Μάλλον γεννητούρια
η γκαπινα μου μαλον ειναι εγκυος.
το θεμα δεν ειναι εκει αλλα στο οτι ενα αρσενικο γκαπι τιν ενοχλει υπερβολικα.μαλον τσακονονται παρα οτι δηποτε αλλο.να τιν απομονοσο η ειναι μερος της γενας ολη αυτη η διαδικασια.νομιζω πως αυτο το γκαπι ειναι ιδιετερα κακο!!!! και οφειλεται για κατι κομενες ουρες σε ολα τα υπολιπα γκαπι του ενυδρειου.τι να κανω? στο ενυδρειο υπαρχου τα εξης ψαρακια 2 σκαλαρι 2 γατοψαρα 1 γλυφτις 7 καρδιναλιοι 1 μονομαχος 1 μονομαχινα 4 γκαπι ειναι 60 l ειναι τισ αδερφης μου βασικα και κατι μετρησεις που εκανα σημερα ειναι χαλια μαυρα ph 5 NO2 33 NO3 100 NH3/NH4 3 απορο πος ζουνε τα κακομιρα τα ψαρακια. ειναι πολα τα ψαρια για αυτο το ενυδριο? σιγουρα η αδερφη μου πρεπει να αφισει τα ενυδρεια και να ασχολιθει με την κουζινα της ή να τιν στηλω στην απομονοση. |
Τα σκαλαρια δεν χωρανε εκει μεσα , βγαλτα και μαλλον αυτα ευθυνονται για τις κομμενες ουρες , αλλα φανταζομαι οτι ειναι μικρα ακομα , οποτε μωλις μεγαλωσουν μαλλον θα αρχισουν απο τους καρδιναλιους που ειναι η τροφη τους στο φυσικο περιβαλον.
Τωρα για το νερο , χμμμ PH 5;;; NO2 33 NO3 100 NH3/NH4 3 ;;;; αμεσα αλλαγες νερου . Εγω θα εκανα 50%καθε μερα για 3 μερες και αναλογως θα εκρινα πως θα προχωρησω. Το ενυδρειο ειναι στρωμενο;; |
ισως πρεπει να βγει και ο γλυφτης γιατι θα γινει θηριο
αμεσα αλλαγες οπως ειπε και ο σωτηρης και ριχνε παρα πολυ λιγο τροφη καθε 2 μερες θα ελεγα μεχρι να σταθεροποιηθουν οι τιμες. απο φυτα πως τα πας?? βαλε φυτα γρηγορης αναπτυξης θα βοηθησουν αρκετα . αυτα |
ευχαριστο πολη για τις συμβουλες παιδια.
αν γνωριζει καποιος να απαντησεο στο θεμα με την γκαπινα? |
Πιστεύω ότι ούτως ή άλλως θα χρειαστεί να την απομονώσεις σε μία αναπαραγωγική παγίδα -αν όντως περιμένει μικρά- ώστε όταν με το καλό γεννήσει να μην γίνουν τα νεαρά ψαράκια βορά των υπολοίπων ψαριών και της μητέρας τους.
|
Παράθεση:
Τα αρσενικά γκαμπι είναι αρκετά ενεργητικά και θέλουν συνεχεία ###### γι'αυτο και η σωστή αναλογία είναι 1 αρσενικό για 3-4 θηλυκά έτσι μειώνεται το στρες στα θηλυκά με όλες τις συνέπειες που έχει στην υγειά τους.Για τις κομμένες ουρές μπορεί να μην είναι το αρσενικό Γκαμπι ο υπαίτιος αλλά κάποιο από τα αλλά ψάρια σου μιας και οι μακριές ουρές είναι εύκολος στόχος. Πέρα από τις μετρήσεις σου που εινα το πιο βασικό και η πρώτη προτεραιότητα σου θα συμφωνήσω με τα πεδία παρά πανό για τις αλλαγές πρέπει να κοιτάξεις και τον συνδυασμό ψαριών που δεν είναι σωστός. |
Re: μαλον γενητουρια
Παράθεση:
Ότι και να είναι πάντως έλεγξε τις ημερομηνίες λήξης των αντιδραστηρίων, μια προς μια. .... Οι μονομάχοι τι κάνουν εκεί μέσα .........?????? :wink: :roll: |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 18:33. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board