βοηθεια υψηλα νιτρικα
καλησπερα καθως καινουριος με το αθλημα ηθελα να σας ρωτησω
πειρα το τεστ νερου της τετρα και μου εβγαλε οτι τα νιτρικα μου ειναι στο κοκκινο ρωτησα το μαγαζι που το πειρα και μου ειπε να κανω 4-5 αλαγες περιπου 15 λιτρα στα 65 που ειναι το ενυδρειο και να βαλω απεσταγμενο νερο το εκανα 5 μερες επεσε πολυ λιγο αλλα και παλι στο κοκκινο ειναι παιδια βοηθεια τι να κανω?:smt087 |
το ενυδρειο ποσο καιρο τρεχει;το φιλτρο σου ειναι στρωμενο;τι ψαρακια εχεις μεσα;κοβεις το ταισμα και κανε μια αλλαγη 30%....
|
τα νιτρικά πέφτουν με αλλαγές νερού. αποσταγμένο γιατί;
πες μας την ψαροσύνθεσή σου για επιπλέον πληροφορίες... |
Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
|
μα το νερό της βρύσης στην Αθήνα δεν έχει νιτρικά :rolleyes:
κάνε τεστ και στη βρύση σου για παν ενδεχόμενο. |
Παράθεση:
|
Κανε τις αλλαγες που σου ειπαν και τα παιδια ποιο πανω.Αλλα κοιτα και την ψαροσυνθεση σου 3 γκουραμι σε 65 λιτρα ειναι πολλα +οτι εχεις και τους κλοουν που γινονται υπερβολικα μεγαλοι για το ενυδρειο σου
|
Τα γνωστα προβληματα.
Το ενυδρειο ειναι ακαταλληλο για τα ψαρια (γινονται τεραστια για το ενυδρειο αυτο). Ακομα κι αν εμεναν νανοι ομως, οι αλλαγες νερου θα πρεπει να εμπαιναν σε μια ρουτινα τετοια ωστε να παραμενουν χαμηλα (κατω απο 20ppm). Αναλογα ποσα ψαρια, ποση και τι ειδος τροφης πεφτει, και ποσο νερο υπαρχει, οι αλλαγες μπορει να χρειαζεται να γινονται απο καθημερινα εως οσο παρει, 1 εβδομαδα, 2, 3, 4. |
οταν λες δεν δουλευε το φιλτρο τι εννοεις;;
|
Παράθεση:
|
Αν δεν περνουσε το νερο μεσα απο την βιολογια τοτε ναι ηταν σαν να μην ειχες.Με τι το εστρωσες το ενυδρειο σου?
|
αν δεν δούλευε το φίλτρο δε θα μετρούσες νιτρικά αλλά αμμωνία...δε θα είχε ξεκινήσει δηλαδή ο κύκλος του αζώτου.
για να ρίξεις τα νιτρικά πρέπει να ξεκινήσεις αλλαγές νερού με αποχλωριωμένο και της ίδιας θερμοκρασίας νερό το οποίο θα εισάγεις αργά, φυσικά θα πρέπει να κοιτάξεις και την ψαροσύνθεσή σου... |
απο αυτον τον ενα μηνα που λειτουργει το ενυδρειο,ποσο καιρο εχεις που εβγαλες τα υλικα του φιλτρου απτα ναυλον?
ποιο τεστ της σερα εχεις ακριβως?(τι γραφει απεξω?) ΝΗ3ΝΗ4,ΝΟ2 η ΝΟ3? για τα ψαρια σου στα ειπανε παραπανω.ειναι ακαταλληλο το ενυδρειο γιαυτα.οπωσδηποτε για τους κλοουν τουλαχιστον. πεσμας ποιο τεστ εχεις και θα πρεπει να παρεις και τα υπολοιπα που δεν εχεις γιατι αν ξερουμε μονο ενα στοιχειο,ολα τα υπολοιπα θα τα μαντευουμε. διαβασε καλα τα υπομνηματα στους αρχαριους. |
εχω την αισθηση πως το τελευταιο που εχεις να σκας στο ενυδρειο σου ειναι τα νιτρικα (τα οποια φευγουν ετσι κι αλλιως με αλλαγες νερου)
Κανε μια πληρη παρουσιαση του ενυδρειου με καθε λεπτομερεια ωστε να εντοπισουμε τουλαχιστο τα πολυ χοντρα λαθη μπας και διορθωθουν |
Παράθεση:
βαλε και λιγο κερατοφυλλο με τοσα νιτρικα.... 8α γινεται 1 μετρο σε μοα βδομαδα |
Παράθεση:
|
ανοιξε τα φιλτρα βαλε νερακι φρεσκοοοο και ζητα απο καποιον να στο μπολιασει στην αθηνα εισαι ολα ειναι ποιο ευκολα μη παρεις απο πετ σοπ μπολι μονο απο χομπιστα με καλο ενυδρειο :smt023 καλη συνεχεια
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 10:42. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board