βοιθεια με αλλαγη συντριβανιου σε λιμνουλα
χρειαζομε βοιθεια οπως λεει και ο τιτλος ανελαβα εθελοντικα να αλλαξω 2 συντριβανια στο χωριο μου και να τα κανω μικρες λιμνουλες το καλο ειναι οτι αυτες οι λιμνουλες δε θα χρειαζοντε φιλτρα και εξωπλυσμο γιατι το νερο ειναι τρεχουμενο μονιμα
λιπον θελω προτασεις φυτων και αν μπορει καποιος να με βοιθεισε με το πως θα το διαμορφοσω το ενα εχει ετοιμο απο πανω ενα Π με τσιμεντο που τρεχει το νερο αρα μαλλον φιαμορφονετε ευκολα σε καταραχχτη επισεισ μου ζητησαν να κανω κατι να φενοντε τα ψαρια μεσα σκεφτικα να το βαψω αλλα με τη αν εχετε καποια προταση θα με βοιθουσατε πολυ αυτο που κανω ειναι μια προσπαθεια εθελοντον που προσπαθουμε να ομορφινουμε τον τοπο μας μια και η πολητια δε δινει μια για αυτον :mad: |
ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ ΧΕΡΙΑ ΣΤΙΛΕ ΜΝΜ!!!
|
Φυτά και λοιπές προτάσεις...ΕΧΟΥΜΕ....
Πάρε κάνα τηλέφωνο.....:D:D |
Ένα πολύ σοβαρό πράγμα που πρέπει να προσέξεις φίλε Χάρη, είναι το θέμα του συνεχόμενου νερού που λες σε σχέση με τα φυτά που θα χρησημοποιήσεις.
Μια λίμνη στο μέσο ενός ρυακιού, μπορεί να μεταφέρει με την έξοδο του από τη λιμνούλα μας, κομάτια από φυτά ή και σπόρους, με αποτέλεσμα να υπάρξει διατάραξη της οικολογία στην περιοχή σου. Κάπως έτσι ξεκίνησαν ανάλογα προβλήματα σε πολλά μέρη του κόσμου. Οπότε, σωστή και υπεύθυνη επιλογή των φυτών που θα χρησιμοποιήσεις και προς Θεού μην τολμίσεις να βάλεις στις λιμνούλες σου gambusia affinis, ιδιαίτερα όταν υπάρχει κι άλλη ζωή στα ρυάκια αυτά. Ότι άλλο, μπορείς να μας ρωτήσεις ελεύθερα.;) |
δεν ειναι σε ριακη ειναι μια στερνα φαντασου που απο καπου χανει νερο και για να μη στερεψει εχουν τραβειξει γραμμη απο πυγη μαλλον και αυτο αναναιωνετε θελω να μου προτηνετε ομορφα φυτα για να γινει ομορφο και καμια ιδεα πως να το διαμορφοσω και αν εχει καποιος κανα κλαδεμα εφπροσδεκτο
επησεις αν εχετε καμια ιδεα για το τη χρωμα μπωρο να τη βαψω να φενοντε και τα ψαρακια :rolleyes: |
Παράθεση:
|
εγω ελεγα για σιελ οπως τησ πισινες για να φενοντε
------------------------- παιδια τι φυτα μπορω να βαλω ????????? και τη φυτα μπορω να βαλω στον καταραχτη ???? |
Παράθεση:
|
φυτα θα αγορασουμε τι ειδη προτηνετε θελω να μου πειτε δεν ειναι και κανα τεραστιο συντριβανι 1,80*3,00 ειναι η διαστασης του και στη μεσι εχει ενα π που εχουν βγει αυτα τα πρασινα σα σφουγκαρια δε ξερω τη ειναι θελω να το κανω οσο ποιο εντυποσιακο γυνετε αφου το καθαρισω εχει μεσα ενα γονατο λασπη καμια 300 ρια κουνουποψαρα μαλλον και 6-7 μεγαλα χρυσοψαρα
βοιθηστε γιατι πραγματικα δεν εχω ιδεα αλλα μια και το αναλαβα πρεπει να το τελειωσω !!!! |
Παράθεση:
Αν δεν βρεις και δεν καταδέχεσαι κλαδέματα φυτών από άλλους χομπύστες, μπες σε αυτή τη σελίδα, επέλεξε τι σου αρέσει, στείλε μήνυμα με την παραγγελία σου ζητώντας την Anna και όλα θα' ναι εντάξει. Η συγκεκριμένη σελίδα είναι πολλές φορές τσεκαρισμένη για την ποιότητα και την τιμή των φυτών της, όπως επίσης και τα φτηνά αεροπορικά τέλη αποστολής. Το μόνο μειονέκτημα, είναι ότι πολλά από τα φυτά εξαφανίζονται κυριολεκτικά από τον κατάλογο για μεγάλα διαστήματα, έτσι υπάρχουν σχεδόν πάντα ελλείψεις. |
δεν ειπα οτι δε καταδεχομε κλαδεματα ισα ισα
λιγες προτασεις θελω και πως να τα βαλω για να φτιακσουμε ενα ομορφο αποτελεσμα ετσι κι αλλιος η λιμνουλα θα ειναι για το κοινο δεν εχω ιδεα πως θα τα φυτεψω ας πουμε εκει ειναι που κολλαω πολλα φυτα και νουφαρα μπορω να βρω ακομα και βουρλα διαβασα οτι μπορω να βαλω και παπιες (οχι ζωντανες ) το λουλουδι που κανει λευκο κρινο με κιτρινο μισχο απλα σκευτομουν κατι σε αναριζομενο και και θελω να καλυψω το π και να το κανω να φενετε σα καταραχτης θα βαλω και μερικες πετρες :rolleyes::rolleyes: |
Παράθεση:
|
καποιο λινκ με πωσ φυτευοντε ολα αυτα ? :rolleyes:
|
ξερει καποιος τη χρωμα μπορς να χρισιμοποιησω για τη λιμνουλα ?????? θελει υδικο χρωμα ?????
|
Παράθεση:
Η διαφορά που έχουμε εδώ σε σχέση με τις φυσικές λίμνες, είναι ότι το ίδιο ακριβώς νερό το ανακυκλώνουμε πολλές φορές την ημέρα, για μεγάλα διαστήματα. Στη φύση, συνήθως η ανακύκλωση γίνεται με βρέσκο νερό. Πάνω από το χώμα μπορείς να τοποθετήσεις βότσαλα, ώστε να μην επιτρέπουν στα ψάρια να ανακατεύουν το χώμα, εκτός από τα κοι. Όσο αφορά το χώμα, μπορείς να το βρεις κοντά σε ποτάμι. |
βασικα εγω ελεγα για ΧΡΩΜΑ ΜΠΟΓΙΑ
ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΧΩΜΑ εβγαλα 1 κυβικο βουρκο χθες :rolleyes: |
Mπραβο ρε Χαρη , ευγε !!!
Στην περιοχη σε πηγες δεν υπαρχουν καποια φυτα γιατι δεν δοκιμαζεις αυτα ; |
γιατι δεν πας μια βολτα απο τουσς καταρακτες σιγουρα θα βρεις κατι......
|
Παράθεση:
Για το χρώμα του υλικού, πρέπει να είναι σκουρόχρωμο, με προτίμηση το μαύρο. |
ναι αλλα τι μπογια αυτη που βαφουν πισινες κανει ?
μαζι με το σακη χθες το καθαρισαμε απο τοτε που φτιαχτηκε μαλλον δε καθαριστηκε ποτε και οτι υπαρχει ζωη μεσα ειναι γιατι το νερο τρεχει συνεχεια και απο μια υπερχηληση φευγει σκεφτομε για καποιο κισο η κατι τετειο αναριχομενο αλα αν εκανε και λουλουδια θα ηταν το τελειο:rolleyes: |
Χάρρη Κισσός και νερό δεν νομίζω....υπάρχει θέμα.
Κοίτα τπτ σε φτέρες με γλαστράκια σε διάφορα επίπεδα κα ιτο νερό να τρέχει ενδιάμεσα..... ΔΙΑΒΑΣΜΑ.......αλλιώς θα πάω εγώ για την "εργολαβία" :D:D:D. |
Η μπογία, ή καλύτερα το στεγωνωτικό που θα χρησιμοποιήσεις, πρέπει να είναι κατάλληλο για τα ψάρια (αν τελικά θα βάλεις στο συντριβανάκι).
|
ΧΑΡΗ λες να το γκρεμησουμε και να εχει λιρες.... μετα θα το κτησουμε πιο μεγαλο και πιο εργονομικο με χορο για φιλτρα και αλλα..........
|
μπορει καποιος να αναγνορισει τι φυτα εχει ο κυριος στο βιντεο ? μου αρεσει πολυ σαν ιδεα ετσι οπως το εχει |
Παράθεση:
To Πλατήφυλλο φυτό στη μέση colocasia Δεξιά και αριστερά cyperus alternifolius To μωβ λουλούδι στην κορυφή του καταρράκτη, είναι μια ίριδα To χαμηλό φυτό δίπλα από την κολοκάσια είναι κάποιο μέλος από την οικογένεια των σπαθίφυλλων, ψάξε sagittaria Tα ψηλά φυτά που βλέπεις δεξιά με το κόκκινο φύλλωμα, τα πράσινα στον καταρράκτη και αριστερά σε μεγάλη έκταση, είναι μέλη της οικογένειας των canna. |
ευχαριστω παρα πολυ βασιλη
|
Παράθεση:
|
το μπαλονι ξεφουσκοσε ;) οπως ηταν αναμενομενο ελπιζω να μου φερουν τα λουλουδια τουλαχιστον ... αλιος θα τα κλεψω απο της θειες της γειτονιας :D:D
πηγα και το εχτισα θα σας βαλω φωτο να το δειτε να μου πειτε που μπορω να βαλω τα φυτα και με ποιο τροπο μια και το σχημα ειναι ακανονιστο πολυ και δεν εχω δυνατοτητα να βαλω χωμα οπος το σκεφτομε εγω τουλαχιστον μπορει εσεις να εχετε καμια καλη ιδεα μια και ξερετε 5 πραματα παραπανο ;) |
Παράθεση:
|
αμα δε βρεχει αυριο θα κανω οτι μπορω
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 18:10. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board