STC 1000-220V
Επειδή των φρονίμων τα παιδιά...πριν πεινάσουν...δεν πεινούσαν...
Δεν τον ξέρω τον κύριο :D, αλλά είναι "top rated seller" και δίνει τον καθ' ένα STC1000-220V στα 12,75 ευρώ, χωρίς έξοδα αποστολής!! http://www.ebay.com/itm/All-Purpose-...item3384b99098 Για όποιον ενδιαφέρεται, καθώς σε λίγο καιρό θα αρχίσουμε να ανάβουμε τους θερμαντήρες...;) (αν το θέμα είναι σε λάθος κατηγορία...mods...ελεύθερα...+-3) |
Καλό...τροφοδοτικο?
|
Παράθεση:
|
Για τον stc....
|
Παράθεση:
Τις συνδέσεις τις κάνεις όπως λέει εδώ http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=63223 Και μόλις έβγαλε αυτό στο link : "2 people have bought this item in the past hour" Δεν πρόλαβα να το γράψω... |
δεν χρειαζεται τροφοδοτικο ο κοντρολερ,δουλευει με 220.
τροφοδοτικο χρειαζεσαι για το συνδεσεις πανω στον κοντρολερ και πανω σαυτο τους ανεμιστηρες για την ψυξη. |
Παράθεση:
|
Μόλις το είδα κατευθείαν το αγόρασα γιατί η τιμή ήταν πολύ καλή. Αυτό δουλευεί για αρχή και μόνο με τον θερμοστάτη; Μιας και χειμωνιάζει ρωτάω.
|
Ναι. Εχει δυο εξοδους. Η μια δινει ρευμα για ψυξη (ανεμιστηρακια) και η αλλη θερμανση (θερμοστατης). Καλυτερα να δουλευεις το θερμοστατη σου μεσω του controller.
|
Παράθεση:
|
Θεωρω οτι αφου ο STC εχει μια μονο ρυθμιση θερμοκρασιας (και οχι ξεχωριστη για ψυξη και θερμανση οπως ο eliwell), τοτε ειναι καλυτερα να αποσυνδεουμε την ψυξη το χειμωνα και τη θερμανση το καλοκαιρι.
Εγω πχ δεν εχω καν δυο ξεχωριστα φις στον stc. Εχω μονο ενα και για θερμανση και για ψυξη και το χειμωνα αλλαζω το ενα καλωδιακι του πανω στον stc και απο το ρελε της ψυξης στο No8, το βαζω σε αυτο της θερμανσης No6. (τις γεφυρωσεις 2,5,7 τις εχω ετοιμες φυσικα) Που ειναι χρησιμο αυτο. Θελω πχ σε ενα ενυδρειο κατωτερη το χειμωνα 25C και το καλοκαιρι ανωτερη 28C. Το καλοκαιρι ρυθμιζω τον STC 27.7 και οταν πιασει το νερο 28.0 ανοιγει η ψυξη και κατεβαζει στους 27.7 παλι. (του εχω ρυθμισει την μινιμουμ ανοχη, 0.3C) Κατα τα φθινοπωρο αρχιζει και δροσιζει ο καιρος και μπορει το βραδι να εχω πτωση στους 27. Αυτου του επιπεδου η πτωση δεν ειναι κακη οταν γινεται σταδιακα (ειναι ΟΚ γενικοτερα να παιζει η θερμοκρασια μεσα στο 24ωρο μεχρι 1.5-2C) Αν εχω ομως και την θερμανση συνδεδεμενη, θα καιει τσαμπα μολις φτασει 27.7 και δεν θα το αφησει να πεσει στους 27. (η πτωση θα κρατησει και λιγοτερο ανοιχτη την ψυξη την ημερα που θα κανει περισσοτερη ζεστη, ισον και λιγοτερη εξατμιση) Σταδιακα οσο θα χειμωνιαζει, θα ρυθμιζω πιο χαμηλα. 27 - 26.5 - 26 - 25.5 (και οικονομια ρευματος και να νοιωσουν την αλλαγη εποχων τα ψαρια) Οταν θα εχει χειμωνιασει για τα καλα θα ρυθμισω στους 25.3 κι ετσι οταν πεφτει στους 25.0 θα αναβει η θερμανση μεχρι να φτασει στους 25.3 και εκει θα κλεινει. Μπορει μια μερα ομως να κανει λιγο ζεστη και να ανεβει λιγο η θερμοκρασια, πχ να φτασει 26. Γιατι να αρχισει η ψυξη αν ειναι συνδεδεμενα τα ανεμιστηρια στον STC? Ολα αυτα δεν ισχυουν σε ενυδρεια που επηρεαζονται πολυ απο την εξωτερικη θερμοκρασια και μπορει να μεταβληθει η θερμοκρασια τους πολυ και αποτομα, πχ μικρα ενυδρεια, ή ενυδρεια σε χωρους με μεγαλες μεταβολες θερμοκρασιας (πχ εργασιακους οπως λειτουργει θερμανση την ημερα ενω το βραδι κλεινει και το αντιθετο το καλοκαιρι με τον κλιματισμο). Ή σε περιπτωσεις που αφηνουμε μονο του το ενυδρειο για μερες και μπορει να αλλαξει ο καιρος κλπ ------------------------------------ Φυσικα μπορει καποιος να τα εχει και τα δυο συνδεδεμενα (θερμανση/ψυξη) και να ρυθμισει μεγαλυτερη ανοχη απο 0.3 πχ 0.7 Ετσι θα αφηνει περιθώριο για διακυμανση μεχρι 1.4C θερμοκρασια. Πχ καλοκαιρι ρυθμιση stc 27.3 (ανοχη 0,7), Μολις παει 28.0 ανοιγει η ψυξη και κλεινει στους 27.3. Αν κανει μια μερα δροσια, θα το αφησει να πεσει μεχρι στους 26.6 και εκει θα ανοιξει η θερμανση για ασφαλεια. Δεν πρεπει σε αυτην την περιπτωση ομως, να εχουμε ισχυρη θερμανση (πχ 200W θερμανση σε 100 λιτρα ενυδρειο) για να μην αλλαζει αποτομα η θερμοκρασια (κυριως ανοδικα) στο μεγαλυτερο αυτο ευρος. |
Παράθεση:
------------------------- Και μια τελευταία ερώτηση μετά από διακοπή ρεύματος ανάβει μόνος του; |
Μετα απο διακοπη δουλευει κανονικα με τις ιδιες ρυθμισεις.
|
Παράθεση:
Εγω το εκανα γιατι δεν ειχα τοτε 2ο φις και εμεινε με ενα ο κοντρολερ :) |
Παράθεση:
|
Καλυτερα να ειναι συνδεδεμενη και η ψυξη, οσο και η θερμανση, οχι μονο για τους προφανεις λογους ευκολιας, αλλα και για πιο σωστο ελεγχο θερμοκρασιας στις ενδιαμεσες εποχες (φθηνοπωρο, ανοιξη). Για παραδειγμα αυτη την περιοδο υπαρχουν μερες που ανοιγει η θερμανση, ενω αλλες κατα τις οποιες ανοιγει η ψυξη. Με αυτη τη μεθοδο, ας κανει οτι θελει ο καιρος :D
|
Παράθεση:
|
Γιατι να το αποφυγεις? Κατι εχεις στο μυαλο σου, αλλα δεν πιανω το σκεπτικο σου, να πω την αληθεια. Στα δικα μου τα εχω ολο το χρονο ολα συνδεδεμενα. Η θερμοκρασια ειναι εκει που θελω και φυσικα αλλαζω ρυθμιση αναλογα με τις εποχες.
|
Παράθεση:
|
Θα μπορουσε καποιος απλα να αυξησει στην ανοχη σε αυτη την περιπτωση, παντως, παρα να εχει μονο ψυξη ή θερμανση.
|
το εχει παρει καποιος ? Ολα δειχνουν πως αξιζει !!!
|
Παράθεση:
Παράθεση:
|
Δεν ειμαι προσεκτικος :D
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Γενικα είμαι της άποψης να βάλεις όσα περισσότερα μπορείς Και να αποφυγεις τα μικρά. Από 80ρια και πάνω (το ελάχιστο 60αρια εφόσον δεν έχεις χώρο) Εξαρτάται βέβαια και απο τις διαστάσεις στο καπάκι κλπ Το καπάκι σου έχει κενά? Αν ναι, τότε δεν χρειάζεσαι έξοδο Απ την υγρασία άλλοτε χαλάνε...άλλοτε κρατάνε...ανάλογα τη μάρκα και την κινεζιά...που θα σου κάτσει :D Μια καλή επιλογή είναι τα konig http://www.skroutz.gr/s/2274062/Koni...AN23-80mm.html |
Παράθεση:
|
Παντως ενα τσεκ στο καλιμπρασιμα το χρειαζεται.
Ενας παλιος που εχω μου δειχνει 4.1C πιο ψηλα απο οτι ειναι η θερμοκρασια :D και δειχνει να ανεβαινει συνεχως η διαφορα, αφου περσυ εδειχνε 2.4 πιο ψηλα. (Γιαυτο οταν εβαζα το χερι μου μεσα στο ενυδρειο, γινοταν κασατο. :D) Πρεπει να αλλαξω το probe οταν μπορεσω. Απο εκει υποψιαζομαι γινεται η πατατιά. |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 14:30. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board