Τί μπορεί να είναι??? :(
Πριν μια βδομάδα πήρα 2 σκαλάρια μικρά 5 εκ. περιπου.Σήμερα παρατήρησα οτι στην επιδερμίδα τους έχουν κάτι σαν να εχουν πασπαλιστεί με αλεύρι,αυτό όμως φαίνεται μόνο όταν το ψάρι το βλέπουμε απο μπροστα ή απο πίσω και οχι από το πλάι.
Απ' ότι ψιλοέψαξα μοιάζει με Oodinium αλλά δεν είμαι σίγουρος. Στο ενυδρείο υπάρχουν επίσης corydoras sterbai,penguin tetra. Το νερό έχει γενική σκληρότητα 7 κατεβασμένη με όσμωση και ph βρύσης Να χρησιμοποιήσω ectopur ή κάτι πιο συγκεκριμένο για Oodinium??? :(:(:(:(:(:( |
Μπορεις να βγαλεις μια φωτογραφια? :confused:
|
Απο την περιγραφη ακουγεται για Oodinium (Velvet).
Καμια φωτο καθαρη μπορεις να βγαλεις? Αν εισαι σιγουρος, μπορει να προχωρησεις σε θεραπεια. Συνηθως γινεται με αυξησης θερμοκρασιας (και αερισμου παραλληλα) και αλατι, αν δεν υπαρχει προβλημα με τα φυτα σου και τα ψαρια σου γαριδες σαλιγκαρια με τις ψηλες θερμοκρασιες και το αλατι, ή φαρμακου οπως sera Oodinopur, seachem Cupramine, waterlife protozin αλλα εχουν θειικο χαλκο και θελει τεστ συνεχως να ειναι σωστη τιμη αλλιως μπορει να αφανισει τα παντα Προσοχη σε γαριδες και σαλιγκαρια με τα φαρμακα. Πριν επιλεξεις φαρμακο ψαχτο αν κανει για τα ζωντανα σου. Αλλες επιλογες ειναι με seachem ParaGuard και αν βρεις της Mardel-Labs το CopperSafe που δεν εχουν θειικο χαλκο |
Φωτογραφία θα προσπαθήσω να βγάλω αλλά δε ξέρω αν θα φανεί κατι.
Η sera δίνει ectopur για αυτή την ασθένεια,νομίζω ότι δεν έχει χαλκό μέσα το ectopur. |
Το ectopur δεν εχει χαλκο αλλα δεν εχει και καποια δραστικη ουσια για σοβαρες καταστασεις. Σε μια ελαφρα περιπτωση το αλατι που εχει και η οξυγονωση του νερου που παρεχει μπορει να βοηθησουν μια ελαφρα περιπτωση ή σε συνδυασμο με πιο δραστικο φαρμακο και οχι μονο του, μια πιο σοβαρη περιπτωση.
Απο σερα το omnipur μπορει να χρησιμοποιηθει επισης, με δραστικη ουσια την ακριφλαβινη και χωρις χαλκο, ως λιγο πιο καταλληλο απο το ectopur. |
Έψαξα για paraguard, βρήκα και θα ξεκινήσω απο αύριο να βάζω να δούμε τι θα γίνει.
|
Καλη επιτυχια.
Διαβασε καλα τις οδηγιες. Βγαλε τυχων ενεργο ανθρακα εστω και σε μορφη σφουγγαριου. |
3 Συνημμένο(α)
Μερικες φωτο μετα απο 4 μερες θεραπεια
Στην επιδερμιδα δεν φαινεται η πουδρα αλλα συνεχιζω paraguard.εμφανιστηκαν καινουρια θεματα. |
τα ψαρια δεν εχουν ουρες η ιδεα μου ειναι???:confused:
|
Ένα είναι που δεν έχει και απογοητεύομαι γιατί αντί να πάει καλύτερα βγάζει κάτι καινούριο
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 09:00. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board