Μετατροπη κορμου.
Γεια σας παιδια! Ειμαι καινουργιος στο φορουμ και θα ηθελα τα φωτα σας. Εχω απο τον κηπο μου κατι κορμους και κατι ριζες. Πώς μπορω να τους κανω καταλληλους για να ενταχθουν στο ενυδρειο μου, χωρις να το γεμισουν μικροβια κτλ ;; :) Γινεται κατ'αρχάς αυτο;;
|
|
Καλωηρθες καταρχην! :D:D Θελουν πολυ καλο πλησιμο, ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ τριψημο και μουλιασμα σε καθαρο νερο για πολλες μερες...! Μετα στεγνομα στον ηλιο...! Μια "Γενικη"...αποστηρωση δηαλδη!
|
Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
------------------------- Επισης, μπορω αραγε να κανω το ιδιο με πετρες;;;; |
πετρες δεν εχω αγοράσει ποτε..εγώ και αλλοι πολλοι απο δω μέσα εχουμε μαζέψει απο βουνό κ.ο.κ...βεβαιώσου οτι δεν ειναι ασβεστολιθικές (δηλαδη δεν ανεβάζουν πεχα και σκληρότητα ρίχνοντας λίγο ακουαφόρτε -αν αφρίσει ειναι- πλυσιμο στέγνωμα και μεσα στο ενυδρειο )
|
Απτα ειδη ξυλου που αναφερες,αν εβαζα,μονο την τριανταφυλλια.ισως και την ελια και τον ευκαλυπτο,αλλα γιαυτα τα δυο το λεω με πολυ επιφυλαξη,θα πρεπει να το ψαξεις η να σου πει καποιος αλλος αν γνωριζει.
|
Απο αυτα που ανέφερες μπορεις να βαλεις μονο τριανταφυλλιά,μπορεις ακομα να βαλεις και βελανιδια αμα βρεις ,τον φλοιο του κορμου.
|
Παιδια, ευχαριστω πολύ!!! Ειστε φοβεροι...:D:D:D
Τελευταια ερωτηση, διοτι σας εχω πριξει με τιςαποριες μου:rolleyes: Για να μπορεσω να στρωσω το βυθο με φυλλα δεντρων ή και την επιφανεια με επιπλεοντα φυλλωματα, τι επεξεργασιες πρεπει να υποστουν τα φυλλα και ποιων δεντρων ειναι καταλληλα;;; στον κηπο μου εχω πολλαααα ειδη φυτων....;) |
πλατανος,καστανια,καρυδια,αμυγδαλια,βελανιδια,μανο λια,μπανανια,ειναι ολα δοκιμασμενα και ασφαλη.επεξεργασια ιδιαιτερη δεν χρειαζονται,παρα να μην ειναι ραντισμενα,να ειναι ξερα και οσο πιο καθαρα γινεται.καντους κιενα ξεπλυμα καλο πριν τα βαλεις μεσα.
και σιγουρα υπαρχουν και αλλα ειδη που δεν μου ερχονται τωρα. τι εγινε και τοχουν ριξει ολοι στα φυλλα?ολο τετοια θεματα βλεπω,θαναι η μοδα της φετινης σεζον φαινεται:D |
Παράθεση:
Κι οσο για τη...μοδα, απλά πιστεύω πως ειναι λύση ανέξοδη;) |
δε μαζευεις κανα φυλλο απτη μπανανια σου να δωσεις και σεμας?δεν εχω βρει πουθενα.:Dαπτη λευκα καλυτερα να μη βαλεις.δε νομιζω οτι θα δεις και κανα σοβαρο αποτελεσμα δηλαδη.ισως να κανω λαθος,αλλα αφου δεν ειμαι σιγουρος για το τι θα βγαλει στο νερο,εγω δε θα εβαζα.η μανόλια ειναι καλη περιπτωση αν βρεις,και τα πλατανοφυλλα,που κρατανε αρκετο καιρο και φαινονται πανεμορφα μεσα στο νερο.ενω οι καρυδια και η καστανια λιωνουνε γρηγορα.πιο γρηγορα απτα catappa.εχω την εντυπωση πως και της μπανανιας θα κρατανε αρκετα αλλα δεν τα εχω δοκιμασει προσωπικα για να δω γιατι οπως ειπα δεν εχω βρει πουθενα.
γενικα θελει ψαξιμο αν δεν εισαι σιγουρος για καποιο ειδος γιατι καποιες ουσιες που ειναι τοξικες για τα ψαρια,μπορει να μην ειναι για τον ανθρωπο,και το αντιστροφο.οποτε θελει προσοχη για να μην γινει λαθος. |
Παράθεση:
|
μαζεψε ξερα και πλυντα και θαναι μια χαρα;)αρκει να μην εχει ραντιστει το πλατανι αν ειναι μικρο.
|
Παράθεση:
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 23:38. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board