Καινούριο αφρικανικό
Τελικά οι συμβουλές σας έπιασαν τόπο(Κλεόβουλος,panos-alex/polis κ.α).
Στήνω το καινούριο μου ενυδρείο 165 λιτρων για αφρικανικό malawi και θα ήθελα την άποψή σας. Έχω βάλει το προηγούμενο φίλτρο(είναι στρωμένο), έχω στρώσει με χαλαζιακή άμμος και νερό.Δουλεύει μία μέρα.Ξέπλυνα την χαλαζιακή άμμο 3-4 φορές μέχρι να φύγει η γκριζίλα και την τοποθέτησα.Στην αρχ'η το νερό ήταν θολό(όχι πολύ) αλλά μετά(την δεύτερη μέρα) έχει σχεδόν γίνει κρυστάλινο.Ακόμα δεν έχω κάνει test γιατί περιμένω να βάλλω και τις πέτρες. Οι πέτρες είναι στις φωτό( δύο είδη) ποιές θα είναι καλύτερα ?(Εγ'ω λέω η καφέ) Απο ψάρια :Μόλις στρώσει σκέφτομαι για 1 gold pleco(δεν γίνονται όσο οι άλλοι plecos) και 4 pseudotropheus saulosi(ένα αρσ τρία θηλ). |
Τις καφέ πέτρες βάλε καλύτερα (θέλεις αρκετές για να φτιάξεις πολλές κρυψώνες/φωλιές)σε 2 στοίβες, δεξιά-αριστερά.
Το φίλτρο αφού είναι στρωμένο,ρίχνε λίγη τροφή καθημερινά για να διατηρήσεις τη βιολογία του μέχρι να βάλεις ψάρια. Ο pleco ανήκει σε άλλο βιότοπο και έχει άλλες απαιτήσεις. Αν θέλεις κάτι να απομακρύνει την άλγη, να προτιμήσεις κάνα σαλιγκαράκι neritina natalensis ;) Τα saulosi είναι ωραία επιλογή! |
Παράθεση:
Και κάτι άλλο. Τα σαλιγκάρια δεν τα τρώνε οι κιχλίδες ? |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Τι θα γίνει αν το πεχά κατέβει η ανέβει ? Θα υπάρχουν επιπτώσεις?:confused: Και κάτι άλλο. απο τη δεξιά μεριά αν διμιουργήσω στίβα εκεί είναι το φίλτρο.Μήπως δεν θα τραβάει καλά το νερό? Επίσης γνωρίζεις αν τα αφρικάνικα κάνουν γενικώς πολλές βρομιές όπως τα αμερικάνικα? Επίσης οι πέτρες τί επεξεργασία χρειάζονται για να μπούν στο ενυδρείο? |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Παράθεση:
Έχω ακούσει ότι πρέπει όσο καιρό μένει το ενυδρείο χωρίς ψάρια για να μην ανέβει η αμωνία, αλλά και για πολλά άλλα να ταίζουμε. Πόση ποσότητα τροφής χρειάζεται, και χρειάζεται κάθε μέρα ? Ευχαριστώ !:p ΥΓ:Όσον αφορά το πεχά της βρύσης δεν ξέρω. |
Όσο καιρό μένει χωρίς ψάρια το ενυδρείο πρέπει τα ωφέλιμα βακτήρια που ζουν στο στρωμένο φίλτρο σου, να τρέφονται με την αμμωνία που παράγεται απο την σήψη της τροφής που ρίχνουμε.
Λίγα φυλλαράκια τροφής καθημερινά αρκούν αλλά αυτό πρέπει να το επιβεβαιώσεις με μετρήσεις πριν βάλεις τα πρώτα ψαράκια ;) |
Παράθεση:
|
Τα φυτά μόνο καλό κάνουν στο "κλειστό" και μικρό σύστημα του ενυδρείου ;)
Διάλεξε ανθεκτικά όπως ανούμπιες, βαλισνέριες, crinum, pteropus κλπ. |
Παράθεση:
Γιατί αυτά όταν είναι μικρά είναι ίδια. Θα μπορέσει να τα ξεχωρίσει ? |
Το ph σου καλό είναι, αλλά πριν βάλεις ψάρια πρέπει να κάνεις και μετρήσεις για NH3/NH4, NO2, NO3 (τα δυο πρώτα να είναι μηδενικά και το τρίτο 10-15).
Την τροφή που δεν διαλύεται θα την απομακρύνεις με μια αλλαγή νερού πριν βάλεις ψάρια. Αν το μαγαζί που τα παραγγείλεις μπορεί να σου φέρει ψάρια 4-5 εκ. τότε αρχίζουν και ξεχωρίζουν. |
Παράθεση:
|
Την αλλαγή μπορείς να την κάνεις και λίγες ώρες πριν βάλεις τα ψάρια.
Για το άλλο: ναι μου έχει τύχει :( Γι αυτό συνήθως παίρνουμε περισσότερα ψάρια απ' αυτά που τελικά θα μείνουν στο ενυδρείο, ώστε να τα διαλέξουμε στη συνέχεια σε σωστές αναλογίες). |
Παράθεση:
Γιατί εγώ θέλω μόνο 4 1&3. |
Θα τα πουλήσεις/χαρίσεις ή θα τα επιστρέψεις στο μαγαζί (αν κάνεις τέτοια συμφωνία) ;)
'Οταν παίρνεις νεαρά ψάρια αυτός είναι ο τρόπος, διαφορετικά αγοράζεις ενήλικα στην αναλογία που θέλεις, αλλά θα σου κοστίσει ακριβότερα. |
Παράθεση:
|
ποσα ψάρια θα βάλεις στα 165 λίτρα?αν βάλεις labidos υπολογισε οτι αν ολα πανε καλα και σου κατσει ζευγάρι θα σε ταράξουν στις γέννες...
|
Παράθεση:
|
http://www.youtube.com/watch?v=cOlEDAgQXdU
το ενυδρείο βέβαια που φαίνεται δεν έχει αρκετές πέτρες και κρυψώνες για τα πιο αδύναμα,μικρά ή κυνηγημένα ψάρια. |
Παράθεση:
Λές άν τύχουν και σε μένα δυο αρσενικά να τσακόνονται? Και αν τσακόνονται υπάρχουν απώλειες ή όχι? |
Σε μεγάλα ενυδρεία με σωστό στήσιμο και περισσότερα αρσενικά μπορούν να συμβιώσουν. Ένα όμως θα είναι το κυρίαρχο.
Σε μικρότερα ενυδρεία τα αδύναμα θα υποκύψουν, γιαυτό και πρέπει να τα απομακρύνουμε. |
Παράθεση:
Τώρα, εγώ δέν θέλω να φιλοξενήσω παραπάνω ψάρια, γι' αυτό αν γνωρίζεις αυτός που θα τα παραγγείλω πώς θα αναγνωρίσει τα φύλα τους? Θα έχουν αρχίσει να ξεχωρίζουν? |
Το φύλο αρχίζει να ξεχωρίζει όταν γίνουν 5-6 εκ.
Μικρότερα έχουν όλα τα χρώματα του θηλυκού. |
Παράθεση:
Βοηθήστε ρε παιδιά !!! |
ωραια που θα ηταν ετσι.... :rolleyes:
τα eggspots κανενα φυλο δε τα εχει οταν ειναι πολυ μικρα...οταν εμφανιζονται μπορει να εμφανιστουν και στα 2 φυλα....ενω στην ενηλικιωση συνηθως καταληγει το αρσενικο να εχει περισσοτερα..αλλα δεν ειναι απολυτο..οποτε και δεν ειναι σημαδι αναγνωρισης φυλου ειδικα σε μικρη ηλικια. |
Ξέρετε πόσο καιρό κάνει ένα ψάρι απο την στιγμή που βγαίνει απο το αβγό να ενηλικιωθεί?
Συγκεκριμένα αν ξέρει κανείς για τα saulosi. Ευχαριστώ. |
οχι οτι εχω απαντηση στην ερωτηση σου....αλλα για οποιον εχει..θα πρεπει η ερωτηση σου να γινει πιο συγκεκριμενη..
τι εννοεις ενηλικιωση? 1. το να παρει τα χρωματα του ενηλικου? 2. το να παρει το τελικο μεγεθος? 3. το να ειναι σεξουαλικα ωριμο? αυτα ολα απεχουν παρασαγκας μεταξυ τους...αλλα και σε καθε ενυδρειο δεν γινεται σε στανταρ χρονικο διαστημα αφου εξαρτωνται απο πολλους παραγοντες... :confused::confused::confused: |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 06:20. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board