Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Γλυκό νερό - Γενικά (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Κανενας γνώστης σχετικα με αλγες? (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=66619)

Nick74 15-11-12 18:52

Κανενας γνώστης σχετικα με αλγες?

Πριν 5-6 βδομαδες εφτιαξα μια μικρη ορθογωνια γυαλα 30χ30χ25, της εβαλα λιγο χαλικακι, (στην επιφανεια εριξα και μπολι απο ενυδρειο) ενα μικρο εσωτετρικο φιλτρακι γεματο μονο με σιποραξ που περισσευε και μερικα κλαδεματακια (για ομορφια) και της εριξα μπολικο φωτισμο με μια λαμπα οικονομιας 20w 4700κ (υποτειθεται πως βγαζει ιδια lux με μια 80ρα πυρακτωσεως)
Αρχικα εστρωσα με αμμωνια (με το γρηγορο τροπο) και καθημερινα ριχνω μεσα μια μικρη ποσοτητα τροφης και κραταω τα νιτρικα γυρω στο 40 (νιτρωδη και αμμωνια δεν εχω, εχει αρκετα καλη βιολογια)
Η ροη του φιλτρου ειναι υπερβολικα χαμηλη.
Αλλαγες νερου δεν εχω κανει καθολου κι εχω προσθεσει και μια τζουριτσα λιπασμα (flurish).
Τα κλαδεματακια θεριεβουν διαρκως και πεταω με το τσουβαλι, αλλα αλγη (που ειναι το ζητουμενο) ακομα δεν εχει κανει την εμφανιση της.:(

Τα φυτα που εχω ειναι λιγη java moss, κερατοφυλλο και Ceratopteris thalictroides η οποια εχει βγει εξω απο τη γυαλα.

Ξερω πως τα φυτα ειναι ανασταλτικος παραγοντας για τη δημιουργια πρασσινης αλγης, αλλα οι συνθηκες που κραταω ως προς τα υπολοιπα νομιζω ειναι ιδανικες, τι μπορει να κανω λαθος?
Μηπως πρεπει να βγαλω τα φυτα? (βασικα δε θελω να το κανω γιατι οσο να ναι δειχνει και ομορφο ετσι παρολο που προοριζεται για αλλο σκοπο)
Μηπως ο φωτισμος δεν ειναι καλος? καπου διαβασα μια κοπελα με 11w λαμπα οικονομιας 4700κ σε 25ρακι ειχε γεμισει πρασσινη αλγη...
μηπως ειμαι βιαστικος?

Γιαννης Μ5 15-11-12 18:53

Ριξε λιγο παραπανω flourish,αυξησε την φωτοπεριοδο και θα δεις.....

Nick74 15-11-12 18:55

ποσο να την αυξησω? 24/7 ειναι τωρα, για παραπανω πρεπςι να μετακομισω σε αλλο πλανητη με περισσοτερες ωρες :D

Γιαννης Μ5 15-11-12 18:58

Τοτε αυξησε μονο το flourish.Θα κανει δουλεια σιγουρα.Για μενα το flourish ειναι το καλυτερο για την εμφανιση αλγης........

Nick74 15-11-12 19:02

αν το πλακωσω σε υπερβολικη ποσοτητα θα κανει δουλεια?
Υπ οψην θελω μονο πρασσινη οχι τιποτα αντιαισθητικες

Dimis 15-11-12 19:05

Και βγαλε το κερατοφυλλο...

Ειναι πραγματικη ρουφηχτρα.:smt079

Γιαννης Μ5 15-11-12 19:10

Κοιτα πρασινες υπαρχουν αρκετες.Αλλες αρεσκονται σε πολυ σιδηρο,αλλες σε λιγα νιτρικα,αλλες σε πολλα φωσφορικα κτλ.Το flourish παντως για μενα θα σε καλυψει.Δοκιμασε να ριχνεις οτι λεει η δοσολογια του.

nazgul 15-11-12 19:51

Εμενα πρασινη αλγη βγηκε παλιοτερα σε 60αρι με 24w φωτισμο, χαμηλη σχετικα ιχθυοφορτηση, νιτρικα το πολυ 20, εβδομαδιαιες αλλαγες και προγραμμα λιπανσης στο 1/3 περιπου απο αυτο που προτεινει η seachem. Floursh, σιδηρο, καλιο, αζωτο και ανισορροπια (αν μπορεις να το πεις, λογω tetra optimat kit) στο CO2. Αυτη θυμαμαι εσκασε πρωτη και μετα εγινε πανηγυρι και με τριχoειδη και δε συμμαζευεται, μεχρι που το εστησα απο την αρχη τελικα.

Φιλιππας 15-11-12 20:02

Εαν μπορεις ενισχυσε μονο τον φωτισμο σου.

Nick74 15-11-12 20:59

χμμμ παλια ειχα φτιαξει σε πολυ λιγοτερο διαστημα μονο με ενα φωτακι τροφη και χωρις αλλαγες...
Ισως φταιει το κερατοφυλλο αν και τα νιτρικα τα κραταω ψηλα ισως αποροφα αλλες ουσιες που θελει η πρασσινη για να αναπτυχθει...
Θα δοκιμασω μια βδομαδα λιγο υπερδοσολογια flyrish κι αν δεν κανει δουλεια θα βγαλω το κερατοφυλλο...
Ευχαριστω παιδια, αν υπαρχει καμια αλλη ιδεα μου τη λετε...

maikl 15-11-12 21:14

Ρε συ Νικο δεν ειπες γιατι θελεις πρασινη αλγη?

Nick74 16-11-12 00:35

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από maikl (Μήνυμα 711916)
Ρε συ Νικο δεν ειπες γιατι θελεις πρασινη αλγη?

Τωρα αν σου πω οτι θελω να καλλιεργησω αλγες και να μεταφερω μονο "μπολι"... "μαγια" οπως θες πεστο, απο την πρασσινη σε ενυδρειο θα με παρεις με τις πετρες? :D:D:D:D:D (την πρασσινη χνουδωτη, αλλα και για λιγη green spot δε θα λεγα οχι... δεν ξερω αν ειναι η ιδια και γινεται χνουδωτη με τον καιρο)
...οχι δε θελω να κανω σαμποταζ σε ξενο ενυδρειο, σε δικο μου θα "μεταφυτευτει" :D

Επισεις με ενδιαφερει και για το sump...

Φιλιππας 16-11-12 09:03

Να ξερεις ομως οτι μετα την πρασσινη ερχετε συνηθως η μαυρη

Γιώργος Κ 16-11-12 17:53

Βγαλε τα φυτα γιατι ειναι ανταγωνιστές των αλγων!! :smt047

Nick74 16-11-12 18:36

οκ θα κρατησω μονο τη moss ... (αυτη δε νομιζω να τρωει πολυ πραμα)
θα βαλω κι ενα κομματι μοπανι και κατι πετρες για να γεμισουν αλγη αν γινεται;)

Παράθεση:

Να ξερεις ομως οτι μετα την πρασσινη ερχετε συνηθως η μαυρη
δεν ειμαι αλγοφοβικος :D (ουτε σαλιγκαροφοβικος αν κατι παει λαθος ;) ) αλλα καλου κακου θα καλλιεργησω στο μικρουλι και μετα θα μπει εκει που ειναι να μπει γιατι θα προσπαθησω να απομονωσω μονο πρασσινη που εκτος απο χρησιμη ειναι και ομορφη

Κουραμπιές 17-11-12 12:46

Χαιρομαι που δεν ειμαι ο μονος που οταν την ειδα ειπα γαμωτο γιατι ναναι αλγη ομορφο ειναι. Εχω μια ιδεα για το που μπορει να χρησιμοποιησεις γενικα ολη αυτην την ιστορια αλλα θα περιμενω να δω...:)

Nick74 17-11-12 16:20

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Κουραμπιές (Μήνυμα 712367)
Εχω μια ιδεα για το που μπορει να χρησιμοποιησεις γενικα ολη αυτην την ιστορια αλλα θα περιμενω να δω...:)

;) το ποιασες...

Παράθεση:

γαμωτο γιατι ναναι αλγη ομορφο ειναι
Και τι κακο εχουν καλε οι αλγες? :D

btw εβγαλα τα φυτα εκτος απο τη moss και εριξα μια πολυ μεγαλη δοση flurish (την προτεινομενη για 200 λιτρα )

Κουραμπιές 18-11-12 03:24

Λες να τοπιασα πραγματι? Θα δειξει :D. 5ml εβαλες δηλαδη...σε 22 λιτρα?? :D ...οσο ακομα εχουμε απο αυτο, δεν το βαζεις μπροστα σε κανα παραθυρο να το βαραει ηλιος??? :D

Nick74 18-11-12 06:21

αν μπορουσα θα το κανα, αλλα εχω πορτες-παραθυρα και δε μπορω να το βαλω εκει.
Τα λιτρα νερου δε νομιζω να ειναι 22. Απο τον κουβα που χρησιμοποιησα για γεμισμα υποθετω να ειναι 15 το πολυ 17-18

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 12:25.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,01697 seconds with 10 queries