Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=19)
-   -   Φιλτρο για 60αρι ενυδρειο (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=6489)

hejo 16-10-04 17:31

Φιλτρο για 60αρι ενυδρειο
 
Σκεφτομαι να βαλω μια ομαδα ps. elongatus σε ενα μικρο ενυδρειακι που εχω -μηκος 60,πλατος και υψος 50 cm επειδη στο ενυδρειο που βρισκονται τωρα κυνηγιουνται αλυπητα απο τα socolofi μου.
Θα ηθελα τη γνωμη σας ποιο φιλτρο να επιλεξω-θα προτιμουσα εξωτερικο για να κερδισω και λιγο ακομη χωρο- τι υλικα να χρησιμοποιησω και απο που να το προμηθευτω.

jpatou 16-10-04 18:46

Αφού θέλεις εξωτερικό φίλτρο εγω θα σου πρότεινα το EHEIM 2213 Classic
ή το 2215 αφού είσαι στα 150 Λίτρα. Τώρα για τα υλικά το 2213 το δίνει με τα σφουγγάρια υαλοβάμβακα και άνθρακα για παν ενδεχόμενο και εγώ θα πρότεινα και substrat.

γαυρος 16-10-04 20:49

2213 αβλεπί !!
αν θυμαμαι καλα ειναι γεματο μπλε σφουγγαρι και ενα με ανθρακα οπως προειπε ο jpatou.
εγω θα εβαζα το super siporax, και τα υπολοιπα μερη με μπλε σφουγγαρι.
1. γιατι ο υαλοβαμβακας μπουκωνει πολυ πιο ευκολα και,
2. γιατι το μπλε σφουγγαρι ειναι πολυ καλο υλικο για ΟΛΕς τις δουλειες.

η τελικη αποφαση δικη σου :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

nkarvounis 16-10-04 21:57

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από γαυρος
2213 αβλεπί !!

Δεν υπάρχει δεύτερη επιλογή :!: :wink:

koulio 17-10-04 15:19

κοιτα και τo rena xp1 :wink:

αντε να πουμε και τιποτα διαφορετικο απο τα eheim ........

nkarvounis 17-10-04 16:13

Το ΧP1 όπως και όλη η σειρά της rena δεν φημίζεται και τόσο για την αποδοτικότητα τους σε ένα μεγάλο εύρος χρόνου.

Θοδωρή, άμα κρατήσω τα φυτεμένα μου..... :oops:

koulio 17-10-04 16:47

νικο αν εννοεις ευρος χρονου τα 10 χρονια μαλλον δεν ειναι δοκιμασμενο γιατι το συγκεκριμενο προιον δεν κυκλοφορει τοσα χρονια.

εμενα παντως 2,5 χρονια δουλευει χωρις το παραμικρο προβλημα .

αν και εχω ακουσει(και εχει γραφτει αν θυμαμε κια εδω ) ορισμενα απο τα τελευταια μοντελα της eheim ολο και κατι βγαζουνε. δεν εχουν την αξιοποιστια των ποιον παλιων/κλασσικων μοντελων.

απλα θα πρεπει να αναφερουμε και τις αλλες μαρκες μην κολλαμε τοσο σε μια συγκεκριμενη .δεν λεω οτι τα eheim δεν ειναι καλα αλλα να υπαρχουν και αλλες προτασεις,

καλο θα ηταν να υπηρχε ενα ποστ με ολες τις μαρκες με τα υπερ και τα κατα ετσι ωστε να κρινει ο καθενας μονος του τι θελει να αγορασει.

γαυρος 18-10-04 00:34

το συγκεκριμενο τοχει και δουλευει σε συγκεκριμενο μαγαζι κυριακο,ονοματα δε λεμε,το γεγονος ειναι οτι η ροη που εχει ειναι τελειως για τα μπαζα,καθως και ο χωρος υλικων, ενω το φιλτρο ειναι για σχετικα μεγαλα ενυδρεια, σε σχεση παντα με το προαναφερθεν ειναι χωρος για γυαλα και οχι ενυδρειο.
και αυτο δεν ειναι υποκειμενικο,μια συγκριση χωρων ειναι ευκολο να δωσει τη διαφορα !! η ferrari οσα χρονια κιαν περασουν ferrari παραμενει !! :wink: :wink: :wink:

galant 18-10-04 11:05

Θα μπορούσε μία εναλλακτική λύση να είναι το Hydor 10; Απλά ρωτάω, ας απαντήσουνε οι πιο έμπειροι. Το έχω εγώ εδώ και 2 χρόνια και είμαι πολύ ευχριστημένος.

nkarvounis 20-10-04 17:56

Αυτό που σκεφτόμασταν και εγώ και ο Θοδωρής όταν προτείναμε το 2213 είναι να κατατεθεί η πιο οικονομική πρόταση. Σκεφτείτε ότι οικονομικό δεν είναι κάτι που για να το αγοράσουμε πληρώνουμε λιγότερα από κάποιο άλλο , ΑΛΛΑ και πόσες φορές το πληρώνουμε.

Πρώτα ο ΘΕΟΣ, η ιστορία έχει δείξει ότι η σειρά classic της EHEIM είναι η πιο σοβαρή σειρά φίλτρων στην αγορά.

Στο Prime 10 εάν η στάθμη του νερού είναι πιο κάτω από το μπαστούνι εισαγωγής μπορεί να περάσεις αέρας από το διαφανές εξωτερικό μέρος του μπαστουνιού με αποτέλεσμα την μείωση της ροής , κλπ προβλημάτων πχ αν έχεις CO2….


Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 00:47.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,01448 seconds with 10 queries