Μετρήσεις Νερού
Καλησπέρα σε όλους!
Προχθές έφτασαν στα χέρια μου τα τεστ GH & KH της API Από την πρώτη στιγμή είχα προμηθευτεί τα υπόλοιπα τεστ για pH, NH4, NO3 & NO2...και πίστευα πως ήξερα τι μου γίνεται Τις σκληρότητες τις μετρησα 2 φορές στο περελθόν (στο ξεκίνημα) με τεστ φίλου και ήταν περίπου στο 8 Παρακάτω όπως θα φανεί...τα τεστ ήταν μάλλον μουφες (ή ληγμένα) Χθες λοιπον μέτρησα τις σκληρότητες στο ενυδρείο (η μέτρηση έγινε 2 φορές): KH 12 GH 18 pH 7 Σήμερα, έχοντας ήδη μιλήσει με Σπύρο & Θοδωρή, μέτρησα και το νερό της βρύσης: KH 14 GH 21 pH 7,2 Σας φαίνονται λογικές οι διαφορές? Και το μέγα ερώτημα : Πάω κατευθείαν για ΑΦΡΙΚΗ? :rolleyes: Ξεστήνω ένα φυτεμένο (με cpds, cloud minnows, red cherries) & μια μονομαχιερα??????? :( Μια λεπτομερια : Στην παρουσα φαση, δεν εχω χρόνο να ασχοληθω με προετοιμασίες νερού κλπ Οποιος έχει άποψη... :rolleyes: |
Έχεις καμιά τύρφη, γιατί δε θυμάμαι; Το νερό σου είναι από θερμοσίφωνα; Αν ναι μέτρα το κρύο.
|
Παράθεση:
Το νερο ειναι απ τη βρυση (κρυο) |
Με τετοιες σκληροτητες εχεις μονο 7ΡΗ? παραξενο,για ξανα μετρα.Ειναι χαμηλο για αφρικη,θελεις πανω απο 7,8.
|
Παράθεση:
|
σακη απο τον ιδιωτη περνεις και εσυ η απο ευδαπ??
|
Παράθεση:
Τουλαχιστον ξέρω πως την ΕΥΔΑΠ πληρωνω :D |
οκ λοιπον η μετρησεις σου ειναι σωστες.. οντως τοσο ειναι η τιμες στην ερυθραια μονο που δεν μετρας καλα το ph. σου δες το στον ηλιο οχι τετοια ωρα η κανε αλλο τεστ ..το ph σου εκει ειναι 7.8-7.9 μεχρι και 8 της πρωτες πρωινες ωρες που ανεβαζει πιεσεις το αντλιοστασιο.
|
Παράθεση:
Κολλημένο στο 7.2 Θα ψαξω για αλλα τεστ και θα το ξανακανω - Αυτά που έχω τόσο δείχνουν |
Ρε παιδιά παραπάει τόσο ψηλά, δύσκολο μου φαίνεται. Και είναι και πιο χαμηλές στο ενυδρείο; Μπας και άλλαξε πρόσφατα κάτι στην παροχή;
|
Παράθεση:
|
οι χαμηλες τιμες του νερου του ενυδρειου οφειλονται στα σαλιγκαρια και στα φυτα που τραβανε σκληροτητες, το πεχα μου φαινεται λιγο χαμηλο με αυτες τις σκληροτητες. μπορει να σε μπερδευει και το φως και να φαινεται οτι να ναι.
αν εχεις το μαστερ κιτ της απι μετρα το πεχα και με το high range να δεις τι θα σου βγαλει. |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
|
Παράθεση:
Μετρησα και με τα δυο μπουκαλια Με το high range, του οποίου το χρωματολόγιο ξεκινάει απο 7,4, είναι πιο ανοιχτό το χρώμα του - Αρα 7,2! Με το κανονικό μπουκάλι για pH είναι ξεκάθαρο 7.2 Οι τιμές που λετε κοντά στο 7.8 έχουν τελείως διαφορετικό χρώμα, δεν με μπερδευει το φως |
Παράθεση:
7.5 |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Σκληρότητες? Πάντως το 7.2 με το 7.5 είναι "σχετικά" κοντά Δεν νομιζω να κάνω τόσο λάθος και να έχω pH 7,8-8,0 και να μην το βλέπω :cool: ------------------------- Παράθεση:
Τα καημένα τα ψαράκια λυπάμαι Αν υποθέσουμε πως οι σκληρότητες είναια αυτές που είναι (στα ύψη δλδ) και το pH κοντά στο 7,4... τι κάνω??? |
μετρηστε με ενα καλα καλυμπραρισμενο phμετρο μονο τοτε θα ειστε σιγουρη.
|
Εγώ μετράω με υγρά τεστ της sera
|
για αφρικη εχεις ιδανικο νερο εκει πανω μην το πολυσκεφτεσαι που ειναι ο κλεο δεν βλεπω:smt025:smt025:smt025
------------------------- Παράθεση:
|
Απ την αρχή πάντως που ξεκίνησα και μετραω με τα δικά μου τεστ (όλα εκτός σκληρότητες) το pH ήταν στο 7.2
Τα τεστ ειναι της API, εχω ξανακάνει τη μέτρηση και με το high range και πάντα η τιμή ήταν εκεί γυρω Με τις σκληρότητες προέκυψε το θέμα Το pH δεν πρέπει να ειναι τόσο υψηλό |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
1. Πρέπει να ξεστήσω 2 ενυδρεία και να χαρίσω - πουλήσω Α. Έναν μονομάχο Β. 12 cloud minnows Γ. 8 galaxy rasbora Δ. Κάτι κουβάδες φυτά Ε. Μερικές δεκάδες red cherries Δυσκολα αποχωρίζεσαι ψάρια που σου έμαθαν το χόμπι :( 2. Με το χρυσοψαράδικο, να υποθέσω πως ειμαι οκ??? ------------------------- Παράθεση:
Αφου ηδη έκανα εγω & για τους 2!!!:p |
Ναι αλλά εγώ έχω τα φίλτρα και δεν ξέρω εάν επηρεάζουν τις μετρήσεις, δεν έρχεσε να σου δώσω λίγο νερό από το σπίτι
|
Παράθεση:
|
Οκ στείλε μου πμ όποτε θέλεις
|
Παράθεση:
Μπορείς, επίσης, να βάλεις τύρφη στο φίλτρο σου. Κάποιος την έριξε και πάνω από το βυθό! Επίσης, αν βάλεις μερικά σαλιγκάρια θα μειωθούν οι σκληρότητες. |
Παράθεση:
Απλά μου ήρθαν τα πάνω κάτω...γιατί άλλα νόμιζα ότι είχα κι άλλα είχα Ξαναμέτρησα pH αυτή τη φορά με νερό που το ειχα σε ποτηρι μιση ωρα περίπου 7.2! "Να τ' αφησω??????" |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 03:58. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board