Φυτα σε νεο ενυδρειο 30 λιτρων
Σημερα πηρα ενα ενυδρειακι 30 λιτρων για το χρυσοψαρο μου τυπου comet. Θα πειτε ειναι μικρο για το comet ωστοσο τα Χριστουγεννα σκοπευω να παρω ενα μεγαλυτερο γυρω στα 120 λιτρα. Εχω φιλτρο Eheim pick 45-2006 με μπολι απο το προηγουμενο μικρο που ειχα λειτουργιας 9 μηνων. Εχω μαζι και ενα apple snail.
Το θεμα τωρα ειναι οτι σκεφτομαι να βαλω φυτα αλλα απο οτι διαβαζω τα χρυσοψαρα δεν εχουν και τις καλυτερες σχεσεις αφου τα τρωνε. Τι φυτα μπορω να βαλω και να αντεξουν απο το λαιμαργο χρυσοψαρο? |
Μπορείς να βάλεις "σκληρά" φυτά, π.χ. βαλισνέριες και ανουβίες...
|
εκτος απο την ανουμπια μπορουμε να φυτεψουμε και την βαλισνέρια πανω σε ξυλο?
|
Μπορείς να τη δέσεις κάπου ή να τη στηρίξεις με πέτρες μέχρι να πιάσουν οι ρίζες της.
|
θα βοηθουσαν και τα λιπασματα και αυτα τα διαφορα υγρα φυτων μηπως ή τζαμπα λεφτα?
|
Μπορεις να δεσεις σε ξυλο 'η πετρα ανουμπια,μικροσορουμ πτερομπους,
μπολιμπιτι.Την βαλισνερια να την φυτεψεις.Λιπασματα προς το παρων δεν χρειαζονται ειναι ευκολα φυτα,αργοτερα ενα λιπασμα γενικης χρησης. |
CO2 που εχω διαβασει χρειαζονται αυτα τα φυτα (Anubia και Valisneria)? Η απλα τα τοποθετω στο ενυδρειο και βαζω λιπασμα ανα περιοδους?
|
Παράθεση:
Διαβασε και εδω για φυτα για το μεγαλυτερο ενυδρειο http://thegab.org/Plants/goldfish-an...-approach.html |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 20:24. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board