juwel rio 300 επισκευή
1 Συνημμένο(α)
μετα απο αρκετο καιρο και αφου ηρεμησα απο την ηττα που εφαγα με το να δω 300λτ νερο στο σαλονι και τα δισκακια μου να ταλαιπωρουνται , αποφασισα να δω απο που ηταν η διαροη και να το επισκευασω με την βοηθεια του φιλου μου Μανώλη ( magio ). ο οποιος εχει παρει και τους δισκους που ειχα και τον ψηνω να ασχοληθει με τις γεννες τους.:D:D:D:D
Λοιπον το ενυδρειο ανοιξε στον πατο η σιλικονη του. Εχει κανει μια ρωγμη η σιλικονη 25εκ. κατα μηκος του ενυδρειου στο πισω τζαμι με τον πατο. Η σκεψη ειναι να μπουν κοντρες στον πατο , αφου ξυσω την σιλικονη, και να βγαλω πανω τις πλαστικες " κοντρες " και να βαλω 2 γυαλινες. Τα τζαμια ειναι αγρατζουνιστα και δεν υπαρχει σπασιμο πουθενα. Μανωλη ετοιμασου για νεο project :) Αν εχεται να προτεινεται κατι αλλο , καλοδεχουμενο. |
πως γίνετε ενα τέτοιο ενυδρείο μια τέτοιας εταιρίας να ξεκολλάει ο πάτος???
απορώ πως κολλάνε της σιλικόνες? το έχει πάθει και κανένας άλλος?? να ξέρουμε και τι προβλήματα βγάζει η κάθε εταιρία... Αν τα κάνεις όλα αυτά λογικά δεν θα έχει πρόβλημα Θα βάλεις κόντρες σε όλο τον πάτο για να μην ανοίξει και αλλού.. καλή επιτυχία !!! |
Παράθεση:
Το ενυδρειο εχει αγοραστει 4/2010 . Τεσπα σημερα καταφερα να ξυσω την σιλικονη απο την μερια που ειχε ανοιξει. Δεν θα πειραξω τις αλλες. Κοντρες θα μπουν σε ολο το πατο 10 mm τζαμι χ 5 εκ.φαρδος. Φωτο θα σνεβασω αργοτερα. |
Μηπως χρησιμοποιησες ξυστρα και σου εφυγε καταλαθος και πληγωσες τις σιλικονες?
|
Παράθεση:
|
Τοτε ειναι απο το εργοστασιο.Και δεν εκλεισε ουτε χρονο.
|
Κακως ασχοληθηκες....επρεπε να πας για εγγυηση ;)
|
Αν δεν έχει κλείσει χρόνο και το έχεισ αγορασμένο με αποδείξεις και τα σχετικά,τότε σε καλύπτει η εγκύηση,σιλικόνες καλύπτουν,τζαμια όχι.για κοιταξέ το!
|
4o μηνα 2010 λεει βρε παιδια.:D
|
Εγω νομιζα στις 4 οκτωβριου του 2012
|
Και εγώ το ίδιο!Συγνώμη!Αν κ πάλι πόση εγκυηση δίνουν??4χρόνια δν καλύπτουν??
|
6 Συνημμένο(α)
το διορθωσα για να μην μπερδευομαστε ειναι 4/2010.
μερικες φωτο απο την σημερινη εργασια. Μου εβγαλε την πιστη να βγαλω την αμμο που ειχε χωθει ανάμεσα απο τα τζαμια . σιλικονη θα βαλω logo 1000 για ενυδρεια μαυρη αν και εχω και 2 φυσίγγια bison ενυδρειακη , αλλα ειναι διαφανη. |
-------------------------
Παράθεση:
|
Εγω ξερω 2 χρονια για τα ηλεκτρικα.
5 χρονια για κολλησεις. |
Παράθεση:
και στο site της juwel 24 μηνες λεει. |
Παράθεση:
Εγγυηση 2 χρονια για κολλημα ενυδρειου ισον μηδεν εγγυηση. :D |
Τα κινεζικα δινουν 5 χρόνια για κολλήσεις το εχω ρωτήσει...γίνανε αριστοκρατες οι γερμανοι βλεπω...θέλουν κ το δικό τους επιπλό,τρομάρα τους!
|
Πηραν αερα με τις πωλησεις που κανουν και το παιζουν ντιβες
|
τελικα μπηκε σιλικονη σε ολο το πατο και ξαναγεμιστηκε με νερο.
ευτυχως 100% στεγανοτητα :D:D . Βεβαια παρατηρωντας καλυτερα ειδα οτι οι πλαστικες κοντρες ειχαν ξεκολισει :smt093:smt093:smt093 και ισως εκει να οφειλεται και το ανοιγμα. χθες αδειαστηκε και κοπηκαν οι πλαστικες κοντρες ( με ντρεμελ 10' δουλεια ) και θα μπουν γυαλινες κοντρες πανω κατω. κλαιω τα λεφτα που εδωσα για να παρω ενα επωνυμο ενυδρειο , οταν βλεπω το αντιστοιχο κινεζικο με κοντρες απο γυαλι πανω και πιο χοντρο τζαμι , αφου το RIO εχει 8mm ενω ο κινεζος 10mm. Ερωτηση , για κοντρες να βαλω 8αρι τζαμι που ειναι το ενυδρειο η 10αρι ???? συντομα και φωτο απο τις εργασιες:D:D |
......
αφου εχεις καθαρισει τις σιλικονες καλα προτου περασεις τις νεες καθαρισε καλα με ασετον και βαμβακι την επιφανεια , με 8αρι και 5 ποντους φαρδος θα εισαι μια χαρα , προσωπικα θα χρησιμοποιουσα την διαφανη σιλικονη μιας και φαινονται καλυτερα οι - τυχον - φυσαλλιδες . καλη συνεχεια και καλογεμιστο
|
Παράθεση:
|
κοντρες παρήγγειλα 10αρες αφου ηταν μονο 3€ η διαφορα .
σιλικονη υπαρχει και μαυρη και διαφανη , οποτε θα δω τι θα βαλω , αν και δεν ειναι η πρωτη φορα που κολλαω ενυδρειο , αν και τωρα ειναι πιο ευκολο αφου ειναι απλα επισκευη και το εχω στεγανοποιησει , εκατσε 48 ωρες γεματο με νερο και ηταν οκ. Βεβαια μετα την επισκευη θα το αφησω πανω απο βδομαδα για ελεγχο , γιατι οποιος καει με το χυλο φυσαει και το γιαουρτι :D:D:D |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
μετα θα κανω απολυμανση με χλωρινη σε ολο το ενυδρειο - φιλτρα και ξεπλυμα με νερο με μπολικο prime. |
Παράθεση:
Και με πιο συχνες αναφορες απο οσο εχω παρατηρησει. ;) |
και εγω 10αρεσ εχω στο δικο μου..καλυτερα μικρη διαφορα στα λεφτα,
καλη συνεχεια αγορινα |
Παράθεση:
(η moss τα σπαει γεμισα ολο το ενυδρειο ευχαριστω) |
στο πρωτο δεν πιανουν τα χερια μου αλλα στο δευτερο..δεν σταματανε τα :D:D
|
4 Συνημμένο(α)
χθες μπηκαν οι κατω κοντρες και Σ-Κ θα μπουν και οι πανω .
Μετα καθαρισμα απο σιλικονες και γεμισμα για ελεγχο :D:D:D:D οποια παρατηρηση δεκτη :D:D |
απο χθες εχουν μπει και οι πανω κοντρες και στεγνωνουν οι σιλικονες :D:D
Νταμαρι εγινε. Το Σ-Κ εχει καθαρισμα , βαψιμο η πλατη μαυρη και φυσικα φωτογραφικο υλικο. Θα ανεβασω και τα μετρα απο τις κοντρες , αν καποιος θελησει να αναβαθμισει το RIO 300 ειδικα τις πανω. Συνολικο κοστος επισκευης 18€ τα τζαμια 10mm και 10€ 3 σιλικονες Logo acetology 1000 μαυρες , η διαφανη που εβαλα πανω υπηρχε , αλλα περισεψε μια μαυρη :D:D:D οποτε συνολικο κοστος επισκευης 28€ . |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 00:52. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board