πρώτο ξεκίνημα αρχάριος
φίλοι καλησπέρα,όπως λέει το post αρχάριος και έχω κάποια ερωτήματά σχετικά με το πως θα ξεκινήσω,έχω ένα ενυδρείο 100 λίτρων μικτό και 94 λίτρα καθαρό,επίσης έχω από εξαρτήματα ένα φίλτρο της enheim pick up 2010, σκαλιερες για κάτω από το χώμα(δηλαδή για φίλτρο βυθού)και κυκλοφοριτη αντλία,και το θερμοστάτη,τώρα το ερώτημα μου είναι να βάλω το φίλτρο βυθού η να το στρώσω μόνο με το εσωτερικό φίλτρο enheim?επίσης θέλω να βάλω και φυτά θα είναι χωρίς diy co2 που λέτε θα είναι εντάξει έτσι?η θα πρέπει να κάνω την παντετα αυτή?και κάτι ακόμα αν βάλω φυτά με η χωρίς το diy co2 τι υπόστρωμα πρέπει να βάλω για φυτά και ποιο είναι καλύτερο?ευχαριστώ και ζήτω συγνώμη αν κούρασα! :):)
φιλικά dimdran!! |
Παράθεση:
Ξεκινάω λοιπόν με δεδομένο πως έχεις διαβάσει καλά και έχεις κατανοήσει τα υπομνήματα για αρχάριους. Λοιπόν.
|
ευχαριστώ πολύ skydiver!! και κάτι ακόμα έχω μια αεροαντλια κάνει κάτι αυτή η είναι περιτη?:)
και πάλη ευχαριστώ!!! |
καλως ορισες στην παρεα μας!
Για τα υποστρωματα φυτα και CO2 σου απαντησαν ποιο πανω.Οσο για το φιλτρο βυθου εγω θα το εβαζα και αυτο σε λειτουργια γιατι θα βοηθουσε ποιο ευκολα στο στρωσιμο του βυθου αλλα εγω προσωπικα θα το εβαζα ΧΩΡΙΣ υποστρωμα για τα φυτα! |
Παράθεση:
|
καλώς ήθρες καλή επιστυχία!!!
τι ψάρια σκέφτεσαι να βάλεις? |
Καλως ηλθες,το φιλτρο βυθου μην το λειτουργεις καθολου βγαλε και τα πλακακια ειναι φιλτρο μιας αλλης εποχης(της δικης μου).Στρωσε το Eheim.
|
σκέφτομαι να βάλω ramirezi η μικρά neon!! τι λέτε ταιριάζουν μαζί?
------------------------- φίλε το enhim να το βάλω μόνο με το σφουγγάρι οι να το κάνω και βιολογικό? ------------------------- επίσης το enheim να το βάλω στο ύψος της επιφάνειας το στόμιο για να κάνει αναταράξει της επιφάνειας του νερού? |
Στο Eheim θα κοψεις το σφουγγαρι θα αφησεις το μισο και στο αλλο μισο
βαλε βιολογικο υλικο.Θα το βαλεις κοντα στην επιφανεια του νερου, |
τι να βάλω καλύτερα τι πρωτινής εσύ?
|
Καλως ηλθες φιλε στην παρεα . Η γνωμη ειναι να το κανεις βιολογικο γιατι σαν αυτο δεν εχει κ βαλτο πανω για την αναταραξει της επιφανειας οπως ειπες... καλη αρχη :)
|
έγινε παιδιά ευχαριστώ πολύ,να ετοιμαστώ να πάρω και τα κατάλληλα εργαλεία και μόλις το στήσω θα βάλω και φώτο!!
ευχαριστώ!! |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 19:06. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board