Ποσοτητα τροφης για χρυσοψαρα
3 Συνημμένο(α)
Eπειδη δεν εχω καταλαβει ακριβως, ποσο πρεπει να ταιζω τα 2 μικρα (φωτο 3) που τα εχω σε ενα 180 λιτρο, για δειτε την 1η φωτο και πειτε μου αν αυτη η ποσοτητα επι 2 φορες την ημερα, ειναι λιγο ή πολυ. Εαν καποια μερα τους δωσω π.χ. μαρουλι, μπορω ας πουμε το πρωι να δωσω flakes και το απογευμα μαρουλι ή καλυτερα ειναι την ημερα αυτη να δωσω μονο το μαρουλι;
Στην 2η φωτο εχω βαλει μια ταιστρα της resun. Η συγκεκριμενη δεν δεχεται flakes γιατι ή δεν θα ριχνει κανενα ή θα τα ριξει ολα μαζι. Δοκιμασα και με την τροφη που δειχνει η φωτο, μοιαζει με πολυ μικρη φακη αλλα και παλι, δεν την ριχνει ικανοποιητικα. Να δοκιμαζα τα pellets; |
η ποσότητα της 1ης φωτό μου φαίνεται οκ για δύο ψαράκια
1 τέτοιο γεύμα και ένα λαχανικό πάλι είναι εντάξει. την ταίστρα γιατί την θέλεις? αν επιτρέπεται βέβαια. εκτός πολυήμερης απουσίας δεν βλέπω τον λόγο |
Πολυ ωραια ψαρακια ειδικα αυτο στα δεξια στην τελευταια φωτο! Γενικος κανονας ειναι να ταιζεις οσο μπορουν να φανε μεσα σε 2 λεπτα 2 με τρεις φορες την ημερα και μια φορα στις 10 μερες νηστεια κι την επομενη ταισμα με ζεματισμενο αρακα( χωρις τη φλουδα) Γενικα η πολλη τροφη κανει κακο η λιγη οχι. Οσο περισοοτερο ταιζεις τοσο περισσοτερο λερωνουν και επιβαρυνεται το συστημα. Παρε μια ακομα τροφη σε πελλετ με βαση λαχανικα. Εγω δινω τρεις διαφορετικες τροφες με βασικη αυτη http://www.petcumulus.gr/index.asp?p...oduct&pid=3081. Με τα πελλετς βλεπω καλυτερη αναπτυξη.
|
Μα αυτα μεσα σε 2 λεπτα ειναι ικανα να φανε μια...κουταλια της σουπας χαχα! Γι αυτο εβγαλα φωτο το ποσο τροφη τους δινω για να δω αν ειναι αρκετη. Την συγκεκριμενη ποσοτητα την δινω 2 φορες την ημερα, αφου ειναι οκ σαν ποσοτητα, να μην την αλλαξω.
Την ταϊστρα την σκεφτομαι σαν λυση στις διακοπες, στην περιπτωση που δεν βρω καποιον να τα ταἱζει. Η συγκεκριμενη ομως δεν με ειχε βολεψει περσυ, γι αυτο και ρωταω αν την εχει κανεις, τι τροφη βαζει; Αυτη την τροφη που δειχνω στην φωτο ή τα flakes, ή τα ριχνει ολα μαζι ή δεν ριχνει καθολου. Να δοκιμαζα μηπως με pellets; |
δεν έχω προσωπική εμπειρία με την ταϊστρα.
όντως κάπου είχα διαβάσει οτι για τα πέλετς μόνο είναι κατάλληλες |
Ναι και εγω εχω διαβασει οτι κανει για pellets, αλλα ποια συγκεκριμενα; ψιλα; χοντρα; Τεσπα, αν δεν ...δοκιμασω δεν θα ξερω κιολας ;)
|
την ταιστρα δοκιμασε τη πριν φυγεις για διακοπες,αν δεν την εχεις δοκιμασει.και αν εχεις ανεμιστηρες προσεξε μη φυσανε την τροφη εξω απτο νερο.
|
Ναι Γιωργο τα γνωριζω αυτα... Οι διακοπες ειναι για το 1ο 10ημερο του αυγουστου, αλλα απο τωρα σκεφτομαι τι θα κανω με το ταισμα και την αναπληρωση του νερου.
Αν δεν βρω κανεναν, θα ναι δυσκολα τα πραγματα γιατι μιλαμε για μια περιοδο 10-12 ημερων. Η....χειροτερη σκεψη που κανω ειναι αυτοματο ταισμα και μονιμα ανοιχτο το air condition. Σε καθε περιπτωση θελει απο πριν να κανω...δοκιμαστικα Την ταιστρα ηδη την τσεκαρω και δεν με ικανοποιει. Θα δοκιμασω και τα pellets να δω πως τα ριχνει... |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 01:05. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board