Update ενυδρείου
Καλησπέρα
θα ήθελα να μου πει κάποιος φίλος τι θα "πρέπει"να κάνω για να αλλάξω από το υπάρχον ενυδρείο σε μεγαλύτερο ως προς το τι πρέπει να προσέξω για να μην έχω "αδικοχαμένους" Ευχαριστώ Αντώνης |
Στα πόσα λίτρα είσαι τώρα, στα πόσα θα πας, και τι εξοπλισμό έχεις??
|
Aποτι λεει στο προφιλ του:
Ενυδρεία100L θαλασσινό(προς το παρών ελπίζω 300 σε λίγο)Αλλα απο αλλες βασικες πληροφοριες...τιποτα. |
_____
|
Παράθεση:
μη μπαινεις σε πραγματα που δεν γνωριζεις .το θαλασινο δεν εχει βρυσες και λαστιχα δεν ειναι γλυκο να βαλεις το λαστιχο και να το γεμισεις. καλως ο ενθουσιασμος αλλα με μετρο:smt079 |
ααα...οκ σορρυ.. :?
------------------------- Αν ειναι το σβηνω το παραπανω μηνυμα! |
Απο 100 σε 300 είναι σημαντική αναβάθμιση, και θα πρέπει να δεις αν σε καλύπτει ο εξοπλισμός σου..
Γενικά μπορείς να τα μεταφέρεις άμεσα, με τον ίδιο εξοπλισμό και το ίδιο τάισμα, και πριν αυξήσεις τα ζωντανά σου να αναβαθμίσεις και τον εξοπλισμό σου... Πες μας τι έχεις απο εξοπλισμό για αρχή, και αν για βιολογία έχεις βράχο, ή φίλτρο.. Μιλάμε για φις ονλι, ή ριφ?? |
Συγχωρέστε με για τις λίγες πληροφορίες
αυτή τη στιγμή υπάρχει στο ενυδρείο 10kg περίπου βράχος ένα εξωτερικό φίλτρο fluval 305 το οποίο έχει άνθρακα και αντιφώσφορο ένα skimmer για 150L για τόσο το είχα πάρει τουλάχιστον 20kg περίπου ζωντανός αραγωνίτης. ψύξη από 5 ανεμιστήρες από pc και παίρνουν εντολή από stc1000 θερμοκρασία 26.8-27.8 phmeter ψηφιακό 8.3-8.4 από ζωντανά 1xclown ocellaris (Nemo) 1xblue tang (dorie) 1χαστερία 2χκοκοβιους από κοράλια μαλακά 2χσαρκόφυτα 1χephylia frag(3 κεφάλια) 1χανεμώνη buble tip 1xricordea 1 βραχάκι μανητάρια χ3 2 βραχάκια ζοάνθους x10κεφάλια και xenia η οποία έχει μεταπηδήσει σε διάφορα μέρη του βράχου μετά από αλλαγή θέσης που της έκανα Υ.Γ το ενυδρείο τρέχει περίπου 1+χρόνο με ποοοοοολλά λάθη τα οποία δεν ήταν όλα δικά μου το καινούργιο θα είναι περίπου 270L καθαρά Ευχαριστώ |
Θα πάρεις μερικούς κυκλοφορητές να καλύπτουν τα καινούρια λίτρα, και θα στήσεις το 300 με αυτά που έχεις..
μετα θα αναβαθμίσεις το σκίμερ, και θα προσθέσεις βράχο.. Το φλουβαλ αν το έχεις για χημικό, λογικά σε καλύπτει.. Μην βιαστείς να βάλεις κι άλλα ζωντανά πριν τελειώσεις με τον εξοπλισμό.. |
Παράθεση:
Καλημέρα κάπως έτσι το είχα φανταστεί και εγώ για αρχή το skimmer και τα φώτα (έχω ένα καλό φιλαράκι που θα μου δώσει τα "φώτα" του στην συνδεσμολογία τους και θα τα φτιάξουμε παρέα) μαζί με τον βράχο θα είναι τα πρώτα το συντομότερο από ψάρια γενικά δεν θα το φορτώσω τουλάχιστον αυτό είναι το σχέδιο...πάω σε μεγαλύτερο διότι βαρέθηκα να μην μπορώ να κουνήσω το οτιδήποτε μέσα σε αυτό και με περιορίζει στο στήσιμο φυσικά αυτό θα εξυπηρετήσει φαντάζομαι και στις ρουτίνες θα είναι πιο σταθερό το μόνο θέμα είναι ότι εκεί που θα στηθεί δεν υπάρχει θέση για sub αυτά είναι και πρωί ακόμα μην κουράζω καλημέρες σε όλους και Ευχαριστώ Αντώνης |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 22:34. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board