Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Γλυκό νερό - Γενικά (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=8)
-   -   προβλημα με ενα ζεμπρα danio (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=6137)

Βασίλης 16-08-04 18:21

προβλημα με ενα ζεμπρα danio
 
καλημέρα
έχω 6 ζεμπρες η μια από αυτές που φαίνεται και πιο μικρή τι βλέπω περίεργα, δεν τρώει όπως τα άλλα δεν προλαβαίνει το φαγητό γιατί τα άλλα πάνε πιο γρήγορα, βέβαια ο όγκος τον άλλων είναι πιο μεγάλος, η κίνηση του είναι πιο νωχελική από τα αλλά μπορώ να πω ως και ακίνητο,. Τι μπορώ να κάνω για να το ταΐσω και να πάρει δυνάμεις, σκέφτηκα να το απομονώσω σε ένα μικρό ενυδρείο για να αρχίσει να τρώει και έτσι να πάρει δυνάμεις τι λέτε? Τέλος επειδή ρίχνω τροφή βυθού για τα υπόλοιπα ψάρια (κλόουν, γατόψαρο, και πλακόστωμα) την τροφή αυτή οι ζεμπρες ορμάνε και την κατασπαράζουν (εκτός από το μικρό που ανέφερα πιο πάνω) σαν αποτέλεσμα πρώτον να φουσκώνουν μέχρι που νομίζω ότι θα σκάσουν και δεύτερο τα υπόλοιπα δεν τρώνε καθόλου σχεδόν τι προτείνετε.

Tolis 16-08-04 18:33

Τα Brachydanio rerio ειναι παρα πολυ γρηγορα ψαρια και προλαβαινουν την τροφη πριν φτασει στον βυθο. Ταιζε τα απο τη μια μερια του ενυδρειου και ριχνε τις τροφες βυθου την ιδια ωρα απο την αλλη μερια.

Απομονωσε το "αργο" ψαρι σε ενα μικρο ενυδρειο με νερο απο το μεγαλο μηπως και συνελθει, αν και απο την συμπεριφορα που περιγραφεις φαινεται οτι μαλλον ειναι αρρωστο. Αστο μια δυο μερες ησυχο να εξοικειωθει, χωρις να ταισεις, και ταισε απο την τριτη μερα. Προσεχε μην ταιζεις πολυ, και αλλαζε νερο συχνα.

Βασίλης 16-08-04 18:42

Το δοκίμασα και αυτό μόλις τελείωναν την δικια τους τροφή έτρεχαν στην άλλη, και όπως είναι γνωστό τα άλλα αργούν να πάνε η να βρουν την τροφή τους

Tolis 16-08-04 18:47

Τι τροφες βυθου ριχνεις?

Βασίλης 16-08-04 18:50

κατι πρασινες δεν θυμαμε τι ακριβως

Tolis 16-08-04 18:51

Ειναι σε μορφη flakes (νιφαδες) ή ταμπλετες? Βουλιαζουν αμεσως?


Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 22:44.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,01036 seconds with 10 queries