Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   DIY . Φτιάχτο μόνος σου (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=28)
-   -   ΠΟΙΌΤΗΤΑ ΤΖΑΜΙΩΝ (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=65950)

Siberian 23-10-12 00:41

ΠΟΙΌΤΗΤΑ ΤΖΑΜΙΩΝ

Παιδιά δεν γνωρίζω κατά πόσο είναι χαζή είναι η ερώτηση μου... υπάρχουν διάφορες ποιότητες τζαμιού ως προς την διαφάνεια/ανάκλαση...και πως πιστοποιούνται?

Πας ας πούμε στο τζαμά, ζητάς διαστάσεις και πάχος τζαμιού και αυτό ήταν? η΄υπάρχουν και διαφορετικές ποιότητες και μπαίνει και άλλη παράμετρος αναζήτησης...

constantinos 23-10-12 01:03

Aπό όσο ξέρω από τον πατέρα μου που ειναι τζαμάς η ποιότητα ειναι ίδια.
Παλιά υπήρχε διαφορά που υπήρχαν και Ελληνικά τζαμια.

\/ag 23-10-12 01:44

Εγώ ξέρω πως υπάρχουν και τα extra clear...

maxmike 23-10-12 05:45

και γω 2 ξερω extra clear kai tempered

Siberian 23-10-12 22:22

Ευχαριστώ παιδιά....

constantinos 23-10-12 22:49

Εxtra clear αν δεν κάνω λάθος μπαινει μόνο στο μπροστινο τζάμι ενω τα υπόλοιπα τζαμια μπορουν να ειναι κανονικά.Αυτο το λέω από θεμα κόστους.

Kotsos 24-10-12 11:03

Να ρωτήσω κι εγώ.. Το ψημένο τζάμι, έχει διαφορά στην αντοχή??

nikolakis94 24-10-12 11:09

απ οσο ξερω στο ψημενο ειναι πολυ δυσκολο εως ακατορθωτο να ανοιξεις τρυπα.Τα κοινα τζαμια οταν σπανε κανουν ρωγμες το ψημμενο γινεται ρυζι.
-------------------------
http://www.youtube.com/watch?v=qvRgklsm6so

Kotsos 24-10-12 11:16

Ναι αλλα σπάει πιο εύκολα, ή πιο δύσκολα??
μπορεί να μπει σε ενυδρείο??

nikolakis94 24-10-12 11:20

επειδει ειναι θερμικα επεξεργασμενο γινεται πιο ανθεκτικο.
Τωρα για τον αν μπαινει σε ενυδρεια, γιατι να μην μπαινει τζαμι ειναι.

genecr 24-10-12 11:21

ξέρω ότι επιτυγχάνεις μεγαλύτερες αντοχές με μικρότερο πάχος τζαμιού, άρα είναι πιο ανθεκτικό και πιο ελαφρή.
στην αμερική τα χρησιμοποιούν πολύ...

exelix 24-10-12 11:27

BORKED

Kotsos 24-10-12 11:39

Ευχαριστώ παιδια;)

like 26-10-12 15:51

Το extra clear εχει την διάφορα ότι ειναι μπλε αντί για πράσινο.υπαρχουν διάφορες ποιότητας τζαμιων και παει ανάλογα με τον τζαμα

constantinos 03-11-12 02:12

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από nikolakis94 (Μήνυμα 706072)
επειδει ειναι θερμικα επεξεργασμενο γινεται πιο ανθεκτικο.
Τωρα για τον αν μπαινει σε ενυδρεια, γιατι να μην μπαινει τζαμι ειναι.

Το τζάμι που ειναι θερμικά επεξεργασμένο γίνεται κυρίως για λόγους ασφαλείας και όχι αντοχής.
Η διαφορά του είναι ότι μόλις σπάσει αντι για άνοιγμα ή σπάσιμο σε μεγάλα κομμάτια, γίνεται θρύψαλα για λόγους ασφαλείας.
Σε πόρτες γυάλινες που βλέπουμε κυριως σε καταστήματα, εταιρίες κλπ μπαινει τετοιο τζαμι ετσι ωστε αν καποιος περάσει μεσα από αυτο να μην τραυματιστει.
Αν μπει σε ενυδρειο και για κάποιο λόγο αυτο χτυπηθει, αντι για άνοιγμα και μικρη έξοδο σιγά σιγά νερου, θα σπάσει απότομα και δεν θα προλάβεις να πεις κίμινο.
Αρα αυτο το τζάμι ΔΕΝ κανει για ενυδρειο;)

Kotsos 03-11-12 09:37

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από constantinos (Μήνυμα 708708)
Το τζάμι που ειναι θερμικά επεξεργασμένο γίνεται κυρίως για λόγους ασφαλείας και όχι αντοχής.
Η διαφορά του είναι ότι μόλις σπάσει αντι για άνοιγμα ή σπάσιμο σε μεγάλα κομμάτια, γίνεται θρύψαλα για λόγους ασφαλείας.
Σε πόρτες γυάλινες που βλέπουμε κυριως σε καταστήματα, εταιρίες κλπ μπαινει τετοιο τζαμι ετσι ωστε αν καποιος περάσει μεσα από αυτο να μην τραυματιστει.
Αν μπει σε ενυδρειο και για κάποιο λόγο αυτο χτυπηθει, αντι για άνοιγμα και μικρη έξοδο σιγά σιγά νερου, θα σπάσει απότομα και δεν θα προλάβεις να πεις κίμινο.
Αρα αυτο το τζάμι ΔΕΝ κανει για ενυδρειο;)

Απ ότι φαίνεται κάνει όμως..:D

ελιοτ 03-11-12 09:50

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Kotsos (Μήνυμα 708723)

η αντοχη του ειναι μεγαλυτερη απο το κοινο τζαμι, αλλα σε καποιες συνθηκες γινετε παρα πολυ ευαισθητο, π.χ. περνοντας κοντα απο το ενυδρειο, αν κατα λαθος το ρολοι του χεριου χτυπησει στην γωνια της γυαλας, ειναι πολυ πιθανο καποιο τζαμι να σπασει και να γινει ριζακι, δεν θα το πρωτεινα για ενυδριο.

maxmike 03-11-12 10:15

παιδια συμφωνω με το οτι γιναιτε ριζακι αλλα εχει και μεγαλητερες αντοχες γιαυτο εξαιτιας αυτων το χαρακτηρηστηκων το βαζουν απο μασκες καταδησης μεχρι τα τζαμια τον γυαλινων κτηριων,σε αμαξια ακομα και βαθυσκαφη.τωρα εαν θελουμε την υπερτατη ασφαλεια στο ενυδρειο μας ή εαν φτιαξουμε ενα 10τονο απο τζαμι ας βαλουμε τρπλεξ αλεξισφαιρο.:p
βασικα μοιαζει λιγο με το βαμμενο μεταλο που ενω ειναι σημαντικα ποιο σκληρο δεν εχει ελαστηκοτητα.

constantinos 03-11-12 13:58

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Kotsos (Μήνυμα 708723)

Aπό που φαινεται οτι κάνει? Μπορείς να μας το εξηγήσεις?
Αντί για ράγισμα το συγκεκριμενο τζάμι κάνει ΜΠΑΜ σαν να σπάει λάμπα φθορισμου και γίνεται ρυζι.
Όσο για την αντοχή που λές σε πληροφορώ πώς ειναι ακριβως το ίδιο με τα υπόλοιπα.Τα τζάμια που περνανε αυτη την κατεργασια ειναι απλά κοινά τζάμια και όχι αλεξίσφαιρα.Κατά τη διάρκεια του επιπλέον ψησίματος υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο το τζάμι να σπάσει πριν ακόμα ολοκληρωθει η διαδικασία γιαυτο και εχει μεγάλο ποσοστό αποτυχίας κατα τη διαρκεια του ψησίματος.
Τα τάμια αυτά λέγονται securit και μπαίνουν για αυτον ακριβως το λόγο για να μην τραυματίζεται όποιος πεφτει επάνω τους.
Επίσης εντελώς πληροφοριακά (τυγχάνει να τα κατασκευάζει συγγενης μου πολύ γνωστός) τα αλεξισφαιρα τζαμια δεν ειναι τιποτα άλλο από πολλά τζαμια κολημενα μαζί με κάποια μεμβρανη αναμεσα και κόλλα που μολις στεγνωσει γινεται τόσο διαφανης που δεν καταλαβαινεις αν ειναι ενα τζαμι ή πολλά μαζί.
Εγώ πάντως και να μου χάριζαν ενα ενυδρειο φτιαχμενο από τετοιο τζάμι δεν θα το εβαζα στο σαλόνι...
Φιλικά

ελιοτ 03-11-12 15:40

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από constantinos (Μήνυμα 708765)
Aπό που φαινεται οτι κάνει? Μπορείς να μας το εξηγήσεις?
Αντί για ράγισμα το συγκεκριμενο τζάμι κάνει ΜΠΑΜ σαν να σπάει λάμπα φθορισμου και γίνεται ρυζι.
Όσο για την αντοχή που λές σε πληροφορώ πώς ειναι ακριβως το ίδιο με τα υπόλοιπα.Τα τζάμια που περνανε αυτη την κατεργασια ειναι απλά κοινά τζάμια και όχι αλεξίσφαιρα.Κατά τη διάρκεια του επιπλέον ψησίματος υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο το τζάμι να σπάσει πριν ακόμα ολοκληρωθει η διαδικασία γιαυτο και εχει μεγάλο ποσοστό αποτυχίας κατα τη διαρκεια του ψησίματος.
Τα τάμια αυτά λέγονται securit και μπαίνουν για αυτον ακριβως το λόγο για να μην τραυματίζεται όποιος πεφτει επάνω τους.
Επίσης εντελώς πληροφοριακά (τυγχάνει να τα κατασκευάζει συγγενης μου πολύ γνωστός) τα αλεξισφαιρα τζαμια δεν ειναι τιποτα άλλο από πολλά τζαμια κολημενα μαζί με κάποια μεμβρανη αναμεσα και κόλλα που μολις στεγνωσει γινεται τόσο διαφανης που δεν καταλαβαινεις αν ειναι ενα τζαμι ή πολλά μαζί.
Εγώ πάντως και να μου χάριζαν ενα ενυδρειο φτιαχμενο από τετοιο τζάμι δεν θα το εβαζα στο σαλόνι...
Φιλικά

:smt023

maxmike 04-11-12 12:11

βασηκα τα αλεξισφαιρα εχουν αναμεσα στ τζαμια μια στρωση λεξαν(πολυκαρμπονικο)το οποιο ειναι ελαστηκο και ειναι αυτο που κανει την περρισοτερη δουλεια.;)

Kotsos 04-11-12 14:06

Απ ότι φαίνεται κάνει, γιατί απ ότι φαίνετε χρησιμοποιείται για ενυδρεία ίσως και περισσότερο απο το άψητο..

Το tempered γυαλί, είναι σχεδόν 5 φορές πιο ισχυρό από το συνηθισμένο απλό γυαλί (http://www.samarasglass.com/securit-crystal.htm)

maxmike 04-11-12 15:39

νομιζω κοτσο οτι ο κονσταντηνος διαφωνει στην χρηση του ως προς τον τροπο που σπαει το temperd και νομιζω ειναι σωστο διοτι το συγκεκριμενο γυαλι δεν σπαει αλλα θρυματιζετε επομενως εαν η οθονη του ενυδρειου κτυπηθει και σπασει πχ δεν θα κανει ενα ραγισμα οπως τα απλα αλλα σε καθε περριπτωση θα θρυματιστει.νομιζω οτι το καλητερο ειναι να το χρεισημοποιουμε στον πατο.

Kotsos 04-11-12 15:44

Το θέμα είναι να μην σπάσει.. σίγουρα είναι καλύτερα να μην γίνει κομματάκια, αλλα εγώ βλέπω περισσότερα πλεονεκτήματα...

constantinos 05-11-12 00:46

Εμ αυτό ειναι το θέμα...
Αυτο το γυαλί ειναι πολύ πιό ακριβό για αυτο και δεν αξίζει να μπει σε ενυδρειο.
Θές να σου πώ κάτι που λίγοι καταλαβαινουν?
Σημασία μεγαλύτερη στο ενυδρειο έχουν οι κόλλες παρά το τζάμι.
Το τζάμι μπορει να αντέξει (ακόμα και το απλό) σε πολύ μεγάλες πιέσεις.
Οι κόντρες γιατι μπαινουν?Για να μην ανοιξει το τζάμι?όχι βέβαια.Οι κοντρες μπαίνουν για να κρατήσουν τα τζάμια και να μην ανοιξουν οι σιλικόνες.Το τζάμι δεν αξιζει να ειναι tempered ή securit ή όπως αλλοιως τα ονομάζουν γιατι πολύ απλά για αυτο που το θέλουμε δεν υπάρχει λόγος να μπει τετοιο τζάμι.
Μπορει η τεχνολογια να εχει προχωρησει και να εχουν πετυχει τζάμι με πολύ καλές μηχανικές αντοχές.
Θα το χτυπάς κάθε μέρα με σφυρί?Έχεις σκοπό να καθήσεις επάνω του?
Άρα το ''ενισχυμένο'' γυαλι σου ειναι άχρηστο.Απεναντίας αυτο που σε ενδιαφέρει ειναι η σιλικόνη και η κόληση που θα γίνει να ειναι όσο γίνεται καλύτερη έτσι ώστε να μην ανοιξουν τα τζάμια στις ''ραφές''.
Επίσης τα περισσότερα πλεονεκτηματα που βλέπεις ειναι για άλλες χρησεις.Δεν αναφέρει πουθενα οτι ενδεικνυται για ενυδρειακή χρήση.Στις σιλικόνες όμως αναγράφει ότι η τάδε κάνει για ενυδρεια ή όχι.Άρα δεν υπάρχει λόγος να αγοράσουμε μία ferrari για να πηγαινουμε στο supermarket για ψωνια, αν καταλαβαινεις τι εννοώ με το παράδειγμα...

Και επειδή μου αρέσει και εμένα να ''γκουκλάρω'' κοιτα εδώ τι εννοει μιά άλλη εταιρία όταν λέει κρύσταλο ασφαλειας και πού χρησιμοποιείται.
Άρα υπάρχουν πολλές διαφορετικές παράμετροι υπό την έννοια ''κρυσταλλο ασφαλείας''.
Εχω δει ενυδρειο 3 τόνων το οποίο εχει απλά διπλά τζαμια κολημενα σε κάθε πλευρά συν τις κόντρες.Δεν πρόκειται να πάει πουθενα σε διαβεβαιώ.
Επίσης δεν θελω να νομιζετε οτι το παιζω πολυξερίδης αλλά αν καμιά φορά συναντηθουμε μπορω να σας δειξω τα 25 ράματα στον καρπό από τη δουλειά (του πατερα μου) με τα τζάμια.Έ, όσο και αν δεν ειμαι εκει τώρα, όλο και κάτι ξέρω...

Kotsos 05-11-12 10:44

Θέλω να κάνω κάτι πολύ συγκεκριμένο, το οποίο δεν μπορεί να γίνει με απλό τζάμι.. Αν πετύχει θα το παρουσιάσω;)
Εγώ αυτό που ήθελα να μάθω είναι αν μπορεί να μπει, και αφού χρησιμοποιείται ήδη, αυτό με καλύπτει..

jimbit22 05-11-12 11:12

απλα το tempered securit κτλ δεν κοβεται οπως ειπατε ηδη.. παρα κοβουν τα κομματια που θελουν στις διαστασεις που θελουν απο απλο γυαλι και μετα το ψηνουν για να αποκτισει αυτες τισ ιδιοτητες.. κατα το ψησημο μπορει να σκευρωσει εως ενα βαθμο..
οποτε σε ενυδρειο που πρεπει να ειναι ολα τα κομματια φλατ τελειως μπορει να εχεις προβλημα..

εχω κατι πανελ απο tempered γυαλι 3χ1,5 μετρα 10αρι και ηθελα να τα κανω ενυδρειο, αλλα τελίκα δεν..:( και ελαφρως σκευρομενα ειναι και για να τα κοψω πρεπει να τα ξαναψησω που δεν με συμφερει..

constantinos 05-11-12 12:06

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Kotsos (Μήνυμα 709219)
Θέλω να κάνω κάτι πολύ συγκεκριμένο, το οποίο δεν μπορεί να γίνει με απλό τζάμι.. Αν πετύχει θα το παρουσιάσω;)
Εγώ αυτό που ήθελα να μάθω είναι αν μπορεί να μπει, και αφού χρησιμοποιείται ήδη, αυτό με καλύπτει..

Kαλή επιτυχία λοιπόν :smt006

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 06:44.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,02076 seconds with 10 queries