Κορυντορας με φαγωμενο κεφαλι και αλλο με γκριζοπρασινες κηλιδες
2 Συνημμένο(α)
Για ριξτε ρε παιδια μια ματια στις φωτογραφιες αυτες και πειτε μου την γνωμη σας γιατι κοντευει να μου στριψει...
Εδω και 3 μηνες απο τοτε που αγορασα αυτα τα κορυντορας συνεχεια συμβαινουν θανατοι στο ενυδρειο μου ποτε με συμπτωματα (καθε φορα διαφορετικα!) ποτε χωρις, και παντοτε ξαφνικα. Το βραδυ που τα ταιζω και τα παρατηρω ολα τα ψαρια ειναι κινητικα και φαινονται οκ και την επομενη το απογευμα ή βρισκω καποιο αρρωστο ή νεκρο! Εχω 22 μηνες ενυδρειο χωρις προβληματα μεχρι πριν 3 μηνες.Και σε αυτους τους μηνες εχω χασει 10-11 ψαρια . Εχω κανει 2 θεραπειες στο ενυδρειο με μελαφιξ και esha 2000 και μετα αγορασα καραντινα και οσα προλαβα τα εβαλα εκει αλλα χωρις αποτελεσμα. |
Εχεις κανει μετρησεις στο ενυδρειο σου? Και αν ναι με τι αποτελεσματ
επιπλεον τι ψαρια υπαρχουν στο ενυδρειο...? |
Στην πρωτη φωτογραφία αυτο που βλέπουμε μηπως οφείλετε σε σκληρό βυθό??
Τα κορυ θέλουν άμμο που ειναι μαλακη.Η δεύτερη φωτογραφία μου φαίνεται φυσιολογικη. |
εχει δικιο για τον βυθο αλλα δεν θα υπηρχαν καθολου μουτσακια..... και η κοκκινιλα εινα παραπανω.... η 2η και εμενα μου φαινεται οκ
|
ο βυθος ειναι χαλαζιακη αμμος με κοκκομετρια 0,3-1,2μμ απο pangea. Δεν νομιζω οτι ειναι προβλημα του βυθου, ειχα ρωτησει και πριν βαλω αυτα τα ψαρια και μου ειπαν οκ για το βυθο. Μιλαμε οτι του ελειπε ολοκληρο κομματι απο το κεφαλι πανω απο τα μουστακια και εννοειται πεθανε σε πολυ λιγη ωρα.
Στη δευτερη φωτογραφια εννοω τις περιοχες που φαινονται να ιριδιζουν στα βραγχια και λιγο πιο πισω. ph 7.5-7.6 gh 9 kh 7 NO2 0 NH3 0 NO3 10 |
το τι σου ειπαν με το τι ισχυει διαφερει .... παρα πολυ!!!!!
|
Παράθεση:
|
Συμπλήρωσε αν θέλεις τη φόρμα για τις ασθένειες ;)
Απο τη φωτογραφία δε μπορω να καταλάβω ... Μοιάζει με πληγή η με αιματωμα? |
Λειπει κομματι γιωργο!!!
(φορμα αργοτερα γιατι ειμαι δουλεια- ελλειψη χρονου, γι αυτο εβαλα πρωτα φωτογραφιες) |
Είχε fungus πρώτα και όταν αποκολληθηκε αποκάλυψε την πληγη η εμφανίστηκε "ξαφνικά"?
Συγνώμη αν εχεις ηδη απαντησει και εγώ στη δουλειά είμαι και βλέπω τα μισά :D δε προλαβαίνω :smt048 Τι θερμοκρασία έχεις στο ενυδρειο? |
1 Συνημμένο(α)
Μαλλον για βακτηριακη μολυνση το βλεπω εγω
|
Και pop eye τωρα που βλεπω την φωτο!
|
Οντως τα ματια φαινονται εξογκωμενα στην φωτογραφια δεν ητανε ετσι ομως απο κοντα ισως φταιει και η γωνια ή ο φακος μου. Το γεγονος παραμενει οτι το προηγουμενο βραδυ που ταισα και τα παρατηρησα το ψαρι ητανε κανονικοτατο και ως προσ τα χρωματα του και το σχημα του, ουτε ασπρακια ειχε ουτε σημαδια εφαγε κανονικοτατα , γενικα ητανε οπως ητανε παντα απο τοτε που το αγορασα. Επειδη τον τελευταιο καιρο ειχα τα προβληματα που σας ανεφερα πιο πανω τα παρατηρω καθε βραδυ σχολαστικα :|. Οταν το ειδα το απογευμα το ελειπε το μπροστινο κομματι του κεφαλιου σε σημειο που φαινοντουσαν τα μικρα οστα που εχουν στο κεφαλι τους τα ψαρακια , ητανε ματωμενο και ακουμπισμενο με την κοιλια κατω στην αμμο, με αναπνοη γρηγορη. Κοιταξα μηπως ητανε και καποιο αλλο τραυματισμενο αλλα οχι. Τελος παντων δεν αντεξε πολυ μετα απο καμια ωρα παει...:(:(
Το κορυ στην δευτερη φωτογραφια που ανεβασα σας φαινεται φυσιολογικο; Θερμοκρασια 25-26 βαθμοι ειναι. |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 20:44. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board