Για μποστανάδες...
Καλημέρα - Ερώτηση για όποιον γνωρίζει
Υπάρχουν φυτά που να αντέχουν χωρίς προβλήματα σε θερμοκρασίες κοντά στους 15C? |
Είχα Ανούμπιες πέρσυ όλον τον χειμώνα στο μπαλκόνι (είναι κλειστό με διάφανη τέντα) με την θερμοκρασία να πέφτει και κάτω από τους 15 βαθμούς.
Κανένα πρόβλημα. |
Ανουμπιες,juncus repens,cryprocoryne ciliata-lucens-willisii-parva-costata,κερατοφυλλο,mosses,hygrophila polysperma,microsorium,cyperus helferi...
|
Παράθεση:
Στους καταλόγους όταν αναφέρεται θερμοκρασία πχ 20-21...εννοούν κάτι άλλο? Αν είναι έτσι, οι επιλογές είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ!!! :smt118 |
Σου εβαλα φυτα που στο δικο μου Ασιατικο υποτροπικο εφτασαν για μακρυ διαστημα -3 μηνες- στους 15-16-17 χωρις εμφανη προβληματα.
|
Παράθεση:
|
Εδω μπορεις να το δεις... http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=67998
Θεωρω βεβαιο οτι θα αντεξουν ανουμπιες-μικροσοριουμ-τζουνκους-κυπερους και κρυπτο σιλιατα. Ξεκινα με καποια απο αυτα. |
Παράθεση:
Και πάλι ευχαριστώ για τις απαντήσεις |
Με την σειρα μου θα προτεινο την riccia fluitans και την cladofora
|
Παράθεση:
|
Η λύση είναι πάντα το δυχτακι! Σχεδόν μονόδρομος.
Μικρό μυστικό για πάει όσο δεν φαντάζεσαι ώριμο ενυδρείο Μεγάλο αρνητικό πολύς φωτισμός |
Tα φυτάκια αντέχουνε, απλά δεν αναπτυσοτναι...
Στα γαριδαδικα μου το χειμωνα τα κατεβάσζω στους 18 c ,οι γαρίδες αναπαράγονται λιγοτερο, τα φυτά μεγάλωνουν σιγά σιγά , αλλά οικονομία στην ΔΕΗ .:D |
Παράθεση:
Αλλα στο χρυσοψαραδικο...η θερμοκρασια θα ειναι γυρω στους 15...και δεν θέλω να καταλήξει αφρικανικό!!! :p |
Δοκιμασε αρχικα φυτα τζαμπαουα απο φιλους...
Μην τα κλαις κιολας. Στην επομενη συναντηση μας ζητα μου να σου φερω λιγο απο ολα. Α ναι,αν δεν βαριεσαι στειλε και το ενυδρειο σου στον διαγωνισμο.:D Προλαβαινεις μεχρι την Δευτερα. |
Παράθεση:
Στο φυτεμένο επικρατεί κατάσταση ζουγκλας...ούτε αυτό κάνει για διαγωνισμούς...εκτός κι αν κριτής είναι ο Ταρζαν :p Ασε που ούτε στις φωτό...το "έχω"! Μια κουνημένες και μια σκοτεινές βγαινουν Αλλά σε μένα αρέσουν, οπότε μένω μέχρι εκεί ;) Γενικά δεν θέλω να το αφησω χωρίς φυτά...λόγω νιτρικών & άλγης...θα δείξει πως θα πάει με τα "κρυα"... |
και οι βαλλισνεριες αντεχουν αν σε ενδιαφερει, αφου θεωρειται κοσμοπολιτικο φυτο.
(εντελως πληροφοριακα) στην περιοχη μου εχω ανακαλυψει ποταμακι που εχει μπολικες. |
Μια χαρά είναι με βαλισνέριες κι ανουμπιες...κι αν κρατάει και το κερατόφυλλο...ισως το "σωσω"!
|
Παράθεση:
Για διαβασε εδω τι γραφω Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Δεν μπορεις να το βγαλεις ολο. Μενουν κανα-δυο ψιχουλακια και ξαναγεμιζει. Αλλα εσυ δεν εχεις αναγκη. Θα αναλαβουν τα χρυσοψαρα :D |
Παράθεση:
Χμ...ρίζα με διακλαδώσεις... = απαγορευτική για ψάρια με μεγάλες ουρές και πτερύγια - Αυτό εννοούσα. Καλώς ή κακώς το επιχείρησα :cool: Σιγα μην τους βάλω ρίτσια.:p Αρακάς σε πράσινο είναι αρκετός. Η riccia θα μπει στο φυτεμένο εντός σπιτιού - αρκεί να το καταφερω το δέσιμο Για το εξωτερικο κατέληξα στα παραπάνω - Ανούμπιες, βαλισνέριες και κερατόφυλλο. Εχω κι εναν πολύ ωραίο εχινόδορο...Echinodorus "Ozelot" red, αλλά δεν ξέρω πως θα τα πάει με το κρύο... |
μη φοβασαι τοσο πολυ το κρυο, οσο τα χρυσοψαρα. :D
|
Παράθεση:
Αν την παλέψουν τα φυτά το χειμώνα...θα το χαρώ πολύ! |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 04:18. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board