κουτί από ικέα κι αχρείαστο να είναι
2ον παρακολουθησε το ψαρι και βλέποντας και κάνοντας |
Παράθεση:
Για το πορτοκαλί στα πτερύγια άκυρο... Νόμιζα ότι είχα 2 trilineatus (για τέτοια μου τα δώσανε) αλλά έχω 1 trilineatus και ένα sterbai και απότι έψαξα τα sterbai έχουν ''κιτρινοποτροκαλί'' κάτω πτερύγια οπότε αυτό είναι φυσιολογικό. Αν η κοκκινίλα χειροτερέψει ή εμφανιστεί κάτι άλλο το βάζω καραντίνα και ξαναμιλάμε... |
και κοιτα να βαλεις ιδια ρατσα κορυ
|
Παράθεση:
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 17:14. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board