Πείεργη συμπεριφορά platy
Καλημέρα.
εδώ και μερικές μέρες το θηλυκό platy που έχω, όταν πλησιάζω το ενυδρείο (πχ για να τα ταϊσω) , κάνει σαν τρομαγμένο απότομες κινήσεις, σε σημείο που τρακάρει στο τζάμι του ενυδρείου. Δεν ήταν έτσι πρώτα. Το έχω 4~5 μήνες. Τι μπορεί να συμβαίνει? |
μετρησεις.
|
οπως λεει και ο φιλος απο πανω κανε μετρησεις, εχω την εντυπωση για ανεβασμενες τιμες νιτρικων.
|
ακριβως αυτο!
και νιτρωδη δικαιολογουν αυτη την συμπεριφορα! |
Για να δούμε!
|
μήπως είναι στρεσαρισμένο από το πολύ κυνηγητό από το αρσενικό;
|
Παράθεση:
Τα νιτρικά είναι στο 50 περίπου, άλλωστε γενικώς οι τιμές κινούνται μεταξύ 25 και 50. Εκανα την καθιερωμένη αλλαγή νερού και να δούμε. Θα πάρω υγρό τεστ για να νιτρικά, διότι με τα stick δεν έχω ακριβή μέτρηση, αλλά δεν νομίζω να υπάρχει σοβαρή απόκλιση. |
κανε μετρησεις με υγρα τεστ και αν βρεις τα νιτρικα παλι 50, ειναι υπερβολικα πολλα. το ασφαλες οριο ειναι 25, οποτε να προσπαθεις να κρατας μια τιμη 10-15.
κανε συχνοτερες αλλαγες νερου και αν θελεις πες μας τι ενυδρειο εχεις και τι πληθυσμο. |
Παράθεση:
σε 2 από τα δικά μου θυληκά δεν δίνουν καμία σημασία τα αρσενικά |
Παράθεση:
και το θεωρεις φυσιολογικο;; ακομα και πριν την αλλαγη νερου,σε φυτεμενο ενυδρειο καλο ειναι να μην μετρας πανω απο 15-20! χωρις φυτα,ακομη πιο χαμηλα! μαλλον εδω ειναι το προβλημα! ποσα λιτρα βγαζεις εβδομαδιαίως; |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 12:32. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board