Kαθαρισμος πετρας απο βουνο!!
πως την καθαριζουμε ακριβως!!την εχω ελεγχει με υδροχλωρικο οξυ ειναι οκ αλλα τι αλλο κανουμε??
|
Αν ήταν απο περιοχή που περνάνε πολλα αυτοκίνητα, π.χ. διπλα απο το δρομο δεν ξέρω κατα ποσο θα ήταν ασφαλές να την χρησιμοποιήσεις γιατι ισως εχει εμποτιστει με διαφορα...
Αλλα λες οτι ειναι απο το βουνο οποτε τετοιο πρόβλημα δεν θα έχεις. Αμα θέλεις μπορεις να τις βράσεις μια φορα και να τις ξεπλυνεις. Αλλιως με ενα ξεπλυμα να φυγουν οι λασπες και να περναει καθαρο το νερο! |
τις εχω βαλει σε μια λεκανη με νερο και λιγο χλωρινη!!!μηπως πρεπει να τις βγαλω??
|
Οχι δεν πειράζει. Απλα μετά πρεπει να τις ξεπλύνεις πολύ καλα, πολλες φορες ωστε να φυγει όλη η χλωρίνη. Τις χρησιμοποιείς οταν δεν μυρίζουν αλλο. Αμα θελεις οταν τελειωσεις το ξεπλυμα μπορεις να τις βαλεις σε λιγο νερο με 2πλή δόση αντιχλώριο.
|
να τις αφησω μερες μεσα στην χλωρινη η μια μερα?
|
αστες κανα 2 ωρες στη χλωρινη
ξεπλυνετες καλα με νερο και βαλε πενταπλη δοση αντιχλωριο και αστες μεσα κανα 2 ωρες επανελαβε σε καινουριο νερο και την ιδια δωση αντιχλωριο ποιο σιγουρος δεν θα μπορεσεις να εισαι ;) |
δεν χρειαζεται πακο μου να χαλασει ολο το αντιχλωριο :)
με καλο ξεπλυμα, και μια φορα να τις αφησει σε αντιχλωριο, φτανει εγω ξεπλενω καλα μεχρι να μη μυριζει χλωρινη και δεν βαζω πια αντιχλωριο και δεν εχασα ψαρι |
Σπυρο με το prime θες 5ml στα 200lt αμελητεα ποσοτητα :D για ενα καλο ξεπλημα
|
OK βαλε :D
Το καλο ξεπλυμα ετσι κι αλλιως πρεπει να γινει ομως |
Λοιπον το συμπερασμα βγηκε!!!οι πετρες εμειναν μια μερα στη χλωρινη(τις ξεχασα
0:Dκαι σημερα αντιχλωριο και ξεπλυμα εως οτου να μην μυριζουν χλωρινη!!Σωστα???? |
πετρες απο παραλια και ph νερου
οι πετρες αλλαζουν το ph του νερου σε πιο βασικο ή σε πιο οξινο?γιατι σκοπευω να βαλω και γω καποιες, σαν ηφαιστιακες μοιαζουν που τις μαζεψα σε μια παραλια (τις προοριζα για διακοσμηση εκτος νερου οποτε τις βερνικωσα.πιστευεις με πλυσιμο με καυτο νερο και χλωρινη δεν θαχω προβλημα??
|
χωρις να εχω πολλες γνωσεις νομιζω οτι αυξανουν την σκληροτητα αυτο βεβαια ισως ειναι και καλο αναλογα με τα ψαρια πυ εχεις...οσο για τις βερνικομενες πετρες δεν θα στις συνιστουσα
|
Με λιγα λογια και μπακαλιστικα,
Ολες οι πετρες περιεχουν απο ελαχιστο ως πολυ ασβεστιο (που σκληραινει το νερο) απο καθολου ως πολυ, αναλογα την ποσοτητα του ασβεστιου μεσα στην πετρα, την ποσοτητα των πετρων και την ποσοτητα του νερου που θα μπουν. Το τεστ με το ακουαφορτε θα πιασει σε καποιες πετρες με αρκετη ποσοτητα ασβεστιου υπό την ορυκτολογική μορφή του ασβεστίτη [CaCO3], ομως δεν θα πιασει σε καποιες περιπτώσεις πετρωμάτων που δεν περιέχουν [CaCO3] αλλά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε Ca. Μονο στην πραξη θα αποδειχτει ποσο θα επερεασουν το νερο. Δοκιμη μικρης ποσοτητας πετρων σε ιση αναλογικα μικρη ποσοτητα νερου, θα εδειχνε πιο σιγουρα αποτελεσματα Πιο αναλυτικα Παράθεση:
|
πετρωματα
εντοπισα τι τυπους πετρωματων εβαλα, ειναι τραχειτης και ανδεσιτης και τα 2 ηφαιστειογενη πλουσια σε Ca.
τωρα μενει να τσεκαρω την συμπεριφορα των ψαριών(firemouth cichlid,glassfish,ballon moll,otocinclus affinis) και τις γαριδες, αν τα επηρεασει κάπως... σας ευχαριστω πολυ |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 01:06. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board