fluval fx5?
καλησπερα εχω 200 λιτρα ενυδρειο με δισκουσ και θελω να βαλς ενα νεο φιλτρο οι διαστασεισ του ενυδρειου ειναι 60χ60χ55 λετε να εχς προβλημα με την αναταραξη να μου το ανακατευει?
|
ειναι υπερβολη θα γινεται τσουναμι δεν θα μπορει να σταθει τιποτα μεσα!μπορεις να πας σε κατι τετοιο αν θελεις μεγαλη ροη και φιλτρανση http://www.petcumulus.gr/index.asp?p...oduct&pid=2267 η σε αυτο http://www.petcumulus.gr/index.asp?p...oduct&pid=1453 η ακομα καλυτερα σε sub αν μπορεις!
|
πλυντιριο θα στο κανει το fx .και η λογικη που λεμε κλειστο απο τα βανακια το fx το σακατευει να ξερεις .αστερι φιλτρο παντως αλλα για λιτρα.
|
αν θα πας σε μεγαλυτερο ενυδρειο στο μελλον παρε το.
|
Αφού μιλάμε για δίσκους και αν δεν μπορείς να βάλεις σαμπ θα σου πρότεινα να το πάρεις.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να μετριάσεις τη ροή χωρίς να το "πνίξεις" Να μία http://www.youtube.com/watch?v=HJ29lXRgIpU |
δεν μειωνετε η ροη ετσι αλεξ μεγαλωνεις τι πιεση στο διμετρο το ειχα ετσι με 1,80 σωληνα f28και τρυπες 0,5 και φαντασου οτι πεταγε το νερο 2 μετρα μακρια οποτε στους 60 ποντους φαντασου τι θα γινει φιλε.
υγ στα λιτρα αυτα δισκους και στις διαστασεις αυτες ?????????? |
Παράθεση:
|
Υπερβολη δεν ειναι 17 φορες τα λιτρα του ενυδρειου φιλτραρισμα?Ενταξει, δισκοι ειναι αλλα να υπαρχει και ενα οριο.
|
αλεξ υδραυλικος ειμαι .μη μπερδευεις και εσυ ροη με πιεση και και να μεγαλωσεις της τρυπες μετα θα αυξησης τι ροη ,;)
|
Παράθεση:
|
δε θα κανω μαθημα περι ροης και πιεσεως εδω οποτε ο καθενας εχει την αποψη του φιλε.
|
Παράθεση:
|
μεγαλη η θεωρια πολυ το γραψιμο φιλε χαχαχα
|
Παράθεση:
|
http://www.karina.gr/img/PE/%CE%A5%C...E%BF%CE%AF.pdf
εδω τα λεει ολα τωρα να κατσω εγω να τα γραψω στελακο δεν. λυπαμαι δεν το χω στο πολυ γραψιμο.;) |
Κάτι είναι κι αυτό!
|
Παράθεση:
...συγνώμη αλλα το συγκεκριμένο αναφέρει τις απώλειες πίεσης λόγω τριβής.. ή κάνω λάθος; :confused: |
Το ειχα σε 500 καθαρα λιτρα με 1.8 μηκος και η ροη σε ολο το μηκος του ενυδρειου ηταν αρκετα δυνατη.
Οποτε πιστευω οτι αμα μπει σε 200αρι θα ειναι το ιδανικο για εκγυμναση ψαριων. Θα προσπαθουν ολη την ωρα να βρουν ηρεμια και να ξαπωστασουν αλλα δεν θα μπορουν.Θα αποκτησουν ψυχολογικα προβληματα αλλα θα γινουν οι καλυτεροι ψαρομποντιμπιλντεραδες :) Βαλε ενα φιλτρακι 3-4 φορες τα λιτρα σου να εχεις ενα φυσιολογικο ενυδρειο να μην καις και 50+ watt χωρίς λόγο. Φιλικα Μάριος |
Παράθεση:
Να αναφέρω συγκεκριμένα ότι ο Κλεόβουλος σε 350 λίτρα έχει ένα FX5 ΚΑΙ ένα 2080. Εγώ σε 50 λίτρα είχα το 2036 και μάλιστα σε γαρίδες, απλά είχα ανοίξει τις τρύπες στο spray bar για να μειώσω την πίεση. |
Αν δεν κάνω λάθος οι δίσκοι που έχεις στο ενυδρείο σου Βαγγελάκη δεν χρειάζονται μεγάλη ροή αλλά αρκετή βιολογία:D
|
Ναι αλλα δεν παυει να ειναι υπερβολη.
|
Βαλτο και μειωσε ροη απο τις βανες
ΥΓ Και μετα παρε ενα μεγαλυτερο ενυδρειο για τους δισκους :D |
Αυτό που λέει ο Στέλιος για την ροή και την πίεση έχει δίκιο. Εγώ είχα κάνει την βλακεία και είχα βάλει ένα εσωτερικό με 600λιτ/ωρ. σε ένα 60άρι (μεικτά) και όταν το έβαλα στην πρίζα έγινε μέσα χαμός. Δεν μπορώ να σας το περιγράψω, μόνο αν το τράβαγα βίντεο θα μπορούσατε να καταλάβετε. Ήταν λες και είχα βάλει μέσα μια κουτάλα και ανακάτευα.... Σηκώθηκαν μέχρι και τα χαλίκια (φαντάσου να είχα άμμο...). Το νερό με το που σταμάτησα το φίλτρο, ήταν θολό και αρκετά φυτά επέπλεαν.... Το δοκίμασα χωρείς σπρέι μπαρ (για να μειώσω την πίεση) αλλά τα ίδια. Η ροή ήταν μεγάλη γι' αυτό το ενυδρείο. Ένα ακόμη λόγος που χειροτέρευε τα πράγματα ήταν ότι το μπροστινό τζάμι ήταν καμπυλωτό που έδινε μπόνους στο φαινόμενο του πλυντηρίου... Την λύση την έδωσε μια μικρή ποσότητα βαμβακιού που έβαλα στην γωνία του σπρέι μπαρ αμέσως μετά την εξαγωγή της κεφαλής. Βέβαια αυτό ήταν προσωρινό μέχρι που πήγα και πήρα ένα μικρότερο (400λιτ/ωρ.) και το δούλεψα με σπρέι μπαρ και όλα καλά. ;)
Αυτά από την δική μου εμπειρία. :smt024 :smt039 |
Δεν εχει κουμπι για την μειωση των στροφων του μοτερ?Συνεχεια με την ιδια ταχυτητα γυρναει?Αν μειωσεις την ροη απο τις βανες δεν θα ζοριζεται?
|
Παράθεση:
------------------------- Φίλε ktmas990 αν θες οπωσδήποτε να πάρεις το fx5 μπορείς να κόψεις το καλώδιο του ρεύματος και να παρεμβάλεις ένα διακόπτη με ροοστάτη όπου θα ρυθμίζεις εσύ την απόδοση του φίλτρου. Όλα αυτά βέβαια αν δεν έχει το ίδιο το φίλτρο κάτι ανάλογο (δεν το γνωρίζω το συγκεκριμένο φίλτρο). ΥΓ Άποψή μου είναι ότι τέτοια φίλτρα (με τόσο δυνατές αντλίες) θα έπρεπε να είχαν τέτοιους διακόπτες... |
Δε θα έβαζα με τίποτα ένα τυχαίο ροοστάτη να οδηγήσει κινητήρα.
|
Παράθεση:
|
Τα εξωτερικα φιλτρα eheim εχουν ροοστατη αν δεν κανω λαθος αλλα οχι ολα τα μοντελα.
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 08:40. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board