Νέα ψαράκια.
7 Συνημμένο(α)
Καλησπέρα σε όλους σήμερα μόλις μπήκαν στο ενυδρείο μου τα τελικά ψαράκια που θα είναι και οι τελικοί κάτοικοι.
Είναι 4 Cynotilapia Afra Jalo Reef 3 θηλυκά και ένας αρσενικός. Μαζί θα μπούν και οι καινούριες πέτρες λάβας 5 κιλά. Περιμένω τις γνώμες σας. ΥΓ.Το μόνο που με απασχολεί είναι οτι τα δύο θηλυκά μπήκαν πριν απο λίγο και το (παλιό) θηλυκό τα έχει πάρει στο κυνήγι, είναι φυσιολογικό να υποθέσω? |
Καλώς τα δέχτηκες!
Κάνε μας μια σωστή παρουσίαση του ενυδρείου σου http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=42398 και βάλτο μια φωτο ολόκληρο. |
6 Συνημμένο(α)
Παράθεση:
Πληροφορίες Διαστάσεις:80x35x40 Όγκος:112 λιτρα Κατηγορία: 4 Cynotilapia Afra Jalo Reef Φυτά: 4 Anubias 2 Vallisneria Ψάρια / Άλλα είδη:2 common pleco Διακοσμητικά υλικά: πέτρες λάβας και κάτι άλλες που δεν ξέρω λογικά ασβεστολυθηκές. Φωτισμός: 2x18 w λάμπες φθορίου Διάρκεια φωτισμού: 8-9 ώρες Φιλτράρισμα: JBL Cristal Profi 500 Θερμοστάτης:100 w Παράμετροι: Δέν έχω ακόμα αλλα μέσα στην άλλη εβδομάδα θα πάρω. __________________ |
από τα λίγα που ξέρω νομίζω ότι οι pleco δεν συμβαδίζουν με τα άλλα ψάρια αλλά ούτε με το μέγεθος του ενυδρείου γιατί γίνονται μεγάλοι.
οι ανούμπιες θα σου σαπίσουν έτσι όπως τις έχεις (δεν θέλουν φύτεμα), καλύτερα σφήνωσέ τες ανάμεσα στις πέτρες. καλή συνέχεια |
Παράθεση:
Θα μου πεις γιαυτο είμαστε εμείς έσω. . ;-) ------------------------- Καλημέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με την συμπεριφορά του αρσενικού μου. Έχει από εχθές που έβαλα τα δυο νεα θηλυκά μέσα, δεν τα έχει αφήσει να ηρεμήσουν καθόλου, όλη την ώρα τα κυνηγάει και τρέμει δίπλα τους και αφού δεν ανταποκρίνονται τα κυνηγάει οπού τα βρει. Με αποτέλεσμά να μην μπορούν να ηρεμήσουν. Το βρίσκετε φυσιολογικό. ? Υ. Γ. Ειναι σίγουρα θηλυκά? Και ειναι σίγουρα ολα τις ίδιας κατηγορίας? Ευχαριστώ εκ των προτέρων. |
Τα ψαράκια σου δεν φαίνονται καθαρά στις φωτο.
Τα αγόρασες σαν C.afra "jalo reef" απο μαγαζί? Ακόμα κι αν πράγματι είναι αυτό το είδος (γίνεται περ. 8εκ) το ενυδρείο σου κατά τη γνώμη μου, μόνο οριακά μπορεί να φιλοξενήσει ένα χαρεμάκι. Θα έλεγα ότι χρειάζονται 1μ. μήκος το ελάχιστο. (το πράσινο χαλικάκι δεν μ' αρέσει αλλά και τα ψαράκια θα προτιμούσαν ψιλή άμμο ;)) |
Παράθεση:
Τι εννοείς λέγοντας χαρεμάκι? :confused: Απο εβδομάδα (που θα πληρωθώ) :D Εχω στο πρόγραμμα ψιλή άμμο άσπρη και τεστ για το νερό. |
Χαρεμάκι είναι 1αρσ.+2/3 θηλ. :)
Ελπίζω να είναι τα "jalo reef" και όχι Metriaclima greshakei http://www.cichlid-forum.com/profile...ies.php?id=794 γιατί θα γίνει της κολάσεως :cool: Σωστή η απόφαση για την άμμο. Βγάλε και τους Pleco κι αν θέλεις κάτι για να ελέγχει την άλγη βάλε κάνα σαλιγκαράκι zebra nerite (μείωσε και τον φωτισμό στις 7 ώρες). Καλή συνέχεια! |
8 Συνημμένο(α)
Παράθεση:
Κατα τα λεγόμενα του πωλητή τα 3 θηλυκά είναι οι πρώτες foto οι δύο τελευταίες είναι ο αρσενικός. Υ.Γ. Τα δύο θηλυκά στην foto 3 είναι όλη την ώρα εκεί στην γωνία. |
Παράθεση:
στις 2 τελευταίες φωτογραφιες φαίνεται πως ειναι Labidochromis sp. "Hongi" (SRT) . Αλλα στις αλλες αν και δεν φαίνονται παλι καθαρα, δεν πιστευω να ειναι θηλυκά kimpuma ενω στης 2 τελευταίες ειναι σιγουρα πως απεικονίζετε αρσενικό kimpuma. C.afra "jalo reef"...σίγουρα δεν ειναι κανένα...αλλα δεν ειναι καθαρές οι φωτογραφίες για να σου πουμε ακριβώς τι ειναι οι 3 θηλυκές γιατι για το αρσενικό σου ειπα τι ειναι 99,99999%. |
Παράθεση:
Δεν μπορώ με τίποτα να κάνω μία ομάδα ψάρια ίδια.!! :( :( :( :( Το καφέ γιατί σου κάνει? |
Παράθεση:
|
6 Συνημμένο(α)
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Και δες αν εχει καμια σχεσει με αυτην την φωτο... http://www.flickr.com/photos/mohome/2239195264/ |
Παράθεση:
Αλλα το καφέ δεν έχει μαύρη γραμμή και έχει και αυτό δύο βούλες. ------------------------- Παράθεση:
|
Μοιαζουν τα ψαρακια σου με την φωτο καθολου?
ΥΓ. Σίγουρα τα ψαρια σου δεν εχουν το φυσικό χρωμα τους για διάφορους λογους. |
Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
|
Οπως σου ειπε και ο Κλεο, πρεπει να ειναι "Metriaclima Greshakei" θηλυκά και τα 3...αλλα μπορει και να ειναι υβρίδια...και ενα εχουν το μεγαλύτερο τους στοιχείο σε "Metriaclima Greshakei".
|
Παράθεση:
Τώρα να τα ξανα πάω πίσω? |
2 Συνημμένο(α)
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Ετσι ακριβός είναι τα θηλυκά. Κίτρινα. |
Οντως, παιζει να ειναι μπαμπα αλλα λογο στρες να εχουν πολυ ξεθωριασμένος χρωματα...παντως οπως καταλαβες, σου εδωσε οτι να ναι.
Αν και δεν μας κανει εντύπωση εδω...καλύτερα για εμενα να τα πας πισω να παρεις Labidochromis Caeruleus που ειναι κλασικα και ευκολα τα αναγνωρίζεις και ψαχνε απο της αγγελιες εδω τα ψαρια που θες. Οποτε, υπομονηηηηηηη... ΥΓ. αμα θες για πλακα, παρε μαζι σου και και φωτο να του πεις τι σου εδωσε ο μαλ***ς! |
Παράθεση:
Το καλο είναι οτι μου τα έδωσε για σίγουρα θηλυκά και για το οτι είναι ίδια με αυτά που είχα πάρει και οτι θα μπορέσουν να ζευγαρωσουν κιόλας.. Αν είμαι μπαμπα δεν κολλάνε ? Όσο για αγγελία που λες πολύ θα το ήθελα (και πίστεψε με θα ηταν από τα πρώτα που θα έκανα) δεν μπορώ γιατί μένω Γερμανία και είμαι κάπως μακριά. Υ. Γ. Άντε να δούμε πως ξανα καταφέρνουμε την γυναίκα για τέταρτη αλλαγή. . :-D :-D |
Παράθεση:
Αν ειναι μπαμπα...ειναι πολυ ομορφα ψαρια και πολυ επιθετικά (δηλαδη δεν μπορεις να βαλεις αλλα ψαρια). δινεις το κιμπουμα και παίρνεις ενα αρσενικο μπαμπα και εισαι ετοιμος. Βεβαια ολα αυτα δεν ειναι σιγουρα, αλλα 90%! |
Παράθεση:
Τώρα άν κάνω κίνηση να δώσω και να πάρω, θα πάρω ξανά η άλλα δύο θηλυκά κιμπουμα, η θα τα δώσω όλα και θα πάρω Labidochromis Caeruleus όπως μου είπες στην αρχή, για να μήν έχω τέτοια προβλήματα. Άσε που στάμπαρα κάτι Labidochromis caeruleus white μικρά (14.00 ευρό το ένα). Και θα δούμε. |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Αλλά εδώ στην ΓΕΡΜΑΝΙΑ τόσο πάν οι τιμές απο μαγαζιά. Και τα άλλα τόσο τα πήρα πάνω κάτω. |
Παράθεση:
Πως γίνεται γκοτζάμ Γερμανία που εξάγει και κάποιες φορές ψάρια, να είναι τόσο ακριβή!:smt017 |
Παράθεση:
Ίσος να μήν έχω ανακαλύψει ακομα το σωστό μαγαζί. |
Παράθεση:
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 06:50. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board