ψαρακι δεν κολυμπαει πια
γεια σας
μεχρι σημερα το πρωι το χρυσοψαρακι μου ηταν μια χαρα και κολυμπουσε χαρουμενο το μεσημερι το βρηκα στον πατο γυρισμενο στο πλαι και το σωμα του εχει μια κληση (σαν Γ ειναι ) ... δεν τρωει και αδυνατει να κολυμπησει παρολο που κουνιεται ... αλλαξα αμεσως το νερο και ειδα μια αλλαγη στο οτι κουνιεται λιγο περισσοτερο .... τι αλλο μπορω να κανω ..??? |
Δώσε σε παρακαλώ περισσότερα στοιχεία όπως μέγεθος ενυδρείου, μετρήσεις κλπ για να καταλάβουν τα παιδιά τι γίνεται και ίσως μπορέσουν να βοηθήσουν.
|
Φίλε μου μέχρι να συμπληρώσεις τα στοιχειά θα το έχεις χάσει το ψαράκι. Κατά πάσα πιθανότητα έχει αυτό http://www.fishdeals.com/fish_diseas...adder_disease/
τώρα βάλε και τα στοιχειά μπας και σου πει κανείς τίποτα παραπάνω. |
το φανταστηκα οτι ειναι swim bladder ....
το ενυδρειο ειναι μικρο για χρυσοψαρο το ξερω ειναι πρπ 25λιτρο ... φιλτρο δεν εχει ( αλλα το νερο το αλλαζω καθε 3-4 μερες προσεχοντας να μην στρεσαρω το ψαρι ... ) μετρησεις δεν εκανα .... ειναι εντελως αρχαριο ενυδρειο ..... :(:( απο αυτη την ασθενεια δεν σωζονται ε???? |
Το ψαρι σου δηλητηριαζεται ολο αυτο το καιρο απο αμμωνια ... Δε νομιζω οτι ειναι bladder αλλα το τελος του :(
|
ειναι δυνατον να αντεξε ενα χρονο αν ηταν δηλητηριαση ???
δεν ξερω απλα ρωταω.... μπορειτε να μου προτινετε ενα καλο φιλτρο για 25αρι ενυδρειο??? θελω να ξαναρχισω γτ μαλλον δεν την γλιτωνει ο μπομπι .... |
Η αμμωνια καταστρεφει σιγα σιγα τα βραγχια και προχωραει και στα αλλα οργανα του ψαριου ο θανατος ειναι αργος και βασανιστικος!
Οι πιο πολλοι νομιζουν οτι αν το ψαρι κολυμπαει και τρωει οτι ειναι ευτυχισμενο ... αυτο απεχει πολυ απο τη πραγματικοτητα ... Σε 25 λιτρα φτιαξε ενα φυτεμενο με ενα μικρο φιλτρο και ενα μικρο θερμοστατη ... με μοναδικο κατοικο ενα μονομαχο! Μπορεις να βρεις πολλα φτηνα υλικα στις αγγελιες ... |
Παράθεση:
|
Στα 25λιτρα, δε νομιζω πως ειναι οριακα, αλλα μαλλον απαγορευτικα για χρυσοψαρο! καλυτερα το φυτεμενο με το μονομαχο, κατα τη γνωμη μου!
|
+1 για τον μονομάχο
Αν και ήδη το πεθάναμε το χρυσόψαρο... αν σε παίρνει όσο ζει ακόμη, πάρε κανένα φιλτράκι... |
Από θερμοκρασία πως πάει το νερό?
|
το ψαρακι ζει ακομα και κινειται περιεργα .... του αλλαξα ξανα το 50% του νερου ...
εχει χαμηλη θερμοκρασια γυρω στους 20 βαθμους .... αυριο το πρωι θα δειξει ..... ισως παρω μονομαχο δεν ξερω .... δεν μου αρεσει να σκεφτομαι οτι το τυραννουσα...... :( |
Παράθεση:
πως καταφερνεις να εχεις τοσο χαμηλη θερμοκρασια αυτη την εποχη? |
το σπιτι γενικα δεν ειναι πολυ ζεστο ... δεν το χτυπαει καμια ωρα της ημερας το φως εκει που ειναι ....και
αλλαζω το νερο συχνα και παντα φροντιζω να βαζω κρυο νερο απο την βρυση και να προσαρμοζω το ψαρι πριν το βαλω παλι μεσα..... γενικα το προσεχα οσο πιο πολυ μπορουσα ....... |
Παράθεση:
Αντιχλώριο ρίχνεις; |
μου φαίνεται ότι το πρόβλημα του ψαριού δεν είναι μόνο το φίλτρο. Αποκλείεται όσο δροσερό σπίτι και να έχεις να είναι 20 βαθμούς σταθερό το νερό όλη μέρα. Εμένα ούτε το βράδυ δε πέφτει κάτω από τους 26,5 αυτή τη περίοδο.
|
δεν ειπα οτι ειναι σταθερο στους 20 ... εκεινη την στιγμη και γενικα οταν του αλλαζω νερο ειναι τοσο .... το πιο πολυ που εχει παει ειναι 25 ... γενικα δεν ειναι ζεστο ....
οταν λεω προσαρμοζω το ψαρι εννοω οτι δεν το πεταω μεσα και τελειωσε .... επειδη δεν εχω φιλτρο οταν αλλαζω ολο το νερο ρον βαζω σε ενα δευτερο μικρο ενυδρειακι με το νερο το παλιο και οταν το επιστρεφω σιγα σιγα προσθετω το καινουριο νερο μεσα στο παλιο ωστε να μην του ερθει αποτομα.... αυτο εννοουσα.... το ξερω οτι δεν το ειχα σε 100% τελειες συνθηκες αλλα το προσεχα ..... παντως ζει ακομα ... καπως .... δεν ξερω τι εχει τελικα ... και μαλλον ουτε θα μαθω ποτε ... αλλα δεν θα παρω αλλο ... :(:smt009:smt009:smt009 ------------------------- οσο για το αντιχλωριο ... ναι φυσικα και ριχνω ...την ακριβη ποσοτητα που εχω μετρησει οτι χρειαζεται ..... |
5 βαθμοί διαφορά σε κάθε αλλαγή είναι πολύ!!
Όλα αυτά που είπαμε έχει. Κακή ποιότητα νερού στρες από τη διαφορά θερμοκρασίας σε κάθε αλλαγή κτλ κτλ |
ευχαριστω για τις απαντησεις ....
δεν νομιζω να ασχοληθω αλλο με τα ψαρακια ... ελπιζω μονο να πεθανει μεχρι αυριο και να μην υποφερει αλλο .... και παλι ευχαριστω ..... :( |
βρες κανένα που να μπορεί να πάρει το ψαράκι μπας και μπορεί (αν αντέξει) να το φιλοξενήσει.
Μη τα παρατάς πάντως δεν είσαι ο πρώτος που την πατάει έτσι |
Παράθεση:
Να συνεχισεις και μην τα παρατας,γιατι ολοι ετσι ξεκινισαμε σχεδον.Με παρα πολλα και χειροτερα λαθη απο εσενα.Ειναι απο τα ωραιοτερα χομπι που σου γαληνευη την ψυχη και οχι μονο. Μπραβο μας καταφεραμε να αποτρεψουμε εναν νεο ανθρωπο (παιδι)απο το ωραιοτερο χομπι που υπαρχει. Γιαυτο θα συνιστουσα η απαντησεις μας να ειναι ουσιαστικες και οχι καταδικαστικες,ειδικα σε πρωταρηδες,που ειναι και συναισθηματικα πιεζμενοι. Αυστηροτητα και απολυτοτητα αλλου,και οχι σε νεα παιδια που πανε να ξεκινισουν τωρα. |
o μπομπι πεθανε ... καλυτερα ετσι δεν υποφερει ....
θα τον θαψω το απογευμα ... ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας ... δεν ξερω αν παρω αλλο ψαρακι αλλα οσο το ειχα ημουν πολυ χαρουμενη .... |
Παράθεση:
|
Αφρικανε δεν ειδα πουθενα να καταδικαζει κανεις την φιλη μας ... Ουτε Αυστηροτητα και απολυτοτητα ;)
Δυστυχως η αληθεια ειναι σκληρη ... προσωπικα μου ηρθε η εικονα ενος ψαριου που πεθαινε και δε μπορουσα να μη το πω :neutral: happyfish ολοι στο παρελθον εχουμε κανει πολλα λαθη ... Το καλο ειναι οτι μπορουμε να τα διορθωσουμε ... Δυστυχως ο κοσμος μας αντιμετωπιζει τα ψαρια σαν αναλωσιμα ... Προσφατα ειχα παει σε γνωστο λουνα παρκ και ειδα ενα τραπεζι με πολυ μικρα ενυδρειακια (ουτε καν ενα λιτρο :mad:) με 2 χρυσοψαρα μεσα :evil: ... Σκεφτηκα οτι ολες αυτες οι ψυχες θα πεθανουν αδικα και μαρτυρικα και επιθυμουσα να το ριξω κατω και να πεθανουν τα ψαρακια μια και εξω ... με συγκρατησαν οι φιλοι μου που ειχαν απορια και αυτοι "μα γιατι? Αφου ειναι χαρουμενα και κολυμπανε!" Σε ενα τετοιο περιβαλλον που ακομα και τα καταστηματα δεν εκτιμουν την ζωη αλλα μονο τα ωραια τα λεφτακια μας αγαπητη happyfish ακολουθησες ολες τις συμβουλες που σε διαβεβαιωναν οτι ολα ειναι τελεια και το ψαρι σου ευτυχισμενο ... πραγμα που απειχε πολυ απο τη πραγματικοτητα! Αν συνεχισεις το χομπι θα πρεπει να κανεις μια νεα αρχη ... Στο φορουμ υπαρχουν τοσα πολυτιμα αρθρα απο ανθρωπους που εχουν νοιωσει τον ιδιο ακριβως πονο που νοιωθεις αυτη τη στιγμη! ;) |
ευχαριστω παιδια ... ομως αν δεν κανω κατι σωστο καλυτερα να μην το κανω καθολου ...δεν θελω να πεθανει παλι κανενα ψαρακι ... :(:(:(
δεν ειναι ωραιο να τους φερομαστε ασχημα .... παρηγορουμε μονο απο το οτι δεν ηξερα... αν κανω νεο ξεκινημα θα φροντισω να παρω γνωμες απο εδω και να το κανω σωστα ..... :rolleyes: ευχαριστω και παλι .... |
Προφανώς τώρα είσαι απογοητευμένη και στεναχωρημένη αφου το είχες 1 χρόνο.Εδώ 15 μέρες έχουμε απώλεια και στεναχωριόμαστε.
Μην το βάζεις κάτω, αφου σου αρέσει το χόμπι, μόλις περάσει λίγος καιρός θα σου λείπει και θα θέλεις να αρχίσεις πάλι. Απλά διάβασε εδω μέσα τα πολύ κατατοπιστικά άρθρα των παιδιών, για να αρχίσεις σωστά αυτή τη φορά. |
Ξανασκέψου πάντως τη λύση του μονομάχου... Ζωάκια χάνουμε όλοι κάποια στιγμή...
Αν έχεις τη δυνατότητα να πάρεις ένα 50λιτρο για να βάλεις χρυσόψαρο αφού αυτά σου αρέσουν, ακόμα καλύτερα. |
Αν δεν κατσεις να διαβασεις αυτα τα υπομνηματα http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=34 δεν προκειται να πετυχεις και πολλα στο χομπι.
Η αποψη μου στο περαιτερω θεμα περι "παραιτησης απο το χομπι" ειναι οτι αν δεν εχει ορεξη καποιος για διαβασμα των βασικων γνωσεων, δεν ειναι κακο να μην ασχοληθει καθολου. Εδω εχουμε να κανουμε με ζωντανα και οχι με αεροπλανακια που σπανε αν δεν τα πεταξουμε σωστα. Δεν μαθαινουμε πανω τους. |
τα διαβασα οσα παραθετεις .... και ανοιξα νεο θρεντ εκει για να λυσω καποιες αποριες μου ....
δεν ειναι οτι δεν μου αρεσει το χομπι αυτο ... το εντελως αντιθετο παντα μου αρεσαν τα ενυδρεια ... απλα δεν θελω να κανω λαθη ... μισω να πεθαινουν ψαρακια απο δικια μου αμελεια / λαθη /παραπληροφορηση .... :rolleyes: |
Καλως.
Υπομονη και μελετη ειναι τα κυρια συστατικα του χομπι του ενυδρειου. Μετα ειναι τα χρηματα. :D |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 18:03. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board