Tetratec Ex700
Καλησπερα παιδια!εχω ενα εξωτερικο φιλτρο tetratec ex700 το οποιο εχω προβλημα!εχω διαροοες στην κεφαλη!και δεν μπορω να βρω απο τι ειναι...βεβαια διαβασα σε παλαιοτερα posts αλλων κατοχων οτι ειχαν παρομοια προβληματα μερικοι, αλλοι δεν ειχανε κανενα απολυτως προβλημα και το θεωρουσανε πολυ καλο φιλτρο...τωρα ψαχνομαι να δω που μπορει να εχει διαροοες αλλα ακομα δεν εχω βρει απο που!(εχω αλλαξει O-ring αλλα τιποτα)!!μηπως ξερει κανεις που μπορει να υπαρχει προβλημα; Ερωτηση: αξιζει να αγορασω το ιδιο και να εχω καβατζα για ανταλακτικα αυτο αν δεν καταφερω κατι?
|
Παράθεση:
Οταν λες διαροες, εννοείς σταγόνες ή νερό να τρέχει? Πόσο καιρό ειναι σε λειτουργία το φίλτρο? Το πήρες καινούργιο ή μεταχειρισμένο? |
Παράθεση:
|
εω το φιλτρο αυτο..και οπως το βλεπω το πιο πιθανο σημειο ειναι εκει που ενωνουν οι σωληνες εισαγωγης εξαγωγης με τα βανακια -αν δεν πιασουν σωστα- το κοιταξες εκει??
|
Παράθεση:
|
η μονοτικη ταινια δεν κανει για αυτες της δουλειες...παρε μια ταινια τεφλον...ειναι και πιο φθηνη απο την μονοτικη...
|
|
Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
|
Παράθεση:
http://www.ebay.co.uk/itm/Tetra-Tetr...-/190987377539 http://www.ebay.co.uk/itm/TETRATEC-E...item2c73b88bee |
Provet
Pet Food & Accessories P.O.Box 26 19300 Aspropyrgos, Attiki Greece T. 210-5573803 |
Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
------------------------- ξερουμε αν υπαρχει καποιος αντιπροσωπος στην Ελλαδα για την Tetratec?? ------------------------- Τελικα αυτο φταιει για οσους εχουν το προβλημα με τις διαροοες στην κεφαλη του tetratec ex700!! http://www.ebay.com/itm/Unite-Robine...item232f782255 ελυσα το καπακι της κεφαλης κ την εβαλα σε λειτουργια χωρις το καπακι και ειδα πως κατω απο τα βανακια σταζει νερο!εκει εχει μεσα εχει 2 μικρες χοντρες φλατζουλες, μια σε καθε βανακι!και μαλλον φταινε αυτες...δεν βρηκα αντιστοιχες ιδιου μεγεθους στην αγορα για να τις αλλαξω αλλα το 98% φταινε οι συγκεκριμενες γιατι μονο απο εκει ειδα διαροοη!! |
Μιας και ... απέκτησα κι εγώ παρόμοιο πρόβλημα είπα να μην ανοίξω άλλο θέμα!
Άνοιξα το φίλτρο για να το καθαρίσω (τι το 'θελα:(:mad:) και αφού το έβαλα σε λειτουργία παρατήρησα ότι δακρύζει εκεί που ενώνεται ο σωλήνας εξαγωγής με το ρακόρ . Έβαλα τεφλον , το οποίο απλά περιόρισε το στάξιμο αρκετά. Δεν ξέρω τι άλλο να κανω... Έχετε να προτείνετε κάτι ; |
ξανα-λυσε το....κοψε 2-3 ποντους την σωληνα ..και ξανα δεσε.....χωρις τεφλον αυτη τη φορα...!!..( τσεκαρισε και το ρακορ μηπως ειναι σπασμενο??)
|
το ιδιο ακριβως προβλημα με τον gesu εχω κι εγω και μου χει σπασει τα νευρα.εχω λυσει τουλαχιστον 5 φορες την κφαλη,εχω αλλαξει o-ring αλλα και παλι τα ιδια.
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Παιδια ισως οι περισσοτεροι το ξερετε αλλα το γραφω για αυτους που πιθανον δεν το ξερουν:
Στα o-ring (στρογγυλα λαστιχακια) των φιλτρων σε καθε λυσιμο για καθαρισμα τα αλοιφουμε με βαζελινη. Οχι καμια τρελη ποσοτητα, ισα να αποκτησουν ενα λεπτο στρωμα γυρω γυρω. Θα εκπλαγειτε με την δουλεια που κανει. Εχω σε ολα μου τα ενυδρεια φιλτρα tetratec της σειρας ex, και δεν εχω αντιμετωπισει εδω και χρονια κανενα προβλημα. Το βαζακι με την βαζελινη δεν λειπει ποτε απο το συρταρι του επιπλου της βασης. Περναω ακομα και την μεγαλη φλαντζα περιμετρικα του καπακιου. Με τον καιρο τα λαστιχακια σκληραινουν, και επειδη βρισκονται υπο συνεχη πιεση χανουν την ελαστικοτητα τους, με αποτελεσμα την πιθανη διαρροη, και το παρουσιαζουν οταν αλλαξουν θεση, οταν δηλαδη ανοιξουμε το φιλτρο. Εκει ακριβως η βαζελινη κανει το θαυμα της!;) |
νομιζω δεν ειναι σωστο να βαζεις τοοσο συχνα βαζελινη..περναει στο νερο και αφηνει μια λαδιλα στην επιφανεια.καλη η βαζελινη και χρειαζεται στις φλατζες και τα δαχτυλιδια αλλα οχι τοσο συχνα
|
Αν δω οτι ειναι ο.κ. τα o-ring δεν βαζω, και οταν βαζω, βαζω λιγη ωστε να μην ερθει σε επαφη με το νερο, δεν εχω δει λαδιλα ποτε.
|
Η βαζελινη δεν επηρεαζετε-διαλυετε απο το νερο.Η λαδιλα στην επιφανεια οφειλετε στις τροφες που ταιζουμε-κανε μια αναζητηση για πρωτεινικο φιλμ ;)
|
Παράθεση:
|
Στα σημεια που ειναι τα o-ring, αν δεν το παρακανουμε με την ποσοτητα δεν ερχεται σε επαφη με το νερο.
Αν ομως σκληρυνουν θα παρουσιασουν διαρροη, οποτε η βαζελινη κανει θαυματα. Στα ενυδρεια μου εχω γαριδες, οποτε αν ειχε ερθει σε επαφη με το νερο τους θα το ειχα καταλαβει. Και μιλαμε για crs.;) |
Παράθεση:
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 08:15. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board