βοηθεια με θερμοστατη
καλημερα παιδες, εχω ενα θεμα με τη θερμοκρασια του ενυδρειου μου,
το ενυδρειο ειναι αυτο http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=76613, εχω ενα ψηφιακο θερμομετρο το οποιο δειχνει οτι η θερμοκρασια μου ανεβαινει συνεχεια.....αργα αλλα σταθερα.....σημερα το πρωι να φανταστειτε εδειχνε 28,2 ενω ο θερμοστατης ηταν κατεβασμενος στους 24 ολη νυχτα επειτηδες για να δω αν θα πεσει η θερμοκρασια απο του 28 που ηταν οταν τον κατεβασα.....αντι να πεσει συνεχιζει και ανεβαινει.........δοκιμασα και με αλλο θερμομετρο αλλα και αυτο την ιδια θερμοκρασια μου εδειχνε....να σημειωσω οτι ενω το θερμομετρο εδειχνε σημερα 28,2 και ο θερμοστατης ηταν στους 24 αναβε το λαμπακι του....τι μπορω να κανω???υπαρχει περιπτωση να εχει χαλασει ο θερμοστατης??? ειναι ο eheim jager 300w.....ευχαριστω και συγνωμη για το μεγαλο post.... |
με το θερμομετρο θα πας,οχι με το τι δειχνει ο θερμοστατης.
τον εχεις καλιμπραρισμενο υποθετω... αν το θερμομετρο δειχνει οτι ανεβαινει η θερμοκρασια σημαινει πως εχει κολλησει ο θερμοστατης του θερμαντηρα στο ON. αν ειναι εντος εγγυησης,παιρνεις τηλεφωνο την αντιπροσωπεια.αν ειναι εκτος,παιρνεις καινουριο. αν δεν εχεις κοντρολερ,μην τον αφησεις στο νερο να δουλευει θα την ανεβασει πολυ τη θερμοκρασια. ακομα και στα 740 λιτρα μπορει να στα βρασει τα ψαρια. |
Παράθεση:
|
μην εμπιστευεσαι το φωτακι τοσο πολυ.
αν ειναι καλιμπραρισμενος και βλεπεις οτι ανεβαζει θερμοκρασια ενω δεν θα επρεπε,παει να πει οτι εχει προβλημα. σημασια εχει τι λεει το θερμομετρο ,οχι το φωτακι;) το φωτακι αν εχει μια διαρροη η πλακετα της συσκευης μπορει να αναβει και να σβηνει οποτε θελει. |
Παράθεση:
|
μια αποκλιση την εχουνε ολοι οι θερμαντηρες,αν μιλας για 0,2 βαθμους διαφορα δεν ειναι θεμα, ειναι μεσα σε αυτα τα ανεκτα ορια.και παραπανω αποκλιση μπορει να εχει χωρις να σημαινει "βλαβη".(και 1 και 2 βαθμους)
αλλα αν λες οτι κατεβασες στους 24 και εξακολουθει να ανεβαζει,τοτε η εχει προβλημα,η οντως δεν τον εχεις καλιμπραρει σωστα. μολις μπορεσεις,παρε και εναν controller να εχεις το κεφαλι σου ησυχο.(η τουλαχιστον πιο ησυχο)... |
Παράθεση:
|
ναι.αλλα αν στο καλιμπραρισμα εχεις κανει δυο βαθμους λαθος,τοτε η διαφορα μπορει να ειναι λογικη.
βεβαιωσου για το καλιμπραρισμα και αν δεις οτι εχει θεμα αλλαξε τον. εγω αυτο θα εκανα. |
ok.......θα ψαξω να βρω πως ακριβως γινεται μηπως και καταφερω να τον γλυτωσω......χιλια ευχαριστω για τη βοηθεια και τις συμβουλες.......
|
κοιτα και αυτο
http://www.aquatek.gr/vb/showthread....F3%F4%E1%F4%E7 και βαλε στην αναζητηση "καλιμπραρισμα θερμοστατη" και θα βρεις κιαλλα θεματα. |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
κοιτάς βέβαια και τον θερμοστάτη για να έχεις διπλή ασφάλεια |
Παράθεση:
|
Καλημέρα.
Μήπως και τα λίτρα σου είναι πολλά για τον θερμαντήρα; Εγώ πάντως αν και έχω controller επιβαιβεώνω και με θερμομετρο.. |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
http://www.aquatek.gr/vb/showthread....light=STC+1000 είναι εδώ και ένα μήνα βέβαια αλλά για ρώτα, ή βάλε και εσυ μια αγγελία, μπορεί κάποιος να πουλάει |
Παράθεση:
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 18:33. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board