Μερικες ερωτησεις για nano φυτεμενο...
Καλησπερα. Εδω και λιγες μερες εχω στησει ενα ενυδρειακι 9 μικτων λιτρων το οποιο σκεφτομαι να το κανω φυτεμενο.
Σκεφτομαι να του βαλω cuba (ή κανα παρομοιο φυτο για χαλι) και κανα αλλο πιο ψηλο. Το ενυδρειο εχει υψος μικτο 21 εκατοστα (περιπου 16 εκατοστα μενει απο την αριστερη πλευρα και 12 εκατοστα απο τη μερια που ειναι η πετρα). Το αναφερω για να μου προτινετε φυτα που να μην παιρνουν πολυ υψος ή να μπορουν να κουρευτουν. Απο φωτισμο εχω 2 πιαστα φωτιστικα της aqua zonic στα 7w ή καθε μια με 6700k. Υποστρωμα εχει hobby natalit. Σκεφτομαι και για co2 να βαλω αλλα δεν θελω να αγορασω καποιο ετοιμο ολοκληρομενο συστημα ή να φτιαξω diy. Πιστευετε πως με ταμπλετες διοξειδιου ή με flourish excel θα ειμαι ενταξει? |
Εγω θα σου πρότεινα να βάλεις σε όλο κούμπα ,ανάμεσα στις πετρες πογκοστεμον χελφερι και πίσω από τις πέτρες ελεοχαρις παρβουλα .
Πιστεύω πως το excel θα είναι καλό και μόνο του ή ίσως μαζί με μερικές ταμπλέτες |
Παράθεση:
|
Επειδή τα λίτρα είναι λίγα δεν θα έχεις προβλημα
|
Οκ το δοκιμαζω και βλεπω στην πορεια. Σε ευχαριστω.
Οποιος εχει να προσθεσει τιποτα ακομα ή να παρατηρησει κατι...ευπροσδεκτα... :) |
απο φυτα υπαρχουν ατελειωτοι συνδιασμοι..αν κ ειναι λιγο μικρο το ενυδρειο κ περιοριζεσαι καπως..pogostemon halfieri,eleocharis οπως προαναφερανε...blyxa japonica,rotala(υπαρχουν πολλες)....cuba βεβαιως..Ωραιες πετρες! ;)
|
ειδη φυτων χωρις θποστρωμα
καλησπερα θα ηθελα να ρωτησω αν με παιρνει να βαλω καποια φυτα περα απο ανουμπιες χωρις να εχω υποστρωμα.Επιπλεον το προβλημα ειναι οτι και το χαλικι που εχω φτανει σε καποια σημεια το πολυ 5 εκ.
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 10:18. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board