Πως ξεστήνετε τα ενυδρεία σας?
Μετά από συνεχόμενα προβλήματα που είχα με το ενυδρείο μου αποφάσισα να το ξαναστήσω από την αρχή.Ποιά είναι η πιο σωστή μέθοδος για να γίνει ώστε να μην χαθεί η βιολογία μου?Κυρίως ανησυχώ για τις γαρίδες μου που πρέπει να μπαίνουν σε στρωμένο βυθό και τις έβαλα μετά από 1 χρόνο λειτουργίας του ενυδρείου.
|
Προβληματα που εχουν αποτελεσμα να χρειαζεται να ξαναστηθει ενα ενυδρειο απο την αρχη σημαινει πληρη απολυμανση, απο γυαλα και φιλτρο, μεχρι αποχες, οργανα μετρησεων, παρελκομενα, βαρελι προετοιμασιας, ανλτιες, σωληνες, τσιμπιδες κλπ.
Τα υλικα του φιλτρου του προβληματικου ενυδρειου, θα κουβαλησουν τα "προβληματα" και στο καινουριο στησιμο. |
Τι προβλήματα αντιμετωπίζεις? Θα μπορούσες να μεταφέρεις τους οργανισμούς σε υγιές ενυδρείο κάποιου φίλου ή σε κάποιο κατάστημα ώστε να μπορέσεις να κάνεις τη δουλειά σωστά και με την ησυχία σου.
|
Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι οι συνεχείς θάνατοι των ψαριών μου χωρίς προφανή λόγο.Τώρα έχουν μείνει 1 τιγράκι και 2 serpae tetra και έχω χάσει καμιά δεκαπενταριά από αυτά τα είδη, από την αρχή λειτουργίας του ενυδρείου μου (1,5 χρόνο).
Απ΄ότι κατάλαβα θα πρέπει να γίνει ολική απολύμανση όλων των υλικών. Θα πρέπει να αντικαταστήσω το βιολογικό υλικό ή απλά να το ξεπλύνω? Με το χαλίκι, τα ξύλα και τα φυτά τι πρέπει να κάνω πριν τα ξαναβάλω? |
μηπως συμβαινει κατι αλλο και δεν πεθαινουν απο αρρωστιες? πες μας καποια χαρακτηριστικα οπως τιμες νερου και ρουτινα σηντηρησης, ογκος ενυδρειου, ιχθυοφορτωση κτλ.
|
Για το βιολογικό μπορεις να το βράσεις. Μη χρησιμοποιήσεις χημικά γιατι μπορεί να αποροφήσει τίποτα και να τρέχεις.
Το χαλίκι και τα ξύλα μπορείς να τα βράσεις και αυτά. Αν δεν χωράνε τα ξύλα, τρίψτα με ενα παλιο σφουγγάρι κατω απο ζεστό νερο. Για τα φυτά δες εδώ. Μετά οταν είναι ολα καινούργια μπορείς να μπολιασεις το φίλτρο σου απο κάποιον για να μην χρειάζεται να περιμένεις παλι 1 μηνα+ |
Εδώ μια παλαιότερη περιγραφή που είχα κάνει για το πρόβλημα:
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=51398 |
Πολλα μπορει να συμβαινουν, ακομα και η σιλικονη που ειναι κολλημενο το ενυδρειο μπορει να φταιει.
Πιο συνηθη αιτια ειναι το κακο νερο, βακτηρια και παρασιτα. Για απολυμανση διαβασε εδω http://www.greekdiscus.com/test2000/...849#post129849 |
Παράθεση:
Delta για τις οδηγίες απολύμανσης που μου έστειλες έχω μια απορία.Αφού γίνει η απολύμανση με χλωρίνη και αφαιρεθεί το νερό από το ενυδρείο, δεν θα έχουν απομείνει υπολείματα χλωρίνης και στο βιολογικό υλικό και στο ενυδρείο γενικότερα?Δεν θα πρέπει να την αφαιρεσουμε κάπως? |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
το τεστ με τη μυτη ειναι καλο |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 15:40. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board