Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=20)
-   -   καθαρισμος ενυδρειου ψαριων με αιμοραγικη επιδερμιδα (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=54582)

kiriles 13-07-11 11:51

καθαρισμος ενυδρειου ψαριων με αιμοραγικη επιδερμιδα

Καλημερα , μολις επεστρεψα στο μερος μου (Ρόδο) και ειδα το 60 λιτρο μου αδειο απο καθε μορφη ζωης . Ο αδερφος μου, μου εξηγησε οτι 4-5 ενδημικα ψαρια λιμνης που ειχαμε βαλει πεθαναν με συμπτωματα αιμοραγικης επιδερμιδας .

Τι πρεπει να κανω τωρα για να το καθαρισω ???

Σαν πρωτη συμβουλη ακουσα να βαλω 300ml καθαρης χλωρινης και να το τρεξω ενα 24ωρο , μετα να κανω αλλαγες νερου και να προσθετω καθε φορα μεγαλη ποσοτητα αντιχλωριου!

δεν υπαρχει αλλη λυση ????

εγω σκεφτομουν να βγαλω οτι εχει το ενυδρειο μεσα , ολα μα ολα, και να μεινει μονο η γυαλα την οποια να καθαρισω μονο με καυτο νερο ενω τα υπολοιπα (χαλικια,πετρες,διακοσμητικα) να τα βαλω σε μια λεκανη με κυκλοφορητη και χλωρινη !

τι λετε εσεις οι πιο εμπειροι ? εχετε αλλη προταση ??

ευχαριστω εκ των προτερων για το ενδιαφερον.

delta66 13-07-11 13:00

Τι ειναι καταρχας η "αιμοραγικη επιδερμιδα"?

kiriles 13-07-11 13:37

ετσι την γραφει στο βιβλιο της sera , αυτο που καταλαβαινεις δηλαδη τα ψαρια εμφανιζουν στο σωμα τους κοκκινες εκχυμωσεις σαν μελανιες αλλα χωρις να εχει προηγηθει τραυματισμος γτ ειναι εσωτερικη η μολυνση
-------------------------
αυτο παραπανω με την χλωρινη ή την αποστηρωση ?? τι εχεις να πεις ? θα καταστραφει ο ιος ή τα πιθανα βακτηρια ?

delta66 13-07-11 14:07

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από kiriles (Μήνυμα 608182)
ετσι την γραφει στο βιβλιο της sera , αυτο που καταλαβαινεις δηλαδη τα ψαρια εμφανιζουν στο σωμα τους κοκκινες εκχυμωσεις σαν μελανιες αλλα χωρις να εχει προηγηθει τραυματισμος γτ ειναι εσωτερικη η μολυνση
-------------------------
αυτο παραπανω με την χλωρινη ή την αποστηρωση ?? τι εχεις να πεις ? θα καταστραφει ο ιος ή τα πιθανα βακτηρια ?

Δεν γραφει ποιας "ασθενειας" ειναι αυτα τα συμπτωματα?
Γιατι εμενα μου φαινονται για συμπτωματα δηλητηριασης απο αμμωνια και νιτρωδη.

kiriles 13-07-11 18:01

δεν ξερω φιλε μου , εχεις δικιο πιθανον να ειναι απο κατι αναλογο τα συμπτωματα αυτα αλλα δεν ημουν μπροστα για να ειμαι σιγουρος , απο οτι μου ειπε ο αδερφος μου ο πετσοπας προτεινε baktopur και του ειπε οτι η ασθενεια προκληθηκε απο βακτηρια τα οποια αναπτυχθηκαν αεροβια επειδη στο ενυδρειο ειχε πολυ καιρο να γινει αλλαγη νερου ... αν κανω χλωριωση του ενυδρειου και μετα αποστηρωση και αφου αδειασω ολο το νερο δεν θα ειμαι οκ ?

delta66 13-07-11 20:00

Αν πηγαν απο αμμωνια τα ψαρια δεν χρειαζεται απολυμανση και θα χασεις τη βιολογια τσαμπα αφου θα πρεπει να ξαναστρωσεις απο τη αρχη.
Αν δεν γινεται και συντηρηση (αλλαγες κλπ) ομως στο ενυδρειο παλι τα ιδια θα εχεις.

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 08:42.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,01258 seconds with 10 queries