κιτρινο χρωμα
καλησπερα παιδια
παρατηρω εδω και 3 μερες το θαλλασινο ενυδρειο μου να εχει ενα κιτρινο χρωμα πανω στους βραχους και γενικως μεσα στο ενυδρειο.τα ψαρια δεν ειναι και τοσο ανησυχα αλλα το κοραλι μου εχει θεμα. τι μπορει να ειναι; |
Παράθεση:
|
το εχω 2,5 χρονια το ενυδρειο δεν ειχα τετειο προβλημα ποτε,ξαφνικα μου βγηκε .η αληθεια ειναι πως δεν κανω τακτικες αλλαγες νερου 3 φορες το χρονο μονο αλλα δεν ειχα προβλημα επειδη εκανα και συνεχεια μετρησεις.τωρα εχω πανω απο 2 μηνες να κανω μετρησεις .ευχαρηστω πολυ για την για την βοηθεια
|
Παράθεση:
|
λοιπον,δυστηχως το no3 ειναι στο πορτοκαλι εκανα αλλαγη νερου 15% ,μαχαρι να αντεξουν τα ψαρακια μου.θα κανω καθε μερα 15% μεχρι να στροθει η κατασταση.μου ειχε χαλασει μια αντλια και εβαλα μια αλλη .ο βραχος μου δεν ξερω αν θα συνελθει .το χρωμα του παρολο το τριψιμο ειναι ακομα κιτρινο πολυ λιγο κοραλινι εχουν πανω τους.πειτε μου τι αλλο να κανω να σοσω τη κατασταση
ευχαριστω πολυ |
Aλλαγες καθε εβδομαδα;)Σοστα.
|
Παράθεση:
ευχαριστω |
Κάνε μια αλλαγή 30% άμεσα και μετά καθημερινές αλλαγές 5% για φρεσκαρισμα μέχρι να πέσει. Αν και είμαι κατά τον βακτηριδιων πάρε ένα μικρό μπουκαλάκι και ρίχνει ένα καπάκι μετά την αλλαγή για 2-3 μέρες.Επίσης μείωσε πολύ το τάισμα και αύξησε για 1 ώρα την φωτοπεριοδο για να βοηθήσεις τα κοράλλια σου. ;-) καλή τύχη!!
|
Αυτο θα κανω ευχαριστω πολυ για την βοηθεια
|
Παράθεση:
|
Λεω να κανω τωρα 30% αλλαγει νερου.συμπληρομα ομως εκανα ανα μερα 20 λιτρα το καλοκαιρι και ανα δυο βδομαδες το χοιμονα
|
Δυστυχώς το συμπλήρωμα δεν ρίχνει την αμμωνία και τα νιτρικά/νιτρώδη. Πρέπει να φύγει ποσότητα από νερό και όχι από εξάτμιση αυτού, διότι παραμένουν μέσα οι τοξικές ουσίες;-)
|
Εβαλα βακτιρια και αλλαξα ανθρακα και προσθετα και αλλο βιολογικο εκανα αλλαγει 30%. Μαχαρι να τα σωσω βρε παιδια.ευχαριστω για τη βοηθεια
|
Παράθεση:
|
Σημερα, εκανα παλι μετρησεις NO3 και οι τιμες ειχαν πεσει αρκετα. Δηλαδη το χρωμα ηταν μεταξυ κιτρινου και ανοιχτου πορτοκαλι.
|
Μπράβο! Συνέχισε με μικρές καθημερινές και όλα θα πάνε καλα:-) τα βακτήρια ανά δύο ημέρες και για λιγο ακόμη "αλλιώς μπορεί να ασπρίσει το νερό(bacteria bloom) " και να μέχρι να αποκατασταθεί η ισορροπία στο ενυδρείο σου, ύστερα εβδομαδιαια και μετά μηνιαία προσθήκη;-) τα βιολογικά θα τα βγάλεις αρκετά ύστερα μέχρι να έρθει σε μια ισορροπία το σύστημα.
|
Καλησπερα παιδια!
Κανω αλλαγες και η τιμη ειναι σταθερη τοσες μερες τωρα , ειναι 15 με 30 τι αλλο να κανω; Ευχαριστω πολυ για την υποστηριξη |
Απο την στιγμή που δεν έχεις αμμωνία συνέχισε τις αλλαγές σου και θα πέσουν και αυτά;-)
Τς βακτήρια μια την εβδομάδα ρίχνε τώρα |
Οκ,ευχαριστω πολυ
------------------------- Γεια σας και παλι παιδια.επειδη θα λειπω για 5 μερες .λεω να βαλω ενα κοματι βραχο καινουριο μεσα ,μια που δεν θα μπορω να κανω αλλαγες νερου ,τι λετε....; |
Ψιλοασχετο αυτό που θέλεις να κανείς. Ο ζωντανός Βραχος μπορεί να σου ανεβάσει την αμμωνία μέχρι να στρώσει, οπότε κάνε καλύτερα μια μεγαλύτερη αλλαγή νερού , ρίξε βακτήρια και άστο έτσι όσο λείπεις.
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 22:28. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board